29 Ağustos 2015

Prag Kiliseleri

Avrupa şehirlerinde çok güzel kiliselere rastlamak mümkün. Prag bu işi biraz ticarete dökmüş gibi. Şehirde girişi bedava olan kilise yok gibi. Ayrıca hepsinin önünde akşam yapılacak konserler için bilet gişeleri var. Merak ettiğimiz kiliseleri gezdik. 
İlk durağımız yolumuzun üstünde olan küçük bir kiliseydi. 




Daha sonra meşhur Karl köprüsünden yürüyerek karşıya geçtik. Köprünün üstünde bir çok heykel var. Hepside birbirinden görkemli. 



  İkinci durağımız St. Nicholas kilisesi oldu. Bilet fiyatı 70 Krondu. Görkemki heykeller ile donatılmıştı.








Yürüyerek yeniden Prag kalesine çıktık. Prag kalesindeki en ihtişamlı yapı St. Vitus katedralini.  Dış görünüşü büyüleyici. Fakat içi diğer yapılar gibi heykeller ile dolu değil. Oldukça sade.  Çok büyük olduğu için ön tarafından istediğim gibi bir fotoğraf çekemedim. Objektifime ancak yandan nazlı bir poz verdi. Bizde selam edip, Altın yolda yer alan Kafka'nın evini ziyaret için yeniden yürümeye başladık.



Paylaş:

1 yorum :

  1. Harika kiliseler, çok ihtişamlı. Görmeyi çok isterim. İtalya ya gittiğimde heykellere ve kiliselere bayılmıştım. Hele Vatikan tam bir sanat kokuyordu.

    www.deneyimlianne.com

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.