10 Ağustos 2015

Board Games

Hafta sonu eğlencemiz olmaya aday, masa oyunları. Yeni yeni keşfetmeye başladık. Bu hafta sonu da böyle oyunların oynandığı bir kafeye gittik. Kafede istemediğiz kadar oyun çeşidi bulmak mümkün. Tabii Lehçe. Onun için, biz de kartları okumaya gerek duymayacağımız bir oyun oynadık.

İlk önce geçen hafta sonu oynadığımız dixit oyunundan bahsetmek istiyorum. Oyun hikaye anlatmaya dayanıyor. Elinizde kartlar oluyor ve siz bir kart seçip , o karta uygun hikaye bulmaya çalışıyorsunuz. Masada ki diğer oyuncularda sizin anlattığınız hikayeye en yakın kartlarını seçiyorlar. Kartları karıştırarak masaya açıyorsunuz. Oyunun amacı birkaç oyuncunun kartınızı doğru tahmin etmesi. Eğer herkes doğru tahminde bulunursa puan alamıyorsunuz. Onun yanı sıra eğer kimse kartınızı tahmin etmezse de puan yok. Yani öyle bir hikaye anlatmalısınız ki bir kaç oyuncunun doğru tahmin etmesini sağlamalısınız :):)

Cafe de ise The Resistance oynadık. Gerçekten çok zevkliydi.  Biz 6 kişi oynadık. 4 iyi oyuncu, 2 kötü oyuncu oldu masamızda ve iyiler ile kötülerin savaşı başladı :) Oyunun şöyle özetleyebilirim. Her turda kartlar dağıtılıyor. Oyuna başlamadan önce gözlerimizi kapatıyoruz. Ve sadece 2 ajan birbirini tanımak için gözlerini açıyor. Daha sonra masadaki herkes kimin ajan olduğunu bulmaya çalışıyor.

Cafeden de bahsetmeden bitirmek istemedim. Adı Hex cafe. Merkeze yakın bir yerde. (Burada çoğu yer merkeze yakın zaten :)) Rezervasyonsuz gitmek zor. Tüm masalar dolu oluyor. Ayrıca bir artısı da menü fiyatları çok çok ucuz :)

Şimdi yeni oyunlar peşindeyiz. Oynadıkça yazmaya devam ederim ben.
Sevgiler.









Paylaş:

0 yorum :

Yorum Gönder

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.