5 Mart 2018

Krakow'dan Kış Manzaraları - Winter in Krakow


Battaniyeniz, sıcak kahveniz veya çayınız hazırsa size içinizi üşütecek kareler göstereceğim. Polonya kışı ile ünlü. Daha ne kadar soğuk olabilir dediğimde beni şaşırtmaya devam ediyor. Geçen hafta hissedilen hava sıcaklığı -21 dereceydi. Bu senenin rekoru bu. Tabii ki şimdilik. Daha önümüzde kapıdan baktırıp, kazma kürek yaktıran Mart ayı var.

Ben hafif bir karayel veya poyraz estiğinde bile üşüyen bir insandım. İstanbul'da bahar gelip millet kısa kollularla gezmeye başladığı dönemlerde ben üstüme bir şey almadan sokağa çıkmazdım. Şimdi durum tam tersi. İnsan kesinlikle yaşadığı yerin iklimine ayak uyduruyor. Bu tecrübe ile sabittir.  Polonya'da geçirdiğim ilk kış ayında, kesin ölürüm bu soğuktan diyorum. Şimdi hava -5 derece ve ben "bugün hava güzelmiş" cümlesini kuruyorum. Nerden nereye...

Bazen fotoğraf paylaşıyorum instagram hesabımda. Arkadaşlarım Yasemin o soğukta insan yaşamaz diyorlar. Aslında size küçük bir sır vereyim mi? -10 dereceden sonra havanın daha ne kadar soğuk olduğunun hiçbir önemi yok.

Geçen hafta soğuklar gelince bizim meşhur Wisla dondu. Kim mi bu Wisla? Polonya'nın en uzun nehri. İşte size donan nehirden birkaç kare fotoğraf. İnsanlar üstünde yürümüşler. Açıkcası nasıl cesaret etmişler bilmiyorum. Oldukça tehlikeli. Düşünsenize buz bir kırılsa buz gibi suyun içinde bulur insan kendisini.

*Görselleri net görebilmek için üzerine tık yapmayı unutmayın.








Bana en ilginç gelen ise yolların, kaldırımların ve arabaların beyaz görünüşleri. Sanırım arabaların üstündeki nemden oluşan o tabaka donmuş. Yollar için de geçerli. Araba kirli değil resmen donmuş.








Kışı tam anlamıyla yaşadığımız bu günlerde objektifime takılanlar bunlardan ibaret. Nisan ayında kapımızı çalacak olan paskalya için meydanda minik dükkanların kurulması yakındır. Onları fotoğraflamayı ve paylaşmayı çok seviyorum. Umarım hava güzel olur ve blogum için güzel kareler yakalama imkanı bulabilirim.

Bizim buralarda durum bu. Sizin oralarda kış nasıl gidiyor?

✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

8 yorum :

  1. Soğuğa da alışıyor demek ki insan. İnsanın içini üşüten kareler olsa da donan nehrin ayrı bir güzelliği var bence. Buralarda kar yağışını ucundan görebildik sadece :)

    YanıtlaSil
  2. Soğuğa alışabileceğimi hiç düşünemiyorum ya ben çok çok çok üşüyen biriyim . Evde kahve içerken fotoğraflara bakmak çok güzel ama o soğuyu yaşamak bilemedim şimdi

    YanıtlaSil
  3. Soğuk ülkelerde yaşayamam herhalde ama büyük de konuşmak istemem tabi :)

    YanıtlaSil
  4. 2014-2015 kışı aman Allahım o ne soğuktu Polonyadaki :) Ankara'nın soğuğuna kurban olurum diye dönmüştüm. Sokakta arkadaşlarla üşümemek için halay çektiğimizi bile bilirim :D Polonya soğuk ama huzurlu bir ülke. Şanslısınız. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Polonyalilar icin bile soguk bir haftaydi :) Yaslilardan eskiden kislarin hep 'boyle' oldugunu duydum sikca.

    YanıtlaSil
  6. Bende erasmus için gidecektim kışın soğuk olması beni ürküttü

    YanıtlaSil
  7. Umarım ben de birgün gidebilirim soğuk beni durduramaz. :) O soğukta sıcak çikolata içmek ne güzel olur :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu soğuk öyle böyle değil benden söylemesi. Umarım bir gün gelirsiniz. Polonya için yaz aylarını tercih etmek en güzeli.

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.