15 Şubat 2016

Ryanair

Nedir  bu Ryanair ?


Avrupa içerisinde oldukça ucuz biletin bulabileceğiniz bir hava yolu şirketi olur kendisi.  Herkesin ucuz biletlerini övdüğü geri kalan herşeyinden şikayet ettiklerini okuyordum internette. Bende İtalya seyahatim sayesinde deneyimlemiş oldum.

Şimdi gözlemlerimi yazmak ve bazı sitelerde okuduğum olumsuz yazılara cevap vermek istiyorum.

1- Evet oldukça ucuz biletleri var. Ek ücret ödeyerek koltuk seçimine olacak sağlıyor. Biletleri ucuz olduğundan koltuk seçmenin öyle aman aman bir külfeti yok.

2- Ucuz olmasının getirdiği bazı sorumlulukları (Biniş kartınızın çıktısını almak gibi ) yerine getirmeyi unutmazsanız herşey tıkır tıkır işliyor. Gidiş ve Dönüş uçaklarında hiç bir gecikme yaşamadım.

3- Bagaj konusunda bazı kısıtlamarı var.  İnternette sadece bir parça valiz sokabilirsin diye yazılar dolaşıyor. Bu yanlış bir bilgi.

 Doğrusu, yanınıza kabin boyu valiz alabiliyorsunuz. 10 kiloyu geçmeyecek. Buna ek bilgisayar çantanıza da müsade ediyorlar. Bayanların kol çantasıda sorun olmuyor.

4- Sıvı kısıtlaması tüm hava yolu firmalarında olduğu gibi işliyor. ( Rossmann'da sıvıları doldurabileceğiniz kabin boyu kutular ve taşıma poşeti var. Onları kullanırsanız hiç bir sorun yaşamazsınız. Ben tüm kozmetik eşyalarımı ve parfümünü öyle taşıdım.)

5- Eğer Avrupa birliği vatandaşı değilseniz tek yapmanız gereken, uçağa gitmeden önce check in bankosuna uğrayarak çıktısını aldığınız biniş kartına bir kaşe vurdurmak.

İşte bu kadar kolay. Herkesin yazdığı abartılı şeyleri okuyup gözünüz korkmasın diye bu postu yazmak istedim.

Sevgiler.
Paylaş:

5 yorum :

  1. Çok ucuz bilet sattığını duyduğum genellikle shengen içi güzergahlarda giden bir havayolu olduğunu duydum. Ek bilgiler önemli dikkat etmek gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biraz dikkat ile oldukça ucuza seyahat edilebilecek bir şirket. Avrupa Birliği içerisinde bazen 9 Euro bilet bulabiliyorsunuz.

      Sil
  2. Cocuklar olunca bazı kücük kısıtlamalar bile yolda tahammül etmesi zor durumlar çıkarabiliyor ortaya. Mesela en son Avusturya havayolları ile yaptıgım bir Uçuş geldi aklıma. Hamileyim kucağımda 2 yas altı bebek ve Yanımda baska bir cocuk vardı. Hamile hâlimle zor sığdıgım daracık koltukta bir de kucakta bebek. Öndeki adam bağırıp durmuştu cocuk ayaklarıyla bastırıyor diye. Hosteslerin de umrunda olmadı. Bazı ucuz havayollarının uçaklarının koltukları cok dar oluyor bu da bebekli anneye de bebeğe de yol boyunca zorluk çıkarıyor. Bu sadece aklıma gelen bir şey bir cok Ayrıntı var böyle.. Tek basıma olsam ucuzunu alırdım ama çocuklar olunca kesenin ağzını açmak gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuk olunca işler değişiyor haklısınız.

      Sil
  3. Bana mı terslikleri denk geldi bilmiyorum :) Bagaj konusunda. Sırt çantamın yanında minicik el çantama 75 euro istediler. Ama Polonya'dan Hollanda'ya yılbaşı zamanı 30 euro bilet bulmak Rynair ve Wizzair dışında imkansız.İyi ki varlar :)

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.