17 Ağustos 2015

Krakow'da Uzakdoğu mutfağı

Krakow'da günler oldukça sakin geçiyor. Bir yere yetişme telaşınız yok. Acaba beklediğim toplu taşıma geç kalır mı diye bir tasanız yok. Burada herşey, deyim yerindeyse, tıkır tıkır saat gibi işliyor. Bu nedenle de insanlar stresli değil. Herkes huzurlu. İşte ben de böyle huzur dolu bir şekilde günlerimi geçirirken bir çok farklı mutfak deniyorum.

Geçen hafta sonu da Uzakdoğu mutfağında, Foursquare'den övgüler almış olan Pod Norenami'ye gittim. Ben sushi ile etli noodle denedim. Gayet lezzetli olduklarını söyleyebilirim.  Fiyat bakımından da oldukça uygundu. Krakow'da sushi yiyebilecek bir çok mekan olmasına rağmen, bazı yerlerin fiyatları oldukça yüksek.

Burada bir çok mutfaktan esintiler bulmak mümkün fakat halen bir Türk mutfağı olmaması oldukça üzücü. Bazen Türk yemeklerinide özlemiyor değilim. Evde yapılabilecek olanları yapıyorum lakin bir lahmacun, pide, kebap yapamıyorum.  Neyse Türkiye tatili için artık geri sayım başladı ve gittiğimde sanırım 2-3 kilo beni bekliyor. Kendimi durduramayıp özlediğim herşeyden yiyebilirim :)












Paylaş:

0 yorum :

Yorum Gönder

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.