24 Aralık 2018

Krakow'un Noel Ruhu


Avrupa şehirlerinde noel ruhu diye bir kavram var. Her sene özenerek sokakları süslüyorlar. İnsanların alışveriş yapıp vakit geçireceği mini dükkanlar kuruyorlar. Krakow'da geçirdiğim dördüncü noel olacak. Bu sene sokak süslerini geçen seneye kıyasla daha çok sevdim. Bakalım 31 Aralık akşamı için nasıl bir organizasyon yapacaklar. Geçen sene meydanda oldukça büyük bir sahne vardı. Havai fişek gösterisi yaptılar. Bu sene hayvanları korkuttuğu için havai fişek gösterisi yapılmayacak diye duydum.

Geçen senelerde noel pazarında gün içinde gezip fotoğraf çekebiliyordum. Bu sene işe başlayınca gün içinde pazarı ziyaret edip bol bol fotoğraf çekemedim. Hafta sonu kısıtlı bir sürede pazarı ziyaret edip blog için birkaç kare fotoğraf çekmeyi başardım.
Hava oldukça kasvetli. Neredeyse bir aydır güneşe hasret kaldık. D vitamini içip, güneşin bizi selamlayacağı günleri iple çekiyoruz.


Pazarın içinde böyle bir çorbacı var. Soğuk havalarda sıcacık çorbalar ile insanın içini ısıtıyorlar. Hepsi de Polonya'ya özgü çorbalar. Benim favorim Zurek.





Gece ışıklandırması ile pazar daha güzel gözüküyor. Gece fotoğraflarını çektiğim gün hafif bir kar yağışı vardı. Orta Çağ'dan kalma evler, at arabası, hafifçe yağan kar; kendimi film setinde hissetmeme neden oldu.







Bu sene şehirin belli yerlerine melekler ve melek kanatları koydular. Ben o detayları çok sevdim. Sanırım Krakow halkı ve turistler de çok sevdi. Neredeyse herkesin o melek kanatları ile fotoğrafı var.



Anlayacağınız Krakow ışıl ışıl sokakları ile şirinliğine şirinlik kattı. Bana da bu güzelliklerin keyfini çıkarmak düşüyor. Gördüğüm güzellikleri sizinle paylaşıyorum. Çünkü güzel şeyler paylaşıldıkça daha derin anlamlar kazandığına inananlardanım.
Sevgiyle kalın.

✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

24 yorum :

  1. Avrupada ki noel ruhunu seviyorum ben ...

    YanıtlaSil
  2. tam da film seti gibi
    yıllar önce noel zamanı almanyadaydım
    bayılmıştım
    bu artmarket diyorlardı sanırım
    bu cıvıl cıvıl ortam tam benlik
    fotoğraflar da şahane
    güneş eksik haklısın neyse yaza türkiyeye gelir bol bol depolarsın canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Her güzel şeyin bir iyi tarafı bir de kötü tarafı var. Bizim buralarda da kış aylarında güneş olmaması diyebiliriz.
      Sevgiler.

      Sil
  3. yaptım mimi, gelcam yineeeeğ :)

    YanıtlaSil
  4. Buzdan heykeller vardı Poznan'da. Çikolata kaplı meyveleri yemeyi de özledim. Christmas marketler çok güzel Avrupa'da. Polonya'nın ise apayrı bir havası var. Benim için de solu o havayı olur mu? :) Fotoğraflar mükemmel. Özletti...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çikolata kaplı meyveleri görüyorum hep. Nasıl canım çekiyor. Hemen kendimi frenliyorum. 4 senedir daha denemedim. Elimden geldiğince fotoğraflar ile o havayı bloguma taşımaya çalıştım. Sevgiler.

      Sil
  5. Ben bu yil gidemedim noel pazarina cocuklar hasta oldu. Bizim buradaki cok kücük onunla yetindik seneye artik kismetse 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun. Bizim buradaki marketler neredeyse bir ay açık kalıyor.

      Sil
  6. Ne güzel, ışıl ışıl! Keyifli, mutlu bir 2019 diliyorum.

    YanıtlaSil
  7. ay çok severim yaaaa noeli de tüm bayramları kermesleri her şeyiiii :)

    YanıtlaSil
  8. resimler harika olmuş,bu iyi oldu Polonya'yı görmemiştim..emeğinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Polonya'nın şirin şehiri Krakow'u bol bol fotoğraflıyorum ben.

      Sil
  9. heey blog etkileşimi diye bişi başlatmışınız büş ile. ay sibella ve bernisi yolladım gelmişlerdiir. iki ciciş onlar daaa. bir ara duyurayım bari de mi blogda katