10 Eylül 2017

Blogspot Uzantısını Kaldırma


5 Yıl boyunca blog adresimde yeralan blogspot ibaresiyle dün yollarımızı ayırdık. Kısa bir kesintinin ardından artık yoluma www.birtutamkarinca.com olarak devam edeceğim. Açıkcası böyle daha güzel oldu. Zaten blog ismim uzundu. Blogspot eklentisi ile çarşaf gibi oluyordu. Geçiş sürecinde, teknik bir aksaklık dolayısıyla eski yazılarım takipçilerimin okuma listesine yeniden düşmüş. Vermiş olduğum bu rahatsızlık yüzünden özür dilerim. Tam 400 kişi olmuşuz diye sevinirken dün 1 kişi takipten ayrılmış. Sanırım bu blog sahibi ne yapıyor böyle diyerek çekti gitti. Ne yapalım canı sağ olsun.

Alan adımı değiştirdim lakin, Blogspot'un alt yapısını kullanmayı bırakmadım. Çünkü oldukça basit ve ben artık buna çok alıştım. Bazı blog yazarı arkadaşlarımla konuştuğumuz zaman artık wordpress'e  geçme zamanın geldi diyorlar. Evet alt yapı olarak çok gelişmiş bir sistem ama dedim ya blogspot benim ilk göz ağrım ve şimdilik bana yetiyor. Ayrıca takipçi eklentisinin olmasını çok seviyorum. Wordpress'e bu eklenti yok. Açıkcası mail ile takip işine çok sıcak bakmıyorum ben. Çünkü çok fazla blog takip ediyorum ve onların hepsine mail yoluyla abone olsam mail kutum her gün dolup taşar. Ben böyle düşünürken sadece mail yolu ile takip edilen bir sisteme kendimi entegre edemem. Böyle de açık sözlüyüm.

Adresimde yer alan blogspot uzantısını nasıl kaldırdım? 

Sorusunun cevabı aslında oldukça basit. Bir miktar maddi külfeti var. Çünkü blogununuz taşımak istediğiniz alan adını satın almanız gerekiyor. Ben alan adımı isim tescilden aldım. Senelik 9 dolar ödeyeceğim. Alan adını aldıktan sonra, blogspot kontrol panelinden: Ayarlar - Temel - Yayıncılık bölümünde yer alan "+blogunuz için üçüncü taraf bir URL ayarlayın" sekmesini tıkladım.





 Açılan pencereye yeni aldığım alan adını yazdım ve kaydet butonuna bastım. Bu aşamada bir hata mesajı veriyor. Aslında sizden bir onay istiyor. Size vermiş olduğu kodları, alan adını aldığınız siteye gidip tanıtmanızı istiyor. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra yeniden geri dönüp kaydet butonuna bastığınızda ise 24 saat içerisinde yeni alan adına yönlendirileceksiniz mesajını alıyorsunuz. Benim blogum 30 dakika kadar kısa bir süre içerisinde yönlendirildi.


Sorunsuz bir şekilde geçişi tamamladığıma göre, hız kesmeden birtutamkarinca.com olarak yola devam etmeliyim. Ne de olsa, karınca olmak bunu gerektirir.

✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

48 yorum :

  1. Merhabalar.
    Demek siz de alan adı alarak, com uzantılı bir URL adresine geçtiniz. Hayırlı olsun. Sadece "Blogspot" uzantısından kurtulmak için alan adı almak ne kadar doğru bilmiyorum. ben de ilk sıralar bir alan adı almıştım. Ancak bu alan adını ve bağlı dosya muhteviyatını barındıracak bir de sunucu firmaya ihtiyaç duyuluyor. Benim firmam üçkağıtçı çıktı ve tüm müşterilerini yarıyolda bırakarak kaçtı. Ben de o zamandan beri, Blogspot gibi platformları kullanıyorum.
    İnşAllah pişman olmadan güle güle ve iyi günlerde kullanırsınız.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sunucu firmaya şu anlık ihtiyacım yok. Çünkü blogspot altyapısını kullanmaya devam edeceğim. Bu nedenle bir sıkıntı yaşamayacağımı düşünüyorum. Çantalarım için bir alan adım ve hostingim mevcut. 4 yıldır bir sıkıntı yaşamadım. Umarım bu adresimde de yaşamam.
      Teşekkür ederim.

      Sil
    2. Bence blogspot uzantılı olmak bir yere aidiyetlik te tanıyor. Biz bir aileyiz. Bu aileyi terkedemeyiz. Selam ve dua ile.

