18 Ocak 2021

Kahve Bahane #Yılın İlk Karı



2021 yılının ilk kahve bahane yazısı ile buradayım. Bu yazı ilkleri kapsayacak. Başlıktan da anlaşılacağı üzere Krakow'a yılın ilk karı yağdı. İki gün boyunca öyle güzel yağdı ki her yer bembeyaz oldu. Bu şehire beyazlar ayrı bir yakışıyor. Her mevsimi şahsına münhasır güzel.

Ay başından beri her sabah mesaiden önce yürüyüşe çıkıyorum. 3 derece ile başladığım yürüyüşlerime -11 derece ile devam. Haftaya daha da soğuyacakmış. -20'ler kapıda. Sanırım o kadar soğukta çıkıp yürümeyi göze alamam. 

Ocak ayının meşgalesi de whatsapp oldu. Sağım solum whatsapp. Günlerce gündemi meşgul etti. Üstüne blog yazıları yazıldı. Açıkcası ben çok umursamıyorum. Benim blogumda öyle çok veri var ki. Google istese; huyu suyu hatta görüşünü bile tamamen bana benzeyen, benden bir tane yapabilir. Yani ben elimi verip kolumu kaptırmışken, whatsapp üzerinden eşe dosta yazdığım hal hatır mesajlarım için endişelenmiyorum.

Yasaklar, kısıtlamalar, üstüne aşı muhabbeti pek bir yoruyor artık bizi. Yılbaşı oldukça sönük geçti. Biz çekirdek kadro ile bir gün gecikmeli girdik yıl başına. Maksat bir arada olup, özlediğimiz lezzetlerle masamızı şenlendirmekti. Biraz moral depoladık. Artık evde buluşmaların ayrı bir anlamı var. 


Evde fazlaca zaman geçirince dur şurayı düzenleyeyim, şuraya da bir el atayım modumdayım sürekli. Çalışma odamızın emektar masalarından birini sattım. Yerine daha büyük bir masa aldım. Enteresan bir şekilde odaya eşya girdikçe daha da büyük gözükmeye başladı. Şimdiki halini pek sevdim. Aldığım birkaç çerçeveyi duvarlara asabilirsem daha güzel olacak. Dikiş makinemi de gün yüzüne çıkardım artık. Sıra depoda kolilerin içinde bekleyen kumaşlarda. 
Eski Hali
Eski Hali
Yeni Hali

Bu sene hedeflerimden biri daha bilinçli bir okuma takvimi oluşturmak. Her şeyi kayıt altına almaya bayılırım. Bu beni yapacağım işlerde motive ediyor. Sene başında haberdar olduğum notion uygulamasını kullanmaya başladım. Kişisel ajandanızı oluşturabiliyorsunuz. 2021 hedefleri, 2021 kitap okuma listesi, günlük okuma sürelerim ve daha birçok aktivite için tablolar hazırladım kendime. Bir nevi günlük gibi. Gün sonunda neler yaptım diye doldurması pek zevkli. Tabloda boş günüm geçmesin diye de ekstra bir özeniyorum. Çoğu kişinin aksine boş vakitlerimde kitap okumuyorum mesela. Kitap okumak için bir zaman aralığı belirliyorum kendime. Telefondaki kronometre uygulaması en büyük yardımcım. Bu sayede okuma süremdeki gözle görülür artışı takip edebiliyorum. Dediğim gibi her şeyi kayıt altına almaya bayılırım. 



Parkta bir bank var. Parkta aslında birçok bank var. Lakin bahsettiğim bankın yerini çok seviyorum. İlk fotoğrafını yazın çektim. Sonbaharda da bir fotoğrafını çektim. Cuma günü etraf karlarla kaplanınca bir fotoğraf daha çektim. İlk baharda da bir fotoğraf çekip döngüyü tamamlayacağım. Böyle minik saplantılı hareketlerim de var. 

Tatlı tatlı yazarken, ince belli bardaktan çay içme sevdası yüzünden iki kere masadan kalktım. Şimdi dumanı tüten çayımı yudumlama, kapanış yazısını yazma, ve birkaç kare fotoğrafı yazıya iliştirme vakti geldi. 
Bir sonraki kahve bahane yazısında görüşünceye dek şen ve esen kalın.
Bu soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak şeyler içmeyi de ihmal etmeyin.
Sevgiler.

✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

16 yorum :

  1. Merhabalar.
    Ne mutlu size! İnsana huzur veren, zevkli zengin anlatımınız ile güzel bir paylaşımınızı daha okumuş bulunuyorum. Kaleminize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vakit ayırıp blogu yorumsuz bırakmadığınız için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Ben buna tam manasıyla bir safe house diyorum işte!!! :) Kendime güvenli alanlar yaratmayı seviyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle. Küçücük bir alanda yaşayabilirim.

      Sil
  3. kar fotoğraflarına bayıldıım fırsatın olursa minicik bir kardan peri yapsan yaa :)
    watsap mesajlardan dolayı değil de telefondaki diğer verilere ulaşır korkusunu yaşadı insanlar sanırım banka hesaplarına filan ama ben pek öyle şeyler olacağını düşünmüyorum. telefonu kurarken google en başta her şeyi ele geçiriyor zaten :D
    evde sürekli düzen ve yenileme hali bizde de mevcut. notion bir inceleme videosunda görmüştüm baya kullanışlı bir şey ama hiç denemedim. bazı yerlerin çeşitli zamanlarda fotoğraflarını çekmeyi ben de severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardan peri daha önce hiç yapmadım. Notion ile aram gayet iyi şimdilik.

      Sil
  4. heeey kar ne güzeel bol yürü ve bize kar fotoları gösteeer kardan adam daaaa :) sofranız çok güzelmiş. hadi artık salgın daa aşı sohbetleri de bitsin bu seneee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım deep bitsin artık. Yerine güzel güzel sohbetler alsın.

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Meze ağırlıklı bir sofraydı. Burada özlem duyduklarımızı yaptım.

      Sil
  6. Yazın ve fotoğrafların kış günü insanın içini ısıtır gibi olmuş 🥰 Okudukça okuyabilirim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Böyle içten yorumlar görünce çok mutlu oluyorum.

      Sil
  7. Bian sizde kendimi okuduğunu düşündüm. Küçük takıntılar ve not alma cidden ben

    YanıtlaSil
  8. Merhaba, bloğunuz çok hoş yeni keşfettim. Peki merak ettiğim Polonya’ya hangi vesile ile gittiğiniz şu sıralar ben de çok ilgileniyorum oralarla

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.