28 Aralık 2015

Yılın son günleri

Bugün bloguma bir şeyler yazmak için geldim. Hatırlamıyorum kaç kez ilk cümleyi yazıp sildiğimi.
Ne yazacağım hakkında bir fikrim yok. Lakin içimdeki ses yaz bir şeyler diye dürtüp duruyor. Geçen hafta Christmas kutlamaları tüm coşkusuyla yapıldı ve bitti. Ayın 25'de her yerde bir bayram havası vardı. İşin en çok keyif alanları hiç şüphesiz ki yine çocuklardı. Tüm aileler çoluk çocuk kiliseler koştular. Kiliselerin bahçelerinde törenler düzenlendi. Şarkılar söyledi. Sokaklarda gezinirken ilk defa noel ruhunu bu kadar çok hissettim. 
Bu robotlar ile ne zamandır bir poz vermeyi düşünüyordum. Sokağı boş bulunca el ele poz verdik.


Dün facebook gruplarından tanıştığım bir leh kızla kahve içmeye gittim. Giderken oldukça heyecanlıydım. İngilizce ile kendimi ifade edebilecek miyimin kaygısı taşırken, her şey beklediğimden daha iyi gitti. Kahvelerimizi yudumlarken sohbet ettik. Birbirimizi tanımaya çalıştık. Sonlara doğru espiriler yapıp güldük bile. Bu benim için oldukça önemli. Çünkü ben anadilimi konuşurken oldukça sempatik bir kızım. (Arkadaşlarımın ve benimle tanışanların benim hakkımda vardığı genellemeden yola çıkıp yazdım bunu) Fakat İngilizce versiyonum biraz aptal geliyor kendime.Yavaş yavaş açılmaya başladığımı fark ettim.Yakın zamanda  İngilizcede de Yasemin olmayı başarabileceğim gibi duruyor.
Son günlerde düzenli bir şekilde aksatmadan ingilizce çalışıyorum. Bunun yanı sıra eski notlarımı diğer bloguma yazıyorum. Devamlı cümle pratiği yapıyorum. Oldukça işe yaradığına bu buluşma sayesinde kanaat getirdim. Artık daha az heyecan, daha fazla cümle. Sanırım doğru yoldayım.

Paylaş:

7 yorum :

  1. Çok güzel ve cesaret isteyen bir şey yapmışsın :)

    YanıtlaSil
  2. Robotlar çok tatlı, ayrıca çok sevimli bir poz olmuş. Bu arada bence de doğru yoldasınız, yabancı dil konuşmayı ben araba kullanmaya benzetiyorum. Soğukkanlı ve sakin olunca işler kolaylaşıyor. Çok güzel bir fırsat olmuş bu buluşma konuşmanız için. Umarım bu konuda istediklerinize ulaşabilirisiniz, sevgiler.. :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Robotlar bizim evin sokağında her gün onları görmek eğlenceli :)
      Çok güzel bir benzetme olmuş. Sakinlik en önemli etken. Umarım herkes cabaladığı işlerin güzel meyvelerleri birgün toplar. Sevgiler.

      Sil
  3. Fotoğraf çok şirin olmuş. İngilizce versiyonum demen çok hoş. Cidden bir dil bir insan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. Yabancı bir yerde yaşamaya başlayınca dilin ne kadar önemli olduğunun farkına varıyor insan.

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.