      Sil
    3. Yasemin hanım biz halimizden memnunuz; değişiklik yapmak biraz bizim için cesaret istiyor. Hayırlı olsun diyorum.

      Sil
    4. Ben de ailemi terketmedim ki. Sanırım yazının içeriği okunmadan yapılmış bir yorum ile karşı karşıyayım.

      Sil
  2. Yeni alan adiniz şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun. Umarım her şey istediginiz gibi olur. Başarılar dilerim :) Bu arada küçük bir hatirlatma gmail profilinizde blogspot.com yaziyor orayida .com a taşıyınız :) Tekrar başarılar dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ederim. Gmail profilimi de düzelttim. Aslında blogspot uzantılı adresi yazınca da sorun olmuyor. Sistem yeni adrese yönlendirme yapıyor.

      Sil
  3. Anladim. Rica ederim. Tekrar hayirli olsun.

    YanıtlaSil
  4. Bence çok doğru bir karar verdin. Blogspot uzantısı olunca çok uzun oluyor. Blog yazarları için çok büyük problem olmasa da, arama motorundan bloğa gelenler için ismin akılda kalması açısından en iyisi bir domain kullanmaktır. Hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arama motorları için büyük bir artı olduğuna ben de inanıyorum. Uzunca bir süredir aklımdaydı. Kısmet bu güneymiş.

      Sil
  5. Yalnız küçük bir sorun var; birtutamkarinca.com adresi bloguna gitmiyor. Blogger panelinde alan adının www ile yönlendir ki www.birtutamkarinca.com şekilde blog açılsın ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa aslında dediğin işlemi yapmıştım. İsim tescilde yer alan yönlendirmeyi yeniden güncelleyince sorun ortadan kalkmış oldu.

      Sil
  6. Tam bir marka olmuşsunuz artık, hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Artık bir tutam karınca benimle tamamen özleşti diye düşünüyorum.

      Sil
  7. Hayırlı olsun cok güzel olmuş, yıllık degilde tek seferde satın alınanilen bi sistem olsa hic durmam. Her yıl tekrar tekrar ugrastırdıgı icin sevmiyorum. Eskiden forum sitelerim vardı onlarıda arkadasım gerektiginde yeniliyordu sag olsun hic hissetmiyordum bile linkin kırıldıgını.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben 3 yıllık ödemesini yaptım. Artık yenileme zamanı gelen maille aynı işlemi tekrarlamalıyım.

      Sil
  8. Hayırlı uğurlu olsun :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Ben de düşünüyorum ama henüz karar veremedim. Size Hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende uzun bir düşünce sürecinden sonra hayata geçirdim.

      Sil
  10. Başlık pek uymamış, yani bu başlık altında bu sayfaya gelenler blogspot uzantısını nasıl ücretsiz kaldırılabileceğini düşünebilir. Ama yineden hayırlı uğurlu olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ücretle ilgili bir ibare yok ki başlıkta :) Yaptığım işlemin tam karşılığı blogspot uzantısını kaldırmak zaten. Onun için ben bir uyumsuzluk görmüyorum.

      Sil
  11. Bu "com"uzantısı sizi resmileştiriyor. Yani bir tür kurumlaşma. Size uğur getirmesini diliyorum.

    YanıtlaSil
  12. Hayırlı olsun. Özel alan adı almanız bloğunuzun google'da daha ön sıralarda görünmesinde etkili olacaktır. Ayrıca akılda daha kalıcı bir görüntü oluşmuş.

    YanıtlaSil
  13. Güzel günlerde, bol bol okunmak dileğiyle...
    O 1 kişi de nazar boncuğu olmuş :p

    YanıtlaSil
  14. Hayırlı uğurlu olsun. Bazen ben de düşünmüyor değilim. Detaylı anlatım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  15. Hayırlı uğurlu bol yazılı olsun diyelim o zaman :)
    Wordpressle ilgili duygularımız ortak maille takip etmek benim de hiç sevmediğim bişey. Çünkü ben müsait olduğum zamanlarda bloğuma girip ya da arkadaşları ziyaret ediyorum. Ama en yoğun olduğum zamanda bile paylaşılan yazılar hem mail kutumda o an vaktim olmadığı için aşağılarda kaybolup gidecek. Hem düzenli olarak arkadaşlarımın yazısını takip edemeyeceğim hem de kutuda doluluk sıkıntısı yaşayacağım. O sebepten böyle çok iyiyiz ;)

    YanıtlaSil
  16. Hayırlı olsun... Ben de yeni geçtim com'a... blogspotla çok uzun oluyordu, katılıyorum. Her ikimize de uğur getirmesi dileğiyle ...Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Size de hayırlı olsun. Bol bol ziyaretçileriniz olur umarım. Sevgiler.

