24 Kasım 2017

2017 Yılı Blog Değerlendirmesi


Kocaman bir yılı daha geride bırakmamıza sayılı günler kaldı. Bu sene blogumda birçok güzel değişiklik yaptım. Genel olarak 2017 yılından memnunum. Umarım son bir ay boyunca bu memnuniyetimi bozacak bir olay yaşamadan bu seneyi uğurlayabilirim.

Bu yazıyı böyle erkenden yazmamın nedeni ise yıl içinde blogumu yorumları ile şenlendiren takipçilerimden iki kişiye hediye göndermek için biraz zamana gereksimin duymam. Polonya'da yılbaşı yaklaştığında posta ofisleri oldukça yoğun oluyor. Geçen sene attığım yılbaşı kartları bir ayda Türkiye'ye ulaşmıştı.

Bu senenin başlarında Bir Tutam Karınca yeni bir görünüme kavuştu. Açıkcası blogu açtığımdan beri (beş yıldır) yaptığım ilk tema değişikliğiydi. Sade oluşu ile gönlümde güzel bir yer edindi. Şimdilik uzunca bir süre aynı tema ile yola devam edeceğim gibi gözüküyor.  Daha önce Krakow hakkında farklı bir blog yazıyordum. Bu yıl, orada yer alan yazıları buraya taşıdım. O blogu buraya taşıdıktan sonra, farklı sayfalardan oluşan bir blog temasına ihtiyaç duyduğumu itiraf etmeliyim.

Sene sonuna yaklaşırken, blogspot alt yapısını kullanmama rağmen, blogspot.com uzantısını kaldırarak yola "birtutamkarinca.com" ile devam etme kararı aldım. Blog adım böylece daha temiz bir görünüm kazanmış oldu.

Bir Tutam Karınca tam anlamıyla kişisel bir blog. Yeri geliyor denediğim ve beğendiğim yemek tariflerine yer veriyorum. Yeri geliyor okuduğum kitaplar hakkında, dilimin döndüğünce yorumlar yazıyorum. Yeri geriyor gittiğim yeni ülkelerde beni şaşırtan şeyleri burada paylaşıyorum. Bu sene, (bu yazımla birlikte) 76 tane yazımı, 422 takipçimle paylaşmanın mutluluğu yaşıyorum. Umarım blog ailem gün geçtikçe çoğalır.

Diğer sosyal medya hesaplarını kullanıyorum lakin burası kendimi en rahat hissettiğim yer. Kendimi maymun iştahlı olarak tanımlarım daima. Ama söz konusu blogum olunca işler değişiyor. Blogumla aramda gerçekten sıkı bir bağ var. Beş senedir sıkılmadan yazıyorum ve bir gün bile blogumu kapatmayı aklımdan geçirmedim.

Blogların hızla kan kaybettiği bir dönemde 567 yorum ile beni yalnız bırakmayan ve benim tabirimle blogumu besleyen; Mehmet Bilgehan Merki, Mevlüde Türk, Gizli Özne, Recep Altun, Deeptone, Ruhsuz Atmaca, Bahçe Perim ve Yusuf Paçacı başta olmak üzere, tüm takipçilerime teşekkürlerimi ve sevgilerimi gönderiyorum.

Bloguma en fazla yorum yapan sevgili Ezgi ve Abdullah Özer'e ise ayrıca teşekkür etmek istedim. Eğer benimle iletişim bilgilerini paylaşırlarsa, onlara Krakow'dan çam sakızı çoban armağı bir paket göndereceğim.

Bol bol yazmaya devam edeceğimiz güzel senelerimiz olsun.
Bu yazının kapanış müziği ise sevgili Barış Manço'dan gelsin.


✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

31 yorum :

  1. Ne güzel bir düşünce. Umarım çoğalarak devam eder okuyucularınız. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Yasemin abla çok iyi düşünmüşsün :) blogunun bu halini ve aktif yazmanı çok seviyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Aslıhan. Böyle güzel geri dönüşler almak beni mutlu ediyor. Sevgiler.

      Sil
  3. Ne diyorsun, çok mutlu oldum, müthiş...

