30 Ocak 2018

Baktüs Şal Yapımı

Uzunca bir süre önce Aysel'ce Örgüler blogu çok güzel bir etkinliğe imza attı. Ben de o etkinlikte yerini alan bloglardan biriyim. Yazıyı yazmakta oldukça geciktiğimi itiraf etmeliyim.


Kış aylarında örgü örmenin keyfi bir başka. Rengarenk ipler ile ortaya bir şeyler çıkarmanın bir terapi etkisi yarattığına inanıyorum. Arkadaşıma yılbaşı hediyesi olarak ne alsam diye düşündüğüm bir zamanda baktüs şal yapım etkinliği ile karşılaşmam hoş bir tesadüf oldu. Evde var olan fuşya renk ip ile örmeye başladım. Yapımı kolay ve eğlenceli. Bittiği zaman oldukça güzel bir şal oldu ve gönlümü çelmeyi başardı. Kendim için bir tane haki renk örmeliyim dedim. Ve ördüm. Tam anlamıyla işlevini yerine getirirken, uzun uzadıya boynumuza doladığımız ve oldukça fazla yer kaplayan atkılardan daha kullanışlı olduğunu söyleyebilirim.

Fuşya rengini arkadaşıma hediye edince, onu benim yaptığıma inanamadı. Harika olmuş, ne marifetli kızsın dedi. Çok beğendi. Ben de beğenmesinden ötürü memnun ve mutlu oldum. Bir mağazadan hediye alıp çıkmak yerine kendi emeğimle hazırlanmış bir şeyi hediye etmeyi seviyorum ben. Nedense Türkiye'de el işi pek hak ettiği değeri görmüyor. Aslında bir şeyler üretebilmek çok güzeldir. İnsanı özel hissettirir. Ben buna inananlardanım.

İplerle haşır neşir olduğum bu dönemde bere örmeye başladım. Rengarenk bereler örüyorum. Geçen hafta fotoğrafladıklarımı etsy dükkanıma ekledim. Bu hafta içi ördüklerimin fotoğraflarını çekebilmek için gerekli gün ışığıyla bir türlü denk gelemiyoruz.



Sağım solum ip olmuşken sevgili Ezgi'nin etkinliğini gördüm. 200 gün boyunca her güne bir motif yapalım mı demiş. Detaylar için sizi 200 gün meydan okuma başlığına alalım. Ben biraz çekimser yaklaşsam da bir tarafım hadi Yasemin motifleri yapmaya başla, günde 3 motif yapsan etkinliği yakalarsın diyor. Sanırım bu etkinliğe kayıtsız kalamayacağım.

El işi ile dolup taşan yazımın sonuna geldim. Sizi mutlu eden şeylerle uğraşmayı ihmal etmeyin.
Bir sonraki yazıda görüşünceye kadar şen ve esen kalın.
Sevgiler.

✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

0 yorum :

Yorum Gönder

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.