8 Ocak 2018

Viyana'da Ne Yenir? Ne İçilir?

Viyana Gezi Notları yazımda gezdiğim yerleri anlattım. Peki Viyana'ya kadar gitmişken farklı neler yedim içtim. İşte bunlardan bahsetmek için buradayım. Viyana denilince ilk akla gelen şinitzel sanırım. Adamlar bu şinitsel işinde gerçekten çok iyiler. Ayrıca patates salatalarına da bayıldığımı itiraf etmeliyim. Farklı bir yere gittiğimde Foursquere adlı program çok işime yarıyor. Bu güne kadar beni hiç yanıltmadı.
Viyana'nın en güzel şnitselini yapan Figlmüller'i de böyle keşfettim. Tabaktan taşan kocaman bir şinitsel ve patates salatası tatmak için ilk gün rezervasyonsuz gitmemize rağmen, hemen yer bulup oturabildik. Ayrılmadan önce bir şnitsel daha yeriz dedik. Bu istek, bize soğukta 40 dakika bir bekleyişe mal oldu. Sonunda misler gibi yemeğimizi yediğimiz için o beklenen dakikaları pek de dert etmedim.




İkinci keşfettim yer ise bizim aşina olduğumuz haşlama yemeği. Böyle söyleyince pek cazip gelmediğini farkındayım. Ben de deneyene kadar ne kadar iyi olabilir diye sorgulamadan edemedim.
Lakin Plachutta beni bu konuda oldukça şaşırttı. Çok lezzetli olan haşlama yemeğinin ilk önce suyundan sonra da etinden nasiplendim.




Yemekleri ile beni mutlu kılan Viyana, tatlılar konusunda da sınıfı geçti. Herkesin ayılıp bayıldığı Sacher Torte için dondurucu soğukta beklemek istemedim bu yüzden farklı bir yerde tadına baktım. Saatlerce sıra beklemeden Sacher Torte yemek için Landtmann güzel bir alternatif. Eskileri andıran dekoru eşliğinde kahve yudumlamak oldukça keyifliydi.





Kısa tatilde ancak bu kadar yenir ve içilir. Bir sonraki gidişimde meşhur çaylarının ve kahvelerinin tadına bakmayı umut ediyorum.
Şimdilik benden bu kadar.
Bir sonraki yazıda görüşünceye kadar şen ve esen kalınız.

✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

11 yorum :

  1. afiyet olsun bence güzel gözüküyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Görüntüleri kadar tatları da çok güzeldi.

      Sil
  2. Kısa tatilde ancak bu kadar yenilir,içilir demişsiniz ya ancak bu kadar güzel bir tat keşfi olur. Ben de gittiğim yeni yerlerde oranın en iyi yapan restoranlara gitmeyi çok severim. Bu lezzet avcılığıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. O zaman kendim için de bir lezzet avcısıyım diyebilirim. Gittiğim yerlerde, tarihi ve doğası dışında yemeklerini de keşfetmeyi severim.

      Sil
  3. Patatesin herseyini yerim. Oralarda da olmasina ayrıca sevindim :) haşlama da eh iste. diğer yedigin şeylerin ne olduğunu öğrenince yorumlarim artik.

    Bu arada acayip bilgilendiriyorsun haberin olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu patates salatasını da çok seversin o zaman. Ben tarifini öğrenip yapacağım. Sonuç istediğim gibi olursa bir yazı yazarım. Artık yazması benden, yapması senden.

      Sil
  4. Viyana görmek istediğim yerler arasında tepede bulunuyor. Bu yaz gitmeyi düşünüyorum. Bu faydalı yazı için çok teşekkürler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldukça güzel bir şehir. Yazın kalabalık olsada gezilmesi daha zevkli olur diye düşünüyorum. Şimdiden iyi tatiller.

      Sil
  5. of of başdöndürücü bu yazı ve fotolar. hele hele o üçüncü fotodaki yandaki tatlı, kakaolu olan değil de diğeri, belli ki müthiş bişiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep o aslında bir çeşit elmalı pasta. Tadı da gerçekten müthişti. Sevgiler.

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.