17 Haziran 2016

Bir diy projesi

Bundan 2 yıl önce, Kadıköy'de gezinirken, penyeden bir pantolon etek almıştım. İlk aldığım yaz gayet severek kullandım. Sonralarda ise dolapta bekleyenler arasında yerini aldı. Taşınırken neyim var, neyim yok attım bavula getirdim. İşte pantolon eteğimde onların arasında yerini almış, taaaa İstanbul'dan Krakow'a kadar gelmiş.

İnstagramda penye ile çok güzel işler yapanları takip ediyorum. Paylaştıkları görsellere baktıkça, içimden bir ses " bi denesen ne olur, kes bir penyeyi " dedi. Evde kesilecek bir şey ararken pantolon eteğimi buldum.

Daha önce makinem ile hiç penye dikmemiştim. Penye için dikiş iğnesi aldım. Makinemin penye dikmek için bir ayarı varmış. Bir bahane ile onu da denemiş oldum. Şimdilik aklıma takılan tek soru biye çevirmek istersem nasıl yapacağım. Çünkü makinenin penye dikmek için kullanılan ayarı, düz dikiş gibi değil. Yani yaka ve kol ağzında muntazam bir dikiş elde edemeyeceğim. Biraz youtube kanallarını karıştırıp, bir çözüm bulabilirim diye umuyorum.

Unutmadan her türlü öneriye de açığım. Yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Bu diy projesi dışında, son bir haftadır harika zaman geçiriyorum. Annem beni ziyarete geldi. Krakow'un altını üstüne getiriyoruz. Blogumda sesimin soluğumun çıkmamasının nedeni de bu.

Ben sevdim bu penye dikme işini. Kesip dikmem, bitirip üstüme geçirem bir oldu. Resimler bu akşamdan. Anneciğimin eline tutuşturdum telefonu, bloguma yazacağım, önden arkadan bir poz vereyim dedim.

Pantolonun, neydim, ne oldum görsellerini de buraya kondurup gideyim.












Paylaş:

5 yorum :

  1. Biyeyle hic ugrasma derim, bu sene dogal kesimler cok moda penye yaka ve kollarinda. Yaka ve kollarin ucunden 1cm icerden duz dikis gecip birak bence.
    Illede biye gecirecegim dersen penyenin kendi parcasindan yapacaksan verevden kesip zigzagla dik, usttende duz dikis gec. Onceki hali zaten miadini dolsurmus, yeni hali cok chic olmus. Guzel gunlerde kullan. Anneciginede selam ve sevgilerimi iletiyorum...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düz dikiş ile ilk giyişte çıt çıt atmaz mı o dikişler. Bende kestim bıraktım zaten :) Modaya da uymuş oldum.

      Sil
    2. Normal dikis ignesi ile dikersen atar, ama ben penyelerde strech ignesi kullaniyorum, igne degistirmeye usenirsem o zaman zigzag yapiyorum. Ama zigzag sus dikislerinde pek hos olmuyor

      Sil
  2. krakow. ne güzel. öğrencisin de miiii ordaaaa :) avrupayı da gezdin de mi tabeeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğrenci değilim. Avrupayı da elimizden geldiğince gezmeye çalışıyoruz ;)

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.