    Sen blog yazmayı sakın bırakma :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bırakmayı bir an bile düşünmedim. Bazen (canımın sıkkın olduğu dönemlerde) biraz ara veriyorum o kadar.

      Sil
    2. Hediyelerim geldi ve bir kez daha mutlu oldum. Teşekkür ederim

      Sil
  4. yeni temanız hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
  5. nice mutlu yıllara o halde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep birlikte güzel blog yıllarımız olsun Büşra.

      Sil
  6. bloğunu severek okuyorum canım sevgiler :)

    YanıtlaSil
  7. Daha bol okuyuculara ulaşman dileği ile.. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ezgi. Blog yazmanın ve okunmasının gün geçtikçe zorlaştığı bir dönemdeyiz. Buna rağmen yeni okuyucuların aramıza katılması beni çok mutlu ediyor. Umarım dileklerimiz gerçekleşir. Sevgiler.

      Sil
    2. Kesinlikle öyle, sanırım önceden daha güzelmiş ben biraz geç kalmışım galiba.. Ama yine de burası bir başka, instagram dışında başka hesap kullanmıyorum zaten ama burası oradan da güzel mahalle gibi..
      Sevgilerimle

      Sil
  8. 2018 ve devam eden yıllarda da güzellikler sizinle olur umarım...

    YanıtlaSil
  9. Ben çok teşekkür ederim isimim geçmiş. Blogunu bırakmayan ve ender şekilde süreli yayın giren bir blog olarak yeni yılda daha da başarılı bir sene olması dileğiyle. :) Erken bir değerlendirme olsa da olsundu. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atmaca aslında hediye sana gitmeye de çok yakındı. 1 yorum farkla diğer arkadaşa gidecek :)

      Sil
    2. Hahaha sıkıntı değil. Alan mutlu olsun. :)))

      Sil
  10. Yeni yıl size yeni güzellikler getirsin. Okuyucunuz da yazacaklarınız da bol olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Herkes için bol okuyuculu bir yıl olsun. Sevgiler.

      Sil
  11. 2017 yılı içerisinde takip ettiğim blog yazarlarından birisin. Yeni yılda da bol içerikler :)

    YanıtlaSil
  12. Tüm bloglara ugurlu gelsin 2018. Bu arada kontrol ettim takip ediyormusum gerçekten 😊

    YanıtlaSil
  13. Ben artık yazmıyorum ama sizin gibi kaliteli bloglar yaşasın isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehmet bey sizin yazılarınızı gerçekten özlediğimi her fırsatta belirtiyorum. Yorumunuzu görünce çok sevindim. Teşekkür ederim.

      Sil
  14. Yasemin abla açıkcası bu tema bloguna çok yakıştı, aktif yazman zaten çok güzel. Böyle bir değerlendirme yapman çok iyi olmuş, umarım gün geçtikçe daha fazla kişi ile devam edersin blogger yolculuğuna. Gelecek yıl daha güzel gelsin sana :) Bol bol yaz, okuyalım, okunsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem teşekkür ederim. Temam beni yansıtsın istedim. Sanırım başarabildim de. Hep birlikte büyüyelim. Temennim bu yönde. Sevgiler.

      Sil
  15. heeeey ne güzeeeeel şekerişko yazmışsııın. burda yıllarca hep birlikte olalııııım holeeeey :)

    YanıtlaSil
  16. Ben de kendi çapımda kendi blogumun 2017 dökümünü yaptım. Sanırım aralık ayının ortalarına ya da sonlarına doğru yayınlayacağım. Nedense bayılıyorum yaptıklarımı, okuduklarımı falan bir kenara yazmaya. Bloga döküm yaparken bir baktım ki sene boyunca okuduğum kitapları not etmişim. Blog yazmaktan öyle keyif alıyorum ki buradan ayrılacağımı düşünmek bile istemiyorum. Umarım bloglar bizler ısrarla yazmaya devam ettikçe varlıklarını sürdürürler.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduğum kitaplar hakkında ayrıca bir yazı oluşturmayı düşünüyorum. Şu ana kadar 62 kitap okudum. Hedefim 65 ile seneyi kapatmak. Güzel temennilerinize gönülden katılıyorum.
      Sevgiler.

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.