18 Ağustos 2020

Kahve Bahane #Sosyopix


Daha önce kahve bahane yazımda fotoğraflarımı bastırmak istediğimi yazmıştım. Arayı soğutmadan bu isteğimi eyleme döktüm. Türkiye'de yaşarken bir kez sipariş verdiğim ve hizmetinden memnun kaldığım Sosyopix adlı site sayesinde artık ben de anılarıma dokunuyorum.

Hayatımıza akıllı telefonlar girdiğinden beri fotoğraflar hafıza kartlarına sıkıştı kaldı. Oysa ki anılara dokunmak kadar güzel bir şey yok. Telefon değiştirince fotoğrafları oradan oraya taşıma derdi yok. Yanlışlıkla sil tuşuna basıp, ahlanıp vahlanmak yok. Albümlerdeki fotoğraflar bana her zaman daha anlamlı geliyor nedense.

Şimdi gelin sizi Sosyopix'in harika ürünleri ile tanıştırayım. İşin en güzel yanı ise tüm fotoğraflarımı 3 gün içinde Polonya'ya göndermiş olmaları. Yurt dışında yaşananlar için bence bu bulunmaz bir nimet. Sorunsuz ve bu kadar hızlı gelmesi ince ama harika bir detay değil mi?

Daha önce siteden sevgili kutusu adlı paketi satın almıştım. Odamın her yerinde bu fotoğraflar var. Çünkü paketin içinden çok cici minik kalp mandallar çıkıyor. Fotoğrafları mandal ile sağa sola iliştirmek çok eğlenceli.

Bu sefer dört farklı ürün siparişi verdim. Klasik kartlar, Kare kartlar, Klasik magnetler ve Büyük anı kitabı. Hepsinden bahsetmek istiyorum. En sonunda da favorim hangisi onu yazarım.



Klasik kartlar; eskilerden fotoğraf makinemizle çektiğimiz ve bastırdığımız fotoğraflarların aynısı. Adı üstünde klasik kartlar. Ben bu sefer tüm ürünlerde parlak baskıyı seçtim. Önceki siparişimde verdiğim mat baskıdan daha güzel olduğunu itiraf etmeliyim.

Kare Kartlar; klasik kartlar gibi. Tek farkı küçük ve kare olması. Ben anı kitabına eklerim ve masa üstü tutucularda kullanırım diye bu boyutu seçtim.


Klasik Magnetler; İşte bu bir harika. Tatile gittiğinizde magnet almaktan vazgeçin. Ben vazgeçtim mesela. Onun yerine tatilde çektiğiniz fotoğrafları magnet olarak bastırıp dolaba asın. Ben öyle yaptım. Şimdi buzdolabının önünden her geçişimde gülümsüyorum. Çünkü insan en güzel, en huzurlu ve en neşeli pozlarını tatilde veriyor. Sonrasında onlara baktıkça istemsizce gülümsüyor. Ayrıca bu magnetlerden çok güzel doğum günü hediyesi olur. Benden söylemesi.


Büyük Anı Kitabı; hazırlaması çok eğlenceli. Eskiden okuldaki elişi dersleri gibi. Fotoğrafları yapıştırmak için rengarenk etiketler ve bir adet beyaz kalem ile birlikte geliyor. Sonrası tamamen sizin yaratıcılığınıza ve hayal dünyanıza kalmış.





Ben seçtiğim tüm ürünlerden çok memnun kaldım. Ama favorim kesinlikle klasik magnetler. Böyle güzel geleceklerini tahmin etmemiştim. Şimdi telefonumda Sosyopix diye bir klasör oluşturdum. Bastıracağım fotoğrafları orada biriktiriyorum. Halen albümüm ve anı kitabımda dolmayan yerler var. Oraları da doldurmak lazım.

Gönül isterdi ki evime misafir olun, yapmış olduğum kahve eşliğinde (çay da olur) albümlerime beraber bakalım. Şimdilik ben albüm fotoğraflarımı blogda paylaşmakla yetiniyorum. Ama bir gün yolunuz düşerse, o zaman benim anılarıma beraber dokunuruz.

Anılara dokunmak pek güzel. Şiddetle tavsiye ederim. Yıllar geçtikten sonra kahvenizi yaparsınız veya çayınızı demlersiniz, açarsınız albümüzünü eski günler yad edersiniz. Güzel olmaz mı? Bence pek de güzel olur, çok da güzel olur.


✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

8 yorum :

  1. Anılara dokunmayı çok seviyorum. Daha anlamlı daha duygulu geliyor bana...

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler çok beğendim yaptıklarını, sosyopix, bilmiyodum, ay aile albümü filan yapayım ben deeee büyüklerime hediye edeyim heyoooo :) twitterdaki twit ve fotilerin çok şeker bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa deep beni twitterdan takip ettiğini bilmiyordum. Hiç ses de vermiyorsun ki bileyim. Evet benim de aklıma hediye fikirleri dönüp duruyor. SÜper hediye olur bunlardan.

      Sil
  3. Valla ilk kez duyuyorum ama çok güzelmiş. Elektronik ortam hem soğuk, hem de yazdığın üzere kayboluyor, mayboluyor, bozuluyor. Albümlerin nostaljisi var romantik ve kaybolmaz:) Sevgiler Polonya'ya:)

    YanıtlaSil
  4. Haklısınız eskiden hep albümler vardı. Hala açıp açıp bakarım onlara. Uzun yıllardır ben de bastırmadım hiç fotoğraf, hep öteliyorum...

    YanıtlaSil
  5. müthiş. daha çok yazın, daha çok paylaşın. olmaz mı?

    YanıtlaSil
  6. melabaaaağ geçerken uğradııım :)

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.