29 Mayıs 2020

Koşmasaydım Çekemezdim


Merhaba sevgili okuyucu. Az sonra göreceğin güzelliklerin hepsini koşmama borçluyum. Koşmasaydım Yazamazdım der Haruki Murakami. Bir zamanlar onun kitabından etkilenip kaleme aldığım yazıyı ve mikro öykümü okumak istersen yukarıda gördüğün renkli yazıya tık yapman yeterli. Ben de bu yazıyı sizlerle buluşturmamı koşmama borçluyum. Koşmasaydım çekemezdim. Çekmeseydim de böyle bir yazı yazamazdım. Aslında bu sefer yazıdan çok görselin olduğu bir paylaşımla seni baş başa bırakmak istiyorum. Hepsi farklı günlerde, Krakow'nun parklarında beni büyüleyen karelerden oluşuyor. Hiçbirinde filtre yok. Bu çekimlerin amatör birinin elinden çıktığını unutma. O an ne gördüysem onun ekrana yansıması içeriyor bu kareler.

Güneşin doğuşunu karşılayan çalı çiçeklerini, baharın müjdecisi olan papatyaları, göklere uzanan beyaz çiçekleri, çimlerin arasından kafasını uzatan minik çiçekleri ve daha fazlasını görmeye hazırsan ekranı kaydırmaya başlayabilirsin. Ama dur! Gitmeden önce seninle minik bir sır paylaşacağım. Fotoğrafları hızlıca geçmezsen, içlerinden birinde koşu yolumun üzerinde keşfettiğim dev salyangozu görebilirsin. O benim için Alice Harikalar Diyarındaki karakterlerden biri. Yolunu kaybedip bu parka gelmiş; onu kimse fark etmesin diye yakınına gidince kendisine bir ağaç kabuğu görünümünü vermiş. Ve sadece büyük bir hayal gücü olanlara kendini gösteriyormuş. Bakalım sen bu dev salyangozu görebilecek misin? 
Eğer göremediysen üzülme, herkes şirinleri görmek zorunda değil; böyle düşün ve ilerlemeye devam et. Az kalsın unutuyordum bıkmadan ilerlersen yazının sonunda seni tatlı bir sürpriz bekliyor. 
Şimdi, hazırsan başlıyoruz.














































Paylaş:

8 yorum :

  1. şu dört duvar arasına tıkıldığımız günler de nasıl kıskandım anlatamam hepsi harika <3

    YanıtlaSil
  2. Koşmasaydım yazamazdımi okuduktan sonra maraton koşmak istemiştim. Uygun zaman ve mekanı bulmadığım için koşamadım .ama çok heyecanlıyım. Fotograflar cidden çok güzel.

    YanıtlaSil
  3. Bahar gecikmiş ama geldi mi, tam gelmiş..

    YanıtlaSil
  4. ah bayıldım resimlere içim açıldı Allah razı olsun bu güzellikleri bizlerle de paylaştığın için canım bu coronadan dolayı öyle hasretiz ki doğaya bu yıl anlatamam sana

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar güzel kareler bunlar. Harukami'nin o kitabını ben de okudum ama hiç böyle bir anlamda kendime geri dönüş yapmadım. Ne kadar hoş bir düşünce :)

    YanıtlaSil
  6. heeey müthiş yaa gözüm gönlüm açıldıııı ağaçlar ve çiçekler özellikle beyaz olanııııı. alice in salyangozuna çok baktım ama tam seçemedim yaa, iki seçenek vardı, bi tanesinde ağacın dalında diğeri de sarı çiçeklerin yanındaaa. hangisiiiii :) net belli olmuyooooo dediğin gibi hayal güücüsüüüüü :)

    YanıtlaSil
  7. Doğa ne kadar güzel bakmasını bilince. Ah bir de katletmeseler...

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.