1 Şubat 2019

Ne Umdum Ne Buldum #Ocak


Ne umdum ne buldum serisini yazma fikri, çok değil birkaç gün önce aklıma geldi. Her ay yapmak istediklerimi yazmak için sene başında kendime güzel bir ajanda almıştım. Ocak ayında yapmak istediklerimi yazdım. Ay bittiğine göre şimdi ne umdum ne buldum diye bakma zamanı. Ajandada yazanlara geçmeden önce genel olarak Ocak ayından ne umup ne bulduğumu yazayım.

Ocak ayından beni çok üşütmeyecek bir hava umdum. Fakat gereğinden fazla soğuyan hava ile birlikte günlerce durmayan kar yağışı buldum. Bu ani hava değişimi yüzünden Ocak ayının yedi gününü hasta olarak geçirdim.

Ocak ayında üç kitap okumayı umdum. Ay bittiğinde listemde dört kitap buldum. İş dolayısıyla kitap okumaya ayırdığım vakitte biraz azalma oldu. Bu yüzden aylık kitap okuma hedefimi biraz düşük tutmuştum. Aslında bu dört kitaptan biri uzun zamandır okuduğum Piraye'ye Mektuplar kitabıydı.
Onun dışında Ocak ayında okuduğum kitaplar ise şöyle;

  • Ve Günler Yürümeye Başladı - Eduardo Galeano
  • Uçurum İnsanları - Jack London
  • Android ve İnsan -  Philip K. Dick 


Her gün 50 squat yapmayı umdum. Ocak ayına güle güle derken, ajandamda iki gün hariç (hasta olduğum için yapamamıştım) 29 gün, günlük 50 squat buldum. Son bir haftadır daha eğlenceli bir hal aldı bu squat işi. İnstagramda bir etkinlik başlattım. Şimdi hep birlikte squat yapıyoruz. Şubat ayında da hız kesmeden devam edeceğim. Belki tekrar sayısını da arttırabilirim.

Woody Allen'a ait yedi adet film izlemeyi umdum. Ay sonu ajandama baktığımda dört adet buldum.

  • Manhattan
  • Blue Jasmine
  • Everything You Always Wanted to Know About Sex 
  • Magic in the moonlight 

adlı filmlerini izledim. Woody Allen filmlerini izleme fikri Ocak ayının ortalarında olgunlaşınca umduğum ile bulduğum arasında biraz farklılık oluştu.

Haftada iki kereden sekiz gün spor salonuna gidip koşmayı umdum. Ay sonunda ajandamda sadece beş gün buldum. Bu hedefi sekteye uğratan hastalık olmasaydı her şey çok daha güzel olurdu. Ama ne diyoruz. Önce sağlık. Gerisi telafi edilir.

Her hafta bir blog yazısı yazarak Bir Tutam Karınca'da dört adet blog yazısı yayınlamayı umdum. Ocak ayı bittiğinde blogumda altı yazı buldum. İşe başladığım için bloguma fazlaca vakit ayıramayacağımı düşünüyordum. Fakat öyle olmadı. İşten geldiğimde blog yazısı yazmak beni gün içinde oluşan iş stresinden uzaklaştırdı. Umuyorum ki bu performansı yılın her ayında gösterebilirim.

Ocak ayı için umduklarımla bulduklarımın kısa bir özeti blogda yerini aldı. Geçen sene başlayıp halen devam eden Kahve Bahane serisine bir kardeş geldi sanırım. Artık her ay sonu ne umdum ne buldum yazısında görüşmek üzere.
Şen ve esen kalın.

✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

30 yorum :

  1. Ben de hasta olmadığım zamanlarda her gün spor yapıyordum. Instagram etkinliği de daha fazla motive etti. :) Güzel bir yazı dizisi olacak gibi :) Sevdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Motive etmesine sevindim. Harikasın. Umarım güzel bir seri olur. Sevgiler.

      Sil
  2. Umduklarınız bir çok blog yazarı ve blog okuyucusunda kendilerine hedef koyma konusunda kıvılcımları atmış bile. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle daha güzel oluyor. Hem kendimi hem de başkalarını motive ediyorum.

