20 Ağustos 2015

Erkek gömleği nasıl daraltılır? İngiliz dikişi nasıl yapılır?

Bu gömleği gelmeden önce maviden almıştım. Slim fit olmasına rağmen inanılmaz geniş bir kolu vardı. Böyle olunca da eşim giymedi tabii. Uzun süre dolapta bekledikten sonra, geçen gün aldım elime. Hatırladığım kadarıyla en son lise son sınıfta erkek gömleği dikmiştim. Bu bilgiler doğrultusunda tadilat için kolları sıvadım.

Öncelikle yan dikişleri söktüm. Manşetin de sadece dikişe gelen yerini söktüm.


Erkek gömleklerinin bir özelliğide yan dikişlerinin ingiliz dikişi olması. Karmaşık gözüksede aslında çok kolay. 


Normal kenar dikişinin tam tersine bir işlem yapıyoruz. Gömleğin düzünden, dikilecek yeri işaretleyip, makine dikişini yapıyoruz. 


Kenar dikişini yaptıktan sonra kumaş paylarını arka tarafa doğru yatırıyoruz. Erkek gömleklerinde kenar payları önden arkaya kapanır. Altta kalan kumaş payını incecik kesiyoruz.Daha sonra üs payı kıvırıp, ingiliz dikişimizin temellerini atıyoruz.

Kenarı iğnelediğimiz yerlerden incecik dikiyoruz. Böylelikle ingiliz dikişimiz ortaya çıkmış oluyor.


Tüm bu aşamaları geçtikten sonra manşetini ve etek ucunu da diktim. Gömlek artık giyilmek için hazır bir şekilde dolapta bekliyor.


Bu arada bu tadilat işini biraz özlemişim. Yaparken oldukça zevk aldım. Artık ciddi bir şekilde çantalardan fırsat buldukça bir şeyler dikmek istiyorum.
Paylaş:

1 yorum :

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.