22 Şubat 2016

Vegan Burger



Geçen hafta farklı bir şeyler deneme isteğimin sonucu vegan köfteyle tanıştım. Oldukça güzel bir deneyimdi benim için. Açıkcası hiçbir hayvansal gıda barındırmadan, harika bir lezzet yakalamayı başarmışlardı.

Ben sebze yemeyi sevenlerdenim. Farklı tatlar tatmayı seviyorum.Tabii etin yerin ayrı. Bifteğe, köfteye, lahmacuna ve kebaba hayır diyemeyenlerdenim.  

Nedir bu vegan derseniz, dersimi çalışıp geldim. 

Vejetaryenliğin bir tık üstü diyebiliriz. Genel olarak vejetaryenlerin et yemediklerini biliyoruz. Kendi içinde grupları var. Beni o konuya hiç sokmayın. Yazmaya kalkarsam, uzun uzadıya gider yazı ve ben toparlayamam.

İşte Veganlar et yemedikleri gibi hayvansal ürün barındıran yiyecek- içecek de tüketmiyorlar. Yumurta yok, peynir yok, süt yok, et yok. Bu liste böyle uzar gider. 

Dersimi başarı ile geçtiğimi düşünüp, ben yediğim köfteyi anlatmaya dönebilirim. 

Vegan Burger tokluk hissi açısından gayet başarılıydı. Normal bir burgerden hiçbir farkı yoktu. Çok daha hafif olduğunu söylememe gerek bile yok. 

Farklı bir tat, farklı bir mekan.

Arada bir değişiklik iyidir.



Paylaş:

4 yorum :

  1. Afiyet olsun, zaten Hersey artık kimyasal yollarla yapıldığı ıcın dısarda sarılan hamburgerlerın de gerçek etsen yapıldığı konusunda şüphelerim var. Bu Yüzden vegan yollarla Hamburger tadını yakalamak zor olmasa gerek. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupada et ucuz olduğu için kimyasal yollarla hamburger yaptıklarını düşünmüyorum hiç. Zaten çoğu üründe domuz eti var. O da oldukça ucuz.

      Sil
  2. Bu gerçekten güzel bir ürünmüş her yerde de bulunmayacak türden tabii. Avrupa'da da böyle bir güven var işte yediğin şeyin içinde ne var ne yok sana açıkça söylüyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yerde bulmak oldukça zor. Güven konusu yediğiniz yere göre değişir tabii ki.

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.