18 Haziran 2020

Kahve Bahane # Minik Tatil Şahane


Mini mini bir virüsün evlerde bize hapis hayatı yaşattığı aylardan sonra, tatil yaptım. Değmeyin keyfime. Uzun bir aradan sonra ilk defa deliksiz bir uyku çektiğimi, sayamayacağım kadar rüya gördüğümü, kilometrelerce yol yürüdüğümü, yürüyerek ülke değiştirdiğimi, uçan leylek gördüğümü, harika lehçemle alay konusu olduğumu ve çok utandığımı, kamp ateşini aratmayacak güzellikteki ateşimizi ve etrafındaki eğlenceli sohbetlerimizi, hiç sevmemene rağmen nargileden birkaç fırt çektiğimi, akdeniz akşamlarını (bunun bu yazıda işi ne demeyin, çünkü ateş başında söylense söylense akdeniz akşamları söylenir dedi arkadaşım), kızım diye sevdiğim hayvanların erkek olduğunu öğrendiğimi, tüm engellemelere rağmen götürdüğüm kitabın yarısı okuyabildiğimi, ineklerle bol bol öz çekim yaptığımı, ilk gün gördüğüm her köpekten tırstığımı (köy köpekleri biraz daha saldırgan geliyor bana), sonraki akşam iki minik köpeği ellerimle beslediğimi uzun uzadıya size anlatmayacağım. Bunun yerine çektiğim fotoğrafları paylaşıyorum. Her kare geçirdiğim harika dakikaları ve huzur bulduğun anların hatırası olarak burada olmayı hak ediyor. Fotoğraflar oldukça fazla. Bu yüzden ülke değiştirdiğim fotoğraflar ile yürüyüş yaptığım yerlerin fotoğraflarını bir sonraki yazıda paylaşacağım. Beni izlemeye devam edin.


































Devamı gelecek...

Paylaş:

13 yorum :

  1. Selam fotoğraflara bayıldım. İyi yapmışsısnız. Fotoğrafları çektiğiniz yeri merak ettim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Krakow'a iki saat mesafede Slovakya kıyısında bir yer.

      Sil
  2. Minik de olsa bu tatilin iyi geldiği satırlarda hissettiriyor kendini:) Okurken ve yeşili bol fotoğraflara bakarken ben bile iyi hissettim.

    YanıtlaSil
  3. Burası Polonya olmalı diye düşünüyorum, oğlum erasmusunu yapmıştı ve ondan öte de özel ilgim olan bir ülke... görmedim ama anlayabiliyorum:) Yürünerek bir ülkeye geçildiğine göre de o ülke Çekya olmalı diye düşündüm:) Bunlar birer tasavvur tabii ki... tümüyle yanılabilirim. Hımmmmmm bizon otlu Zubrowka... her şey şahane:) Fakat okunan kitap nedir anlayamadım ama... inşallah dedim, Olga Tokarczuk'un Sur Pulluğunu Ölülerin Kemikleri Üzerinde'sidir. Bunu neden istedim, eğer coğrafya ile ilgili tahminlerim doğruysa, şu an bitirmek üzere olduğum romanı, tam da orada, o evlerin olduğu yerde ya da bir benzerinde geçiyor çünkü, üstelik romanda da Çekya'ya yürüyerek geçilebiliyor:)

    Besleyici bir yorum da yazmış oldum sanırım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de slovakya olabilir mi diye düşünmüştüm yürünen ülke :) ama sanırım siz haklısınız ikna oldum ben.

      Sil
    2. Evet Polonya. Krakow'a iki saat mesafede. Slovakya sınırına çok yakın. Kitap kapağı gözükmemiş. Adı Kelile ve Dimme. Oldukça güzel bir kitap. Kitabın kapağının gözükmemesi benim için yeni bir kitapla tanışmama vesile oldu. Dolu dolu yorumuzun için teşekkür ederim. Pek yakında Slovakya yürüşüyü sırasında çektiğim fotoğrafları da paylaşacağım.

      Sil
    3. Evet Yürüyerek geçtiğim ülke Slovakya. Pek yakında fotoğrafları yükleyeceğim.

      Sil
  4. Ya çok güzel! Ben de ufak bir tatil yaptım ama acaba yazsam insanlar kızar mı psikolojisine girmiştim :)) Maske konusunda da öyle hissediyorum çünkü burada sokakta açık havada hiç maske takma zorunluluğu olmadı türkiye'deki duruma yorum yapmaya çekiniyorum. Ama bu yazıdan sonra mutlu hissettim, gitmiş gibi hissettim, bence her okuyan da böyle hissetti diye düşündüm.. o zaman ben de yazayım ilk fırsatta ufak kaçamağımı :D almanya'dan polonya'ya sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Sanırım bu dönemde insanların pozitif yazılara ve görsellere ihtiyacı var. Pandemi durumu burada daha sakin geçiyor. İlk başta aldığımız önlemler sayesinde şu an her şey daha iyi. Yakın zamana kadar açık alanda maske takma zorunluluğumuz vardı. Şimdi sadece kapalı alanlarda takmak zorundayız. Ayrıca Slovakya'ya geçtiğimiz gün Polonya AB ülkelerine sınırlarını açtı. Yani illegal hiçbir harekette bulunmadık. Siz de yazın bence. Almanya'ya sevgiler.

      Sil
  5. Teşekkür ederim. Sadece fotoğrafları paylaşmak niyetiyle başladım. Bir baktım bu satırlar döküldü. Ben de bir giriş paragrafı yazmadan edemedim. Enerjimin taaa oralara ulaşmasına da pek sevidim. Yakında serinin ikinci paylaşımı gelecek.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Allahım bayıldım bayıldım! ne kadar güzel yerler ve zamanlar. devamını tabi ki dört gözle
    bekleyeceğim. yasemin instagramını kapattın mı, göremiyorum ne zamandır, merak ettim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğa aslında her yerde güzel. Kıymetini bilmek lazım. İnstagram da @birtutamkarinca olarak hesabım var. Orada paylaşımlar yapıyorum.

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.