20 Şubat 2015

Küçük bir kaçamak - Roma Gezisi

Eşim Krakow'da ben İstanbul'da. Durum böyle olunca bu seneki sevgililer gününde bir kaçamak yapalım dedik ve Roma'da buluştuk. Öyle her sene kutladığımız bir şey değil sevgililer günü. Biz bir güne sığdırmıyoruz ki sevgimizi.
İleride hatırlayacağımız güzel bir anı olsun diye, böyle güzel bir kaçamak ayarladık. 4 gün boyunca Roma'da idik. Her şey çok güzeldi.
Hava mükemmeldi. Bahar havası gibiydi adeta. Bu sefer oteli ben ayarlamıştım. Ve eşimden tam not aldım. Çünkü her yere yürüyerek ulaşabildik.
Tek şanssızlığımız La Fontana Dİ Trevi (Aşk çeşmesini) görememek oldu. Tadilattaydı kendisi.





Roma hakkında yazılacak çok şey var. Tarih ve sanat kokan sokakları, her yerde (özellikle Türkiye'de ) göremediğimiz şık giyimli erkekler, sizi sizden alan çeşit çeşit pizzaları ve makarnaları. Birçok olumlu yanını saymak mümkün. 
Benim gördüğüm olumuz yanlarını da yazmadan edemeyeceğim. İstanbul trafiğine benzer bir trafiğe sahip sokakları var. Diğer avrupa şehirlerinde olan yayaya öncelik kuralı Roma için geçerli değil. Kendilerine kırmızı ışık yansa bile durmadan geçen motor ve araçlarla dolu sokaklar. 
Bunun yanı sıra bizim gibi gürültülü bu İtalyanlar. Bazen kendinizi Türkiye'de gibi hissediyorsunuz. Bizim dolu dolu 3 günümüz vardı gezebilmek için. Ve en verimli şeklide gezdik gördük.
Geziden sonra italyanca öğrenme isteğiyle doldum. Konuşmaları çok şirin ve tam benlik. 
Bu yazım Roma'ya genel bakış yazısı olsun. Gezdiğim yerlerin fotoğraflarını da yakında paylaşacağım. 


İspanyol Merdivenleri   ve Kolezyum yazılarıma da göz atabilirsiniz.
Paylaş:

0 yorum :

Yorum Gönder

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.