19 Ağustos 2015

Krakow'dan hediye olarak ne alınır?


İstanbul için geri sayım başlamışken, birkaç hediye almak için mağazaları geziyorum bu hafta.
Krakow'da her sokakta hediyelik eşya satan mağaza bulmak mümkün. Meşhur ejderhası ile ilgili birçok alternatif mevcut. Fakat Krakow'un nesi meşhur derseniz gönül rahatlığıyla kehribar taşı diyebilirim. Lehçe adı amber olan bu taş, Baltık Denizin'den çıkartılıyor. Merkezde amber taşı ile yapılmış takıları satan mağazalar var. Oldukça pahalı bir taş. Gümüş ve altın kaplama seçenekleri de mevcut. Her bütçeye uygun çok şirin şeyler var kısacası. En iyisi hepsini gezip tüm alternatifleri görmek. Bazı dönemlerde indirimleri oluyor.

İşin en zor kısmı beni bekliyor. Kime, ne almalıyım sorunsalı. Valizimin yarısı Nachnuch çantaları ile dolacak. Geri kalan kısmına kıyafetlerimi ve hediyeleri sığdırmaya çalışacağım. Hedefim tek valiz ile yolculuk yapabilmek. Bakalım başarılı olabilecek miyim ?

Bilgisayar çantam, kabin bagajım, kendimi kaplumbağa gibi hissettiriyor. Uçuşlarımın arası oldukça kısa. Muhtemelen Almanya havaalanına küçük bir maraton beni bekliyor Günü geldiğinde maceralarımı yazarım.



Paylaş:

2 yorum :

  1. İki yıl sonra görmüş olsam da yazılarınız bana yol gösterdi. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Tavsiye için teşekkürler.

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.