22 Mayıs 2015

Verilen Parayı Sonuna Kadar Hak Eder

Dikiş ile aramdaki mevzu çok eskilere dayanır. Çocukluğumdan beri nerede biz bez parçası bulsam bebeklerime elbiseler yapardım. Makas en sevdiğim oyuncağımdı. Üstüne kız meslek lisesini bitirince, dikiş hayatımın bir parçası oldu çıktı. Okul yıllarımda devamlı annemin kıyafetlerini dikerdim. Annemin bilindik Singer makinesi çok kahrımı çekmiştir. Okul bitti. Üniversite başladı. O da bitip ben para kazanmaya başlayınca, ilk iş kendime bir dikiş makinesi almak oldu. (Millet çeyiz diye tabak, çanak alırken ben dikiş makinesi aldım.
)
Çok iyi hatırlıyorum aldığım günü. Oldukça pahalıya almıştım. O gün bu gündür benimle makinem.
Uzun bir dönem kullanmadım. Azıcık küsmüştüm dikişe. Sanırım iki sene önce, yılbaşı yaklaşırken bir değişiklik yapıp, arkadaşlarıma ped çantası dikmeye karar verdim ve maceramız yeniden başladı.

Bu dönemde beraber bir taşınma macerası atlattık. Yolu bu sefer çok uzun olduğundan azıcık hırpaladılar onu. Geçen haftalar da biraz naz niyaz çalışmamaya karar verdi.

Dilini bilmediğim bir yerde, onun iyi olması için ne yapıp edeceğimi düşünemeye başladım. Bu sefer biraz şans yüzüme güldü mü bilemedim. Daha önce çok şansızım diye hayıflandığım bir yazıyı hatırladım şu an. Çok yakınımda, onu iyi edebilecek bir dükkan buldum. Bir haftadır başka bir yerde misafirdi. Bugün misafirliği bitti ve tekrar ait olduğu yere yanı başıma geri döndü. Eskisinden çok daha iyi durumda.

Şimdi iyi ki Pfaff almışım diyorum. 12 yıldır ilk kez servise gitmek zorunda kaldı. Onun nedeni ise tanışırken aldığı darbelerden, dikiş ayağının oturduğu yerde bir kayma olması. Dile kolay 12 yıldır (aktif olarak 5 yıldır kullandığımı varsayarsak) hiç servis yüzü görmeden tıkır tıkır çalıştı.

Demek istediğim o ki, eğer aklınızda bir makine alma fikri geziniyorsa, hiç tereddüt etmeden tercihiniz Pfaff'tan yana yapabilirsiniz. Pişman olmayacağınıza eminim. Verdiğiniz parayı sonuna kadar hak edecektir.


Paylaş:

0 yorum :

Yorum Gönder

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.