18 Mayıs 2015

Ben Ne Zaman Bisiklet Sürmeyi Öğrendim



Bana ne zaman bisiklet sürmeyi öğrendik dediklerinde, şöyle bir düşünüyorum ve hatırlayamadığı fark ediyorum. Ne zamandı, nasıldı, kim öğretti, hiçbir fikrim yok. Sanki ben bisiklet sürmeyi hep biliyormuşum gibi geliyor. Lise çağlarımda, lacivert bir bisikletimiz vardı. Erkek kardeşimle ortaklaşa sürerdik. Evimiz sahile çok yakındı. Sahile ulaşabilmek için geçmemiz gereken tehlikeli bir yol vardı sadece. Elimizde bisikletimizle koşarak geçerdik sahil yolunu. O koşmaların sonunda, deniz kenarında pedal çevirmenin hazzını size anlatamam. Rüzgarın sizi okşayan elleri, her pedalı çevirişinizde özgürlüğe adım atışınız, arada bir ciğerlerinize dolan denizin kokusu ve çocukluk hayalleriniz... Hepsi o kadar güzeldi ki. Zaman geçtikte, hepsi eski fotoğrafta kaybolan yüzler gibi birer birer silindi. İlk önce deniz kokusunu unuttum. Rüzgar eskisi gibi okşamıyordu yanağımı, artık özgürlüğe çevrilecek bir pedalım yoktu. Büyümüştüm. Sorunlar, sorumluluklar hayattan zevk aldığım şeyleri yapmam için vakit tanımıyordu bana. Uzun yıllar bisiklet süremedim. Araba sürmeyi öğrendim. Küçücük bir arabam da oldu. Sonra aklımın köşesinde saklı kalan hayalimi gerçekleştirmek için Motorsiklet ehliyeti aldım. Fakat bir türlü motor alamadım. Yine aksilikler, hayat koşuşturması içinde boğuldum.

Çok istedim İstanbul'da yaşadığım yıllarda bir bisikletim olsun. Fakat olmadı. Çünkü İstanbul hiçbir şekilde desteklenmiyordu bisiklet sürücüleri. Sadece hafta sonları Kadıköy'e gittiğimizde bisiklet sürebiliyordum. 
Şimdi öyle bir şehirdeyim ki anlatamam. Her yerde bisiklet yolu var. Araçların park alanlarının yanında bisiklet park alanları da mevcut. İnsanlar bir ulaşım aracı olarak kullanıyor bisikletlerini. Ne çok isterdim, işime bisikletle gidip gelmeyi.

Cumartesi günü bisiklet kiralayıp biraz turladım. İlk başta çok tedirgin oldum. Her şeyi unutmuşum gibi geldi. Sonra nehir kenarında akıp gitti yollar tekerleklerimin altından. Bir an çok eskilere gittim. Hayaller kurarak, yeniden çocuklar gibi pedal çevirdim. Ve düşündüm;
Ben ne zaman öğrenmiştim ki bisiklet sürmeyi.
Paylaş:

1 yorum :

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.