6 Aralık 2015

Bugün Evde Bir Gün Havası Esti Geçti

Eskilerden annelerimiz gün yapardı. Teyzeler toplaşıp o ev senin, bu ev benim gezerlerdi. Bugün bizim evde tam öyle bir hava hakimdi. Tek eksiğimiz ise teyzelerimizdi.
Öğleden sonra midem "hey oradaki bir şeyler gönder bakalım" sinyalleri gönderdi. Dur bir markete gideyim de yemek yapmak için bir şeyler alıyım diye çıktım yola. Bir saat sonra ise sofrada mercimek köftesi, pırasalı börek ve portakallı çikolatalı kek vardı.

Buradaki yufkalar Türkiyedeki gibi değil. Kağıt gibi bir formatı var. Bol sos yapınca içini de bol hazırlayınca bizim börek gibi oluyor tadı. Netice gayet başarılı anlayacağınız. Mercimek köftesini de çok seviyoruz biz. Köfte için malzemeleri bulmakta kolay artık. Buradaki Türk marketinde ince bulgur bulmamın rahatlığı ile yazdım bunu. Kek konusunda da her geçen vakit geliştiriyorum kendimi. Geçmiş zamanlarda %90 kakaolu alıp yiyemediğim kalıp çikolatanın yanı sıra biraz da portakal kabuğuda rendelerim. Harika bir aromaya sahip oldu.

Bu kadar yaptıktan sonra hepsini afiyetle oturup yedim. İyi hoş, yiyip yiyip duruyorum da bu işin sonu nereye varacak?
Pırasalı börek tarifimi okumak için  tık tık.


Not: Kekin fırından çıktıktan sonra fotoğrafını çekmeyi unutmuşum.
Paylaş:

3 yorum :

  1. Iyikide fotofrafi cekmeyi unutmussun, zira iki haftadir rejime baslayacagim diye kendimi kandiriyorum:))
    Hayir kis ta geldi, ysporda yapilmaz simdi disarilarda, ye ye nereye kadar Yasemin? Ellerine saglik ve afiyet olsun yinede:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı düşünceler içindeyiz :) Dışarısı spor yapmak için çook soğuk. Evde oturdukçada aklım mutfakta. Diyet ise hiç benlik birşey değil. Ne diyim sonumuz hayırlı olsun.

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.