10 Haziran 2015

Wieliczka Tuz Madeni gezimiz

Tuz madeni hakkında bir çok formal bilgi içerin blog var. Ben bunların dışında kendi gezimin bana hissettirdiklerini yazmak istiyorum. Sabah 10:30 için biletlerimizi aldık  ve transfer arabamızla yola koyulduk. Gittiğimiz zaman ise daha önceden bilet aldığımız için çok sevindik. Çünkü çok uzun bir bilet kuyruğu bizi karşıladı. Biz beklemeden içeriye yaklaşık 25 kişilik bir grup olarak girdik. Bize eşlik eden eğlenceli bir rehberimiz vardı. 3,5 km sürecek yolculuğumuzda gruptan ayrılmamamızı özellikle belirtti. Öyle madene inmek için asansör filan beklemeyin. 50 kat, hepsin de 6 basamak olan bir tahta merdivenle indik :) O kısım biraz yorucuydu. Aşağıya indiğimizde sıcaklık düştü. Dev kapılar bizi bekliyordu. Aydınlatması oldukça iyiydi. Bazı yerlerde rehberimizin bize ışık oyunları yapmak için etrafı kararttığı vakitleri saymazsak her yer yeterince aydınlıktı. İçeride gezerken bir çoğu tuzdan yapılmış heykellerle karşılaştık. Hepsi de çok güzeldi. Rehberimizden eğlenceli bazen romantik hikayeler dinledik. Fakat ben yol boyu orada gecesini gündüze katıp çalışan işçileri düşündüm. Ne zor şartlar altında yaşanılmış hayat hikayeleri barındırıyordu kim bilir. Madenin içinde yapılmış olan harika bir kiliseyi gezdik. Avizelerin hepsi tuz kullanılara yapılmıştı. Onların büyüklüğüne, verilen emeğe hayran oldum. Çıkarken Chopin'nin tristesse eseri ile bitirdik turumuzu. Bir asansörle yukarı çıktık. Fakat asansöre ulaşmak için uzun bir yol bizi bekliyordu. Benim için uzun ve yorucu bir gezi oldu. Klostrofobim olamamasına rağmen son dakikalarda bir an önce gün ışığına çıkıp, ciğerlerime hava dolsun istedim.










Paylaş:
Yer: Kraków, Polonya

3 yorum :

  1. Çok değişik, ilginç bir gezi olmuş. Bende de kolstrofobi var giremem ama gerçekten gözlerimi kapadım ve orada çalışan emekçileri düşündüm. Bu güzel tanıtım postundan dolayı çok teşekkür. Bu arada izleyiciniz oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vakit ayırıp okuduğunuz, yorum bıraktığınız ve takip ettiğiniz için asıl ben teşekkür ederim.

      Sil
  2. Çok şaşırdım. Çok güzel ve farklilar

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.