17 Aralık 2020

Kahve Bahane #Çift Sayının Laneti



Hey sen! Kahve bahane yazılarının müdavimi, hoş geldin. Ben de bir hoş geldinini alırım. Biliyorsun ki son aylarda pek keyifsizdim. Depresyon hırkasını giymiş ve koca koca düğmelerini iliklemeye başlamıştım. Kahve bahane yazıları sütü bol kahve tadında yani kahve tadından yoksun olmaya başlamıştı. Bak dikkatini çekerim. Geçmiş zaman ekleriyle yazıyorum. Çünkü o hırkayı omuzlarımdan aşağı sıyırmayı başardım. Bu durumda Yasemin is back diyebiliriz. Is back ne Allah aşkına Yasemin. Sen ki hiç sevmezsin Türkçe cümlelerin arasına yabancı dilde kelimeler sıkıştırmayı. Ama böyle söyleyince de bir havalı oluyor. 

Başlıktan da anlaşılacağı üzere 2020 yılının değerlendirmesini yapmak için buradayım. Saçma sapan (yeri gelince öz eleştirimi yaparım) tek sayı takıntısı olan ben için pek keyifsiz bir yıldı 2020. Daha baştan kaybetti. Nerden tutarsam tutayım elimde hep çift sayı kalıyordu. Ben benim için keyifsiz olur diye düşünürken tüm dünya bu yıla lanetler okumaya başladı.

Yılın başında nur topu gibi bir virüsümüz oldu. Yaşadığım ülke, nur topu gibi olan bu virüsü besleyip büyütmekten yana değildi. Bu yüzden bizi evlere kapattılar. Dünyalara sığamayan duygularımızı evlerde yaşamaya çalıştık. Bu durumdan en çok hümanistler etkilendi diye düşünüyorum ben. Sarılmak yok, sevmek yok. Dokunmak yok.

Yılın ilk iki ayında yapılan planlar Mart ayında kucağımıza bir bomba misali bırakılan virüs yüzünden bilinmez bir tarihe ertelendi. Memleket hasreti çektim. Halen de çekmeye devam ediyorum. Memleket, lafı güzaf aslında; insan taşı toprağı neden özler ki! Benim için asıl özlenenler aile ve arkadaşlar. 

Özlem baki, hayat devam ediyor. Mart ayından bu yana işimi eve sığdırdım. Sporumu eve sığdırdım. Altı üstü 59 metre kare evsin sen, nasıl da gıkın çıkmadı. Helal olsun.

Bahar geldi, yasaklar esnedi. Parkları açtılar. Sporumu parklara taşıdım. Bol bol yürüdüm. Sabahları en büyük eğlencem sincaplara günaydın demek ve gizlenen mantarları bulmaktı. Havalar iyice ısındıktan sonra bisiklet maceralarım da oldu. İlk defa kayboldum. Sivrisineklerin saldırısına uğradım. Sonunda sağ salim evin yolunu buldum.

Nur topu gibi doğan virüsümüz büyüdü okul çağına geldi. Serpildi her yere. Eldeki imkanlar dahilince, içimde beni tatile götür diye bağıran, bağırmak ne kelime çığlık atan iç sesimi susturmak için tatilin daniskasını yaptım. Tatil her koşulda güzel bir eylem. Polonya içinde yapılan kısa kısa tatiller hiç tatile gidememekten evladır dedim. 

Sene başında bu sene okusam okusam 55 kitap okurum dedim. Şu an 62. kitabı okuyorum. Yıl bitmeden bu rakam 63 olacak. Çünkü bilirsin tek rakam seviyorum ben. Yıl bitsin, okuduklarım hakkında detaylı bir yazı yazarım. 

Bizim ergenliğe adım atan virüs ortalıkta kol gezerken, son iki ayda yaşadığım sağlık problemlerimden dolayı doktor randevularına gittim geldim. Gerildim. Sağlığım mı bozuluyor diye üzülürken bir yandan da doktor yolunda virüs mü kapacağım endişesi yaşadım. Yapılan ziyaretler sonuç verdi. Sağlığım düzeldi. Bu vesileyle de keyfim yerine geldi.

Bu sene keyfimi yerine getiren ve beni heyecanladıran ender hadiselerden biri de canım ciğerim, arkadaştan öte kardeşim dediğim Dilek'imin hamile oluşu haberiydi. Şimdi mesajlarımız konusu hep bizim minik haribo. Evet ben teyzesi olarak ona haribo diyorum. 
 
Yapılabilecekler kısıtlıyken, anlatacak, yazılacak şeyler de haliyle az oluyor. Bir sene içinde yazdığım 33. kahve bahane yazısı bu. Uzunca bir süredir böyle keyif alarak bir kahve bahane yazısı yazmamıştım. Umarım ki siz de okurken aynı keyfi alırsınız. 
 
