28 Mart 2018

Çelik Figürler Sergisi - Galeria figur Stalowych



Kahve bahane yazımda hafta sonu enteresan bir sergiye gittiğimden bahsetmiştim. Polonyalı bir sanatçının Madam Tussauds müzesinden esinlenilmesi ile ortaya böyle bir fikir çıkmış. Dünyanın çeşitli yerlerinden 120 kişinin katıldığı bir ekip ile kolları sıvamışlar; sonuçta ortaya çağdaş ve modern sanatını içinde barındıran bir görsel şölen çıkmış. "Endüstri ortamında etkileyici ve güzel metal figürler oluşturuluyorken, hurdaya çıkan metalleri işleyerek neden bunları birer sanat eserine dönüştürmüyoruz" fikrinden doğan bu sergi sayesinde, efsane olan robotlar, çizgi film karakterleri ve animasyon film karakterleri yeniden hayat bulmuş.

Bu proje için tam anlamıyla bir diy projesi diyebiliriz. Çatı ve garajlarda tutulan eski şeylerin hiçbir fayda sağlamadığını dikkat çekerken, onları bir sanatçının ellerine teslim ederseniz yeniden hayat bulabileceklerinin gösteren bir çalışma olmuş.

Sözü fazla uzatmadan görseller ile sizi baş başa bırakıyorum.  Fotoğrafları inceledikten sonra yazının sonundaki soruyu cevaplamayı unutmayın.




































Detayları ve yaratıcı çalışmaları ile sergi benden tam not aldı. Böyle enteresan işler görmeyi seviyorum. Düşünenin aklına, emeği geçenlerin emeklerine sağlık.

Benim favorimin hangisi olduğunu fotoğraflara bakarak anlamak kolay. Ayrıca köpek balığı şeklinde yapılan tanka bayıldım. Çok yüksek olduğu için üstüne oturarak poz veremediğim.

Peki sizin dikkatinizi en çok cezbeden hangisi?


✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

8 yorum :

  1. Enteresan ama yaratıcı ve güzel :)

    YanıtlaSil
  2. Hepsi mükemmel. Böyle çalışmalara bayılıyorum. 7'den 70'e herkesin gidebileceği, görünce büyüleneceği ve gezerken büyük zevk duyabileceği bir sergi olduğunu düşündürdü bana. İnşallah gitmek ve görmek nasip olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. Böyle farklı şeyler görmek insanın hayal güçünü olumlu yönde etkiliyor. Umarım Berlin'de de sergilenir. Avrupa'daki şehirlerde sergilenecekmiş.

      Sil
  3. Arabalar süper olmuş, gerçeklerinden daha havalılar :)

    YanıtlaSil
  4. Simpsons ailesi

    YanıtlaSil
  5. Şuan acayip imrendim.Oraya gıtmek ısterdım.Ya ne güzel yapmışlar öyle oha diyorum ağzım açık kaldı. Gerçekten çok güzel :)
    http://especiallycat.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.