23 Temmuz 2019

Bisiklet Süren Kızın Aklından Geçenler


Geçen seneydi. Bir ara kendime bir karakter oluşturmayı ve o karakteri çizerek aklından geçenleri yazmayı planlamıştım. Sonrasına karakter denemem başarız oldu. İçime sinen bir çizim çıkmadı ortaya. Projemi rafa kaldırdım.

Bugün işten eve pedallarken, yine aynı başlık geldi düştü aklıma. Bu sefer başlıkta küçük bir değişiklik yaparak karakter yerine bisiklet süren kızın aklından geçenleri yazmaya karar verdim. Devamı gelir mi, gelmez mi bilinmez. Şimdilik başlığı oluşturmakla işe başlayalım. Gerisini zamana bırakalım.

Başlangıçlar her zaman sancılı olur. Yeni bir iş, yeni bir hayat, yeni arkadaşlar, yeni, yeni, yeni... Alışana kadar hem sizi fazlasıyla yorar hem de zevk verir. Bisiklet süren kız bugün pedallarken bunu düşündü. Her gün takip ettiği rotada ilk pedalladığı günü, yolları bilmediği için tedirgin olduğu günleri anımsadı. Şimdi ise tüm yolu biliyor. Nerede tümsek var, nerede bir dönemeç var, hangi virajda önüne bir yaya çıkabilir; hepsinden haberdar. Alıştıkça pedallamaktan daha da fazla zevk almaya başladı. Yeni başlangıçların şerefine pedalladı bugün. Hafif yağmur altında, rüzgar tenini okşarken yeni başlangıçların getirdiği salaklıklara kızdı. Yaptığı hatalara, sanki hiçbir tecrübesi yokmuş gibi davranmasına kızdı. Sonra bunları düşündüğü için kendine kızdı. Kendi de biliyordu aslında zaman her şeyin ilaçıydı. Zaman geçtikçe kendine olan güveni yerine gelecekti. Artık yaptığı saçma sapan hataları yapmayacaktı. Şimdi elinin ayağının titrediği her şeyi gözü kapalı yapacaktı. Çünkü daha önce yapmıştı ve şimdi yapmaması için hiçbir neden yoktu.

Bisiklet süren kız bugün yağmur altında pedalladı. Yollar ıslakken tekerleğin çıkardığı sesi dinledi. Kalbinin sesine kulak vermesi gerektiği anımsadı. Yolculuğu bittiğinde kendini daha huzurlu hissetti. Gelecek güzel günleri düşündü ve yeni bir güne enerji depolamak üzere yatağına girdi.


Not:  Bisiklet süren kızın aklında geçenler tamamen hayal ürünü olup, gerçek kişi ve kurumlarla hiç bağlantısı yoktur.

✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

7 yorum :

  1. Başlamak yolun yarısı, geriye birşey kalmamış. Başarılar...

    YanıtlaSil
  2. Başlanğıçların zorluğu belirsizliklerin çok olmasından sanki Yasemin. Belirsizlikler azaldıkça yeni duruma da uyum sağlanıyor. Tam benlik bir yazı olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. x kişinin hayatını başka bir x anlattığında verilmek istenen duygu daha net oluyor. bu seri olsun ve her yazı farklı bir şeyi anlatsın.

    YanıtlaSil
  4. Güzel karekter öncelikle tebrik ederim, lakin karekteri kendinizle eşleştirip hayal ürününü azaltarak gerçeklerle de hemhal edip yazarsanız, siz de, karekteri okuyup takip edenlerde zevk alacaktır.
    Sevgimle,

    YanıtlaSil
  5. Yeni bir seri ve farklı duygular. Çok hoş bir başlık olmuş Yasemin abla, kahve bahane serin benim favorim olsa da bu başlıktan sonra o biraz daha ikinci plana kalabilir gibi şimdilik. :)
    Başlangıçlar ile ilgili kısımlar düşündürttü. Okul değiştirirken yaptığım çocuklukları aklıma getirdi. Gülümsetti, teşekkür ederim. Kalemine sağlık ablacım.

    YanıtlaSil
  6. Bisiklet süren kızı sevdim 👍

    YanıtlaSil
  7. Bir karakter çizip ona istediğimiz her şeyi yaptırıp bir seri oluşturmak bence de güzel olur, ben blog dünyasında seri işlerin eksikliğini görüyorum kolay gelsin.

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.