Bizim ergen virüs ortalıkta kol gezerken, herkese sağlıklı günler dilemekten daha iyi bir yeni yıl dileği gelmiyor aklıma. Kendinize ve sevdilerinize iyi bakın. 2021 dememize sayılı günler kaldı. Umarım ki gelen gideni aratmaz. Şimdiden herkese Mutlu Yıllar. 
Hadi artık sen de gel 2021. 

 ✄--------------------------------------------------------------------
Paylaş:

22 yorum :

  1. Kahve bahane yazılarının sonunda, o hafta ya da bir yazıdan diğerine kadar geçen zamanda çektiğin bir fotoğraf ve onun hikayesini bir kaç satır ekleyerek paylaştığın bir bölüm olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana bunlarla gelen okuyucu candır. Güzel fikir ben bunu değerlendirmeye aldım. 2021 yılında uygulamayı deneyeceğim.

      Sil
  2. 10 gün aradan sonra hoşgeldin.
    Bu blog hayatımda güzel bir değişiklik yaptı. Sorgusuz içtiğim kaçak çayı bırakıp sade kahveye dönmemi sağladı. Türk kahvesini evvelden beri sevmem. Kahve ayrı bir uzmanlık.
    Çocuklar iyidir,
    Girsin hayatlara birbir.

    YanıtlaSil
  3. 2020 bitsin diye bekliyoruz ama değişen hiçbir şey olmayacak.

    YanıtlaSil
  4. Yeni yıl daha sağlıklı,mutlu ve huzurlu gelsin diyeyim.:)

    YanıtlaSil
  5. Bu arada haribo çok tatlı bir sevme biçimi. Sevdim bunu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir anda aklıma geldi. O yüzden o hep teyzesinin haribosu olacak. Yeni yıl dileklerine içtenlikle katılıyorum. Sevgiler.

      Sil
  6. 2021 de umarım defolur gider bu virüs belası :( Dilek'e de tanımasam da çok sevgilerimi sunuyorum, bolca uyusun, bolca gezsin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam gitti diyoruz bumerang gibi geri dönüyor. Annelik zor zanaat. Bende şimdi en güzel zamanların keyfini çıkar diyorum.

      Sil
  7. Merhaba

    Bloggerlar olarak telegram grubunda buluştuk, yazılarımızı ordan paylaşıyoruz, daha fazla kişiye ulaşıyoruz. Telegramda kimseye numaranızı vermiyorsunuz zaten google plus grupları gibi düşünün. Grubun adı Blogger Türkiye. Eğer katılırsanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. katıldım. Şimdilik insanlar hevesli, blogların can çekiştiği bu dönemde birilerinin halen yazmayı sevdiğini görmek beni mutlu ediyor.

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. Temennimiz o yönde. Bekleyip göreceğiz. Sevgiler.

      Sil
  9. Merhabalar.
    Geçenlerde yine sizin gibi bir blogger kardeşim, 2020 yılının değerlendirilmesiyle ilgili paylaştığı bloğuna, 2020 yılında yaşadığım tüm sıkıntılarımı sıralamıştım. Burada da aynısını yapmayacağım ve sadece çok kötü bir yıldı demekle yetineceğim.

    İnsan mühendisliğinde ilerleme kaydetmekte zorlanmış ve sevgi mühendisliğinde sınıfta kalmış bir dünyadan ne bekleyebiliriz ki?..

    İnsanoğlu, kaynaklarının dibi görünmüş dünyayı hala paylaşamamış, çevresiyle kavgayı, terörü, savaşı; kendisiyle de stres, depresyon ve türlü buhranlarını bitirememiştir.

    2021 yılının tüm dünyaya, tüm insanlara sağlık, huzur ve mutluluklar getirmesini dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni yıl dileklerinize içtenlikle katılıyorum. Bu sene çok canımız yandı. Umarım güzel günler yakındadır.

      Sil
  10. Nescafe bağımlılık yapıyor. İçmeye başlayınca sigara gibi bırakamıyorsun. Bir zamanlar çok içerdim. 5-6 sene önce. Umarım ki ileride güzel şeyler olur. Mental olarak buna çok ihtiyacımız var.

    YanıtlaSil
  11. Sanki bana da 2021, 2020'yi aratacakmış gibi geliyor ama umarım yanılırım. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir gecede parmak şıklatıp da her şeyi düzeltemeyeceğiz. O yüzden 2021'den de çok şey beklememek lazım.

      Sil
  12. Gerçekten de 2020 zor bir yıl oldu Ben de sizin gibi 2021 yılının herkes için daha mutlu bir yıl olmasını temenni ediyorum.

    YanıtlaSil
  13. Ellerinize sağlık çok güzel bir yazı olmuş. Yeni yılınızı kutlar güzel günler iyi anılar dilerim.

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.