2 Aralık 2019

Ne Umdum Ne Buldum #Kasım


Yıl sonu yaklaştıkça bulduklarımdan çok, bir sonraki yılda umduklarıma odaklanmış durumdayım. Hal böyle olunca da Kasım ayından umduklarım oldukça azdı. Umulanlar az olunca bulunanlarda az oldu bittabi.
Fakat bu sene yazmaya başladığım seri bozulmasın diye yine geçtim blogumun karşısına. Tam da adına yakışır bir pazar günü oluyordu. Bu saate kadar tabiri caizse hiçbir şey yapmadım. Şimdi sallanan koltuğuma oturmuş, kucağımda bilgisayarım umulanlarla bulunanları yazma zamanı.

Yukarıdaki satırları Pazar günü yazdım. Yazma da devam edecekken bir anda dışarı çıkmaya karar verip biraz yürüdüm. Ne umdum buldum yazısını yazmak Pazartesi gecesine, yayınlamak da Salı sabahına kaldı.

Kasım ayıdır, kıştır diye oldukça soğuk bir hava umdum. Tam tersi ılık bir hava buldum. Kasım ayı beni şaşırttı. Kendine yakışır bir şekilde soğuk yapmadı bu sene. Ortama 10 derece olan sıcaklık sayesinde bu ay da iki hafta bisikletle işe gittim geldim. Kapak fotoğrafını da kurumuş yaprakları bulunca bisikletimi usulca yerleştirip çektim.

Sporuma tam gaz devam etmeyi umdum. Umduğumu da buldum. Hiç aksatmadan haftanın 4 günü spora gitmeye devam. Kas yapabilmek adına yemeyi biraz abartmış durumdayım. Ne diyordu sporcular bu döneme? Bulk dönemiydi sanırım. Yakında hunharca yeme dönemini sonlandırıp, yağ yakımına yönelik bir sporcu diyeti uygulayacağım. Bakalım sonuçları nasıl olacak. Olabilecek mi?

Blogla daha çok haşır neşir olmayı umdum. Umduğumu bulamadım. Aklıma yazacak çok şey geliyor gelmesine de onları yazıp, düzenleme konusunda pek bir tembellik yapıyorum. Birkaç konu var aklıma onları araştırıp, araştırmalarımı yazmak istediğim. Bakalım 2020 yılında belki böyle bir seri yapabilirim. Hem beni araştırmaya sevk eder, hem de blogda farklı konulara yer vermiş olurum. Ne dersiniz hoş olmaz mı?

Yılın son demleri kitap okuma hedefime yaklaşmayı umdum. Umduğumu bulabileceğim söylenemez. Sayfa sayısı kalın bir kitap seçince adet olarak hedefin gerisine düştüm. Olsun ne yapalım. Dedim ya artık yeni yıl hedeflerini oluşturma zamanı. Böyle giderse 2019 yılını 40 kitap ile bitirmiş olacağım.

Spora başladım hazır, bol bol su içerim diye umdum. Yine hüsran, yine acı, yine sussuzluk. Ne olacak benim bu su ile imtihanım. Sadece salona gittiğimde yarım litre su içiyorum. Onun dışında gün içinde 1 bardak su içmek bile aklıma gelmiyor. Bu sorunu aşmak için birçok yol denedim denemesine fakat başarı oranım sıfır.

Yazıyı bitirmeden önce aylık değil de yıllık olarak umduğum bir şeyden bahsedeyim. Yıl başlarken Bir Tutam Karınca'nın takipçi sayısının yıl sonunda 600 olmasını ummuştum. Bu ay umduğumu buldum. Kasım ayı itibariyle 600 kişi olduk. Blogların kan kaybettiği bu dönemde her yeni gelen takipçi inci değerinde. Hazır konu buraya gelmişken; bu satırları okuyan, Bir Tutam Karınca'yı takip eden, yorumlarını esirgemeyen herkese bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Sizin oradaki varlığınız Bir Tutam Karınca'nın kalp atışları gibi...
Sevgiler.

✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

10 yorum :

  1. olsun güzel yaa ki özellikle bisiklet, spor ve sporcu diyeti sonra hepsi iyi şeyler yani. ama bak su en önemlilerinden. kendine bi formül bul. ne bileyim günde en azından bir litre suyu hazırla ve hep yanında taşı ve bitir onu gün içinde. şart koş kendine. üstelik sporcusun yani daha da önemli. ilerde böbrek sorunu çekmemek için :)

    YanıtlaSil
  2. Kasım hepimize ters köşe yaptı..Spora başlayıp devam ettirmek harika...Su konusuna gelirsek telefon uygulamaları var su iç diye hatırlatan. Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. İnşallah yeni yılda her şey güzel olur ve beklentileriniz gerçekleşir

    YanıtlaSil
  4. Umduklarımız ve bulduklarımız, ne güzel bir konu. Yılın son günlerine yaklaştığımız bu günlerde hepimiz buna benzer değerlendirmeler yapacağız gidene ve gelene dair. Okuması çok keyifliydi.

    YanıtlaSil
  5. Spor yapabilme azmini takdir ettim gerçekten ve özendim :)
    Su içememen kötüymüş.
    Fotoğraf çok güzel :)
    Yeni yılda istediklerin olur umarım.

    YanıtlaSil
  6. Doğanın sarı, kırmızı, turuncu ve yeşil ile valsinde son perde... zamansız karlar düşse de dağların zirvelerine, ormanların yamaçlarına, bu kışın ilhakıdır... Kasım sonbahardır... :)

    Yazınızı okuduktan sonra umduklarınızın bir çoğunun olmadığını söyleyince aklıma Müslüm Gürses'in "Ne umdum neler buldum, mecnundan beter oldum" şarkısı geldi... Bir de Ferdi Tayfurdan; "Umdukların olmuyor dalma derin hülyaya" şarkısı... :) Tabi hedeflemekten ve hayal kurmaktan vazgeçmek olmaz... Selamlar...

    YanıtlaSil
  7. Keyifli bir yazı olmuş. İnşallah yeni yılda herşey gönlünüzce olur. Yeni yıl yazısı hazırlamaya çalışıyorum bende bakalım nasıl olacak.
    İyi yayınlar.

    YanıtlaSil
  8. 2019'a iyileşmeyi bekleyen bilek kırığımla girdim. hiç umduğum gibi olmadı. sporu bırakmak zorunda kaldım ama bisiklet forever

    YanıtlaSil
  9. Su içmeyi kesinlikle ihmal etmemelisiniz. Ben de su içmek hiç aklıma gelmiyordu. Susadığımda otomatik olarak meyvelere saldırıyordum. Şekerim hep tavan yaptı ve böbreklerim hasar görmeye başlayınca doktorum uyardı. Üçaydır günde iki litre su içiyorum. Pratik olara yarım litrelik şişelerden dört adet akşamdan hazırlıyorum ve gün içine yayıyorum. nefes almak gibi. Üç ay sonra doktora gittiğimde böbreklerim iyileşmeye başlamış. Yoksa ilk evreden sonra durdurmak çok zor bir işmiş. Diyaliz hastası olma riskini göze alamadım. Su hayattır diyorum ve su gibi azizolun vesselam.

    YanıtlaSil
  10. Spora devam etmeniz çok iyi olmuş. Ardını bırakmayın derim. Bu arada gizli bir takipçiniz var 😅

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.