      Sil
  3. İnsan umduğuyla değil bulduğuyla yetinir. ( misafir değil miydi o :))... Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
  4. hedef koymak güzeldir bende zengin eş bulmayı umdum ama elde var yine sıfır 😂

    YanıtlaSil
  5. Bende iyi havalar umuyorum ama hava hep soğuk..
    herşey daha iyi olsun hayatınnda inşallh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım. Bu güzel temenni için teşekkür ederim.

      Sil
    2. üstte şaka yapıyorum hiç gülmemişsin bile :(

      Sil
  6. Yeni yazı dizisi hayırlı olsun o zaman, okuması oldukça keyifliydi :)
    Filmlerden sadece Magic in the Moonlight'ı izlemiştim, çok hoş bir atmosferi vardı filmin, tabi Colin Firth ve Emma Stone'un da etkisi büyük :)
    Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. Bu şekilde bir ajanda yapmayı ben de istiyorum ve hemen başlıyorum şimdi. :) Squatta elliye ulaştım sonunda ve bu şekilde ne yapıcam ne yapıcam diye düşünmek zorunda da kalmam diye düşünüyorum. Çok güzel bir fikir bu Yasemin abla ya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlemcim tavsiye ediyorum. Çok yararlı oluyor. Harikasın. Squatımıza hız kesmeden devam edelim.

      Sil
  8. Hareket etnek en güzel. Hem psikolojik olarak hemde bedenen daha güçlü oluyorum.Benim
    görev tamamlandı 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hareketsiz kalmak kesinlikle bana göre değil. Çok haklısın İncicim. Vallahi ilk günden bu yana beni squat yolunda yalnız bırakmadın. Teşekkür ederim. Sevgiler.

      Sil
  9. bisiklet sürmediğini fark etmedim sanma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah be kuzgun. Havalar o kadar soğuk ki. Spor salonunda da pedal çevirmekten hiç keyif almıyorum. Bahar gelir gelmez bol bol bisikletimle vakit geçireceğim. İşe bisiklet ile gidip geleceğim. Süper olacak. Bitsin attık bu kış. Bak yine heveslendim. Bisikletimi özledim.

      Sil
  10. Sıfır motivasyona sahip bir insan olarak ben de ajanda tutarak sizin yaptığınız gibi bir düzen oturtmaya çalışacağım, umarım işe yarar. “Ne umdum, ne bulduö” köşesi için teşekkürler 🤓

    YanıtlaSil
  11. Sanırım ocak ayını hastalıksız geçiren kimse olmamış.....

    YanıtlaSil
  12. yakın zamanda genç yaşımda şehrimden yaklaşım 1600 km uzaktaki Kars'a -Antep olmak ihtimali de var- öğretmenlik yapmak üzere gideceğim. Sizi oraların beni Kars'ın soğuğu korkutuyor. Ne umduğumu bilmiyorum 22 yaşında bir köy okulunda ne umulursa o. Ne bulacağımı da bilmiyorum sanırım böyle bir yazı da ben yazabilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuzu okuyunca atanabildiğinizi öğrenmiş oldum. Şimdiden başarılar diliyorum.

      Sil
  13. Programlı yaşamak kadar güzel şey var mı Yasemin kızım? Seni kutluyorum böyle bir hedef belirlediğin için. Ama çoğunu yapmışsın. Sağlık en önemli şey. Geçmiş olsun yavrum. Dilerim bu ay istediklerini yaparsın ::) Sevgilerimle yavrum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece hanımcım bu içten yorumunuz için teşekkür ederim. Sevgiler.

      Sil
  14. Özellikle spor konusundaki azmine hayranım Yasemin. İlham kaynağısın resmen :)

    YanıtlaSil
  15. Bence bu harika bir seri olur 😉

    YanıtlaSil
  16. Pirayeye mektuplari ben de okumak istiyorum. Aylik yazilari ben de severrk yazarim hep plan plan k icin geriye bakip neler yapmisim demek iyi oluyor ☺️

    YanıtlaSil
  17. Plan ve programlı yaşamayı hep istemiş ama hiç yapamamışımdır..Hayırlı olsun yeni yazı seriniz

    YanıtlaSil
  18. Hedeflerinin üstüne çıktığın daha güzel aylar gelsin <3

    YanıtlaSil
  19. Geçmiş olsun. Verimli bir ocak ayı olmuş. Sevgiler


    www.yazimbari.com

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.