29 Aralık 2015

Son bir hafta nasıl geçti


Krakow'da yılın son günleri. Hava geçen seneye göre oldukça iyi. Lakin hava tahminlerinde bugünden sonra ciddi bir düşüş olacağı yazıyor. Bekleyip göreceğiz. Yılın son günü olmasına rağmen kar ihtimali yok gibi. Yine de belli olmaz ne olacağı.

Sokaklarda Christmas coşkusu azaldı bitmeye yakın artık. Sokaklar sakin. İnsanlar yılbaşını geçirmek için ailelerinin yanına gitmiş sanırım. Biz son 3 gündür gezip duruyoruz Krakow'un boş sokaklarında. Dün ziyaret etmediğim 3 farklı kiliseye gittim. Adım başı kiliseye rastlamak mümkün bu şehirde. Avrupada yer alan en katolik şehir burası. Dün kiliseleri gezerken şunu farkettim. Eskiden bana çok ihtişamlı gelirlerdi. Artık gözümdeki o ihtişamları kalmadı. O kadar çok alıştım ki aynı temalı şeyleri görmeye. Bir zaman sonra hepsi birbirinin aynı gibi gelmeye başladı gözüme. Tabii ki yapıların hakkını yememek lazım. Zamanında buralarda heykeltraş olmak oldukça popüler bir meslekmiş sanırım. Tek farklılık şimdilerde her kilisenin içinde devasa ve süslü püslü yılbaşı ağaçlarını görmek.

Bu hafta bir arkadaşımıza veda yapmanın da burukluğunu yaşadık. Kendisi memleketine geri dönme karar aldı. Bizim için üzücü. Zaten çok fazla arkadaşımız yok. Eksilmekte hoş olmuyor böyle durumlarda. Onun için dün güzel bir veda yemeği düzenledik. Sonra da bir şeyler içmeye gittik.
Bu hafta oldukça hızlı geçiyor benim için. Tutamıyorum zamanı.

Gitmeden şu notuda ekleyivereyim.

Not: Yeni blogları keşfetmek ve takip etmek istiyorum. Eğer bloguma yolunuz düştüyse lütfen mesaj kısmına kendi blogunuzu yazar mısınız? Son zamanlarda takip ettiğim blogların yazma oranlara düştü ve okumak için yeni bloglara ihtiyaç duyuyorum.
Sevgiler.

Paylaş:

3 yorum :

  1. Merhaba, ben de sık sık farklı ülkelerde Yaşadığım ıcın biryerin dokusununyasayarak Öğrenmenin farkını bilirim. Polonya soğuk bir ülke . Ama oraya dair merak ettiklerim cok.
    Ben de su sıralar almanyadayaım ve sokaklar benzer. Özellikle Avrupa'da merkez kalabalık yerlerde 1 Ocak Sabahları sokaklar toz duman Altın'da heryer cer cop olur. Su sıra galiba en guzel halleri. Herkes evlerine çekilmiş.
    Blog takibinde hızla ilerlersiniz inş.
    sudagidan.blogspot.com


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Polonyanın tek eskisi soğuk oluşu. Yoksa yaşam burada oldukça rahat ve kolay. Şehrin bu zamanları çok güzel oluyor. Sizi uzun zamandır takip ediyorum. Sıcak yerlerden soğuk yerlere göç ettiniz en son .Umarım doğru hatırlıyorumdur :) Güzel temenniniz için teşekkürler. Mutlu yıllar.

      Sil
    2. Evet abu dhabiden 3 ay önce almanyaya geçtik. Size de mutlu seneler

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.