24 Eylül 2023

Kahve Bahane #Yaz Tatili - Ljubljana


Sonbahar artık kendini tamamen hissettirmeye başlamışken gelin size bu sene geçirdiğim harika yaz tatilinden bahsedeyim. Bu yıl öyle yoğun çalıştım ki bu tatilin her saniyesini hak ettim.

Her sene Eylül ayında deniz tatili için Türkiye'ye gidiyorduk fakat bu sene dudak uçuklatan fiyatların da etkisiyle farklı bir macera yaşamaya karar verdik. Sene başında arabamızı değiştirince rotamızı Hırvatistan kıyılarına çevirdik. İyi ki de çevirmişiz. Dolu dolu 15 gün, tamamen spontane yaşadığımız, her dakikasından keyif aldığım bir tatil oldu. Hal böyle olunca telefonun hafızasındaki fotoğrafların sayısını varın siz tahmin edin. 

Tatilin Z raporunu alacak olursam;
Toplamda 2950 km yol
Slovenya'da iki şehir, Hırvatistan'da dört şehir olmak üzere toplam altı şehir ziyareti
Kahvaltıda yenilen burekler 
Her gün keyfini çıkardığım deniz
Doyasıya yediğim balık ve kalamarlar
Huzurlu bir tatil sonrası hissedilen rahatlık ve dinginik diyebilirim.

Hazırsanız başlıyorum.  Krakow'dan yola çıkıp ilk durak olarak planladığımız Slovenya'nın başkenti olan Ljubljana'ya yol aldık. Viyana'nın sıkışık trafiği, üstüne sileceklerin dahi hızına yetişemeyen yağmur derken, kazasız belasız ilk durağa varıldı. Hemen kısa bir şehir turu yapıldı. Şehrin içinde yer alan Dragon köprüsünden geçildi. Burası da ne güzel şehirmiş denildi ve otele dönünce bir araştırma yapıldı. Paulo Coelho'nun "Veronika Ölme İstiyor" adlı kitabının Ljubljana'da geçtiğini işte böyle öğrenmiş oldum. 













Ljubljana bizim için bir geçiş noktasıydı bir gece kalıp asıl durağımız olan Pula'ya devam ettik. Ayrılmadan önce Burek ile ilk kahvaltımızı yaptık. Sokaklarında gezerken çok ünlü olan bir burek dükkanına denk gelince de yanımıza yolluk olarak burek almayı da ihmal etmedim tabii. Aslında son 1,5 aydır low carb diyeti yapıyordum, tatil dolayısıyla 15 gün bu diyete ara vermeye karar verdim. 


Ben Ljubljana'yı şirin bir şehir olarak hatırlayacağım. Özellikle gidilip gezilmesi gereken bir yer olmasa bile yolunuzun üstünde ise bir gününüzü ayırabilirsiniz. O zaman ne diyorum; Bekle beni Pula. 


✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

2 yorum :

  1. Yıllar önce Slovenya'ya bir iş gezisi için gitmiştik eşimle. Ben de çok beğenmiştim
    Benzer yerlerde fotoğraflarım var😊. Eskileri hatırladım sayende. Çokkkkk teşekkürler, sevgiler 😊🤚

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar.
    1974 yılında içinden transit geçip gittik. (Türkiye-Almanya kara yolculuğu esnasında) O zamanlar Yugoslavyayı baştan başa katediyorduk. Kaç km. bir yol uzunluğuydu hatırlayamıyorum. Yemyeşil bir ülkeydi. Ben kendi ülkemde o yeşilliği asla görememiştim.

    Gezi izlenimlerinizi fotoğraf karelerinizle birlikte okudum. 2950 km. uzunluğunda çok güzel, keyifli bir gezi olmuş. Ayağınıza, emeğinize ve kaleminize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.