      Sil
  17. hayırlı uğurlu olsun.. başarı dileklerimle..

    birde blog sayfalarınıza adsense eklerseniz, maddi getiriniz olur..

    güle güle kullanın yeni alan isminizi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Aslında blogda adsense reklamları var. Lakin okuyucular tarayıcılarında reklamları engelleme seçeneğini kullandığından dolayı pek bir getirisi olmuyor.

      Sil
  18. Bence böylesi çok daha hoş olmuş. Blog altyapınızı değiştirmeme kararınızı son derece mantıklı buluyorum. Netice itibariyle alışılan bir sistem mevsutsa ve büyük bir sorun çıkartmıyorsa orada kalmak en iyisidir. Mesela ben Wordpress ile başladım, böyle devam edeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum. Alışkanlıkları değiştirmek pek kolay olmuyor. Ayrıca bana şimdilik yetiyor. kesinlikle size katılıyorum.

      Sil
  19. alan adınız hayırlı olsun, biraz geç oldu ama :)

    YanıtlaSil
  20. Sizi tebrik ederim. Artık bloggerlık eskisi kadar popüler değil. Bir çok kişi youtuberlıka yöneldi.Umarım ben de bir gün sizin kadar büyürüm.

    YanıtlaSil
  21. Başarılı bir blog yazarı tebrikler

    YanıtlaSil
  22. Temanız çok hoş, böyle bir temayı nasıl yakalayabilirim. Ben de bir blog sitesi kurmak istiyorum fakat yeniyim. Nasıl tecrübe edinebilirim, öğrenebilirim? yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Temam ücretsiz bir temaydı. Bazı yerlerinde değişiklik yaptım. Uzun zamandır da bunu temayı kullanıyorum. Kendinize zaman tanıyın. Yazdıkça tecrübe peşinden gelecek. Kolaylıklar diliyorum.

      Sil
  23. Selamlar 🤗 Konu üzerinden epey bir zaman geçmiş ama öncelikle hayırlı olsun. Bende bugün böyle bir deşikliğe gittim ancak aklında bir iki sor var 🙏 Birincisi eski yazıların indeksi için ne yapmamız gerektiği, ben bununla ilgili search consol üzerinden yeni adrese taşıma yapma işlemi yaptım. Bunun haricinde tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı? Son sorumda adsense başvurusu. Yeni adres için başvuru yaptım ancak blogspot uzantılı eski hesap için bir işlem yapmam gerekir mi? Şimdiden teşekkür ederim 🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlarım onaya düşüyor. Sanıyorum ki siz de yorum gözükmediği için yeniden bir yorum daha yazmışsınız. Size de zahmet olmuş. Kusuruma bakmayın. Spam yorumlar yüzünden böyle bir yol izliyorum. Bir sonraki yorumda sorularınızı cevapladım. Keyifli bir hafta sonu dilerim.

      Sil
  24. Selamlar, konu üzerinden epey bir zaman geçmiş ama bununla ilgili birkaç sorum olacaktı size. Bende bugün uzantı değişikliği yaptım. Merak ettiğim ise, eski yazıların indekslenmesi hususu? Uzantı değişimi sonra teknik olarak sitenizde bir değişiklik yaptınız mı? Ben mesela search consol üzerinden taşıma işlemi başlattım. Bir diğer merak ettiğim ise Adsense. Geçişten kaynaklı reklamlar haliyle durdu ve bende yeni başvuru yaptım. Eski uzantının buna bir etkisi olacak mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Teknik olarak bir değişiklik yapmadım ve indeksleme konusunda da bir sıkıntı olmadı. Adsense için de aynı şekilde ilerledim. Yeni başvurunuz hemencecik onaylanır. Eski başvurunuzu yönlendirebiliyorsunuz diye biliyorum. Adsense kullanıcı ekranından.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim. Sürekli bir şeyler yapmam gerekiyor hissi yormuştu ama sanırım sabırlı olup beklemek gerekiyor:-) Teşekkür ederim.

      Sil
  25. Merhaba blogspot eklentisini kaldırdığınızda hala google alt yapısına bağlı kalmaya mı devam ediyorsunuz? Herhangi bir kayıp oluyor mu yoksa sadece uzantı mı değişiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Sadece uzantıyı kaldırmış oluyorsunuz. Alt yapınız değişmiyor ve verileriniz kaybolmuyor.

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.