14 Haziran 2015

Balık Sevilmez Mi?

Bazen pıt diye aklıma düşen yiyecekler yok değil. İşte onlardan biri de balık. Fakat balık bulmak zor iş. Genelde kuzey balığı var buralarda. Kuzey dediysem öyle aklınıza hamsi, palamut gelmesin. Daha önce hiç görmediğim farklı türler var tezgahlarda.
İlk geldiğimde bir balık pişirme girişimim oldu. Marketten balık aldım. Aldığım balık tuzlu balıkmış. Fırında yaptım fakat tuzdan yemek ne mümkün. Yiyemeden çöpü boyladı canım balıklar. O balıkları nasıl tüketiyorlar, açıkcası çok merak ediyorum.
Bugün de çok güzel bir hava vardı. Yarından sonra yine serinleyecekmiş etraf. Ben de bu güzel günü kaçırmadım. Kendimi attım Wisla'nın kenarındaki çimlerin üstüne. Biraz uzandım, biraz kitap okudum, bol bol güneşlendim.
Sonra bir anda unuttuğum balık aklıma düştü yeniden. Sanırım uzun süre nehire bakınca, bilinç altımdaki balıklar bilinç üstüme çıktı.

Hal böyle olunca da bir balık lokantası keşfetmeye karar verip, bir yer bulduk ve denemek için soluğu orada aldık. Destino adlı bir restoran bulduk. Biraz tereddüt içinde gittik. Menüde çupra vardı. Siparişi verip heyecan içinde ne gelecek diye beklemeye başladım. Sonuç mu? Beklediğime değdi. Gerçekten güzel bir balık yedim. Tek eksiği şöyle bol soslu bir salataydı bence. Buralarda salata ana yemek olarak yeniyor. Öyle bizim gibi yemek yanında tüketmeyi bilmiyorlar.
Şimdi evde aklıma düşen balığı mideme indirmenin dayanılmaz hazzı ile çayımı yudumlarken bu satırları yazıyorum.












Paylaş:
Yer: Kraków, Polonya

2 yorum :

  1. Ben de balığa bayılırım. Denizden babam çıksa yerim.:) Bir Çanakkaleli olarak tuzlu balığı da çok severim. Üzerine zeytiyağ konur öyle yenir tabii rakıyla;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh ahh buralarda rakı bulmak imkansız :) Birde bu tuzlu balık öyle böyle tuzlu değil. tarif edemiyorum :)

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.