12 Kasım 2023

Festival Adası Novalja


Hadi gelin size Pula'dan sonraki ikinci durağımız olan Novalja'yı anlatayım. Namıdiğer Festival adası. Yazın Avrupalı gençler için düzenlenen festivalleriyle ünlü. Deniz, eğlence ne ararsanız var. Biz gittiğimizde okullar açılmış, birçok ergen geri dönmüş olmasına rağmen her yer ergen kaynıyordu.






Hani beyaz yakalıların devamlı kurduğu bir hayal vardır; " Bir sahil kasabasına yerleşeyim, sabah bir posta denize gireyim sonra akşama kadar keyif yapayım, güneşi denizde batırayım". İşte Novalja tam olarak bu hayallerdeki yer. Denizi sakin, çok sığ ve pırıl pırıl. Sezon dışında tam yaşanılacak bir yer. Novalja'da üç gün kaldık ve kendimi orada uzunca bir süredir yaşayan yerli gibi hissettim. Bunda otel yerine evde kalmanın da katkısı büyük. 

Pula'dan Novalja'ya gitmek için Hırvatistan'ın o kıvrımlı yollarında yaklaşık beş saat araba sürüp, feribota ulaşmak lazım. Bizim yola çıktığımız gün çok fazla esinti olduğu için feribot seferi iptal oldu. Yolumuz 2.5 saat uzadı. Bu kefimizi kaçırmadı tabii. Geç olsun güç olmasın dedik. 











Novalja'da tam olarak hiçbir şey yapmadım. Sabah sıcak bastırmadan denize girdim. Öğlen sıcağında eve kaçtım, akşam bir posta daha yüzdüm, güneşi denizde batırdım. Bu tam bir terapi oldu benim için. İçim huzurla ve D vitaminiyle doldu taştı. Zira D vitamini bizim için çok önemli. Polonya'da yokluğunda muzdaribiz.

Novalja günleri gerçek anlamda emekliliğimizin provası tadındaydı. Sakin ve huzurlu geçen üç günün sonunda bir sonraki durağımız Split için hazırlıklar yapıldı ve yeni bir maceraya doğru yola çıkıldı.




Gezimin diğer duraklarına ait anıları okumak için aşağıdaki linklere tık yapabilirsiniz.
✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

4 yorum :

  1. Gezmiş görmüş kadar olduk, çok teşekkür ederiz.

    Son fotoğraftaki PAG'nin anlamı nedir acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pag adalardan birinin adı. Minicik bir yerleşim yeri.

      Sil
  2. ne güzelmiş. bi de deniz kenarında yemek veya kahvaltı ne güzel bişey yaa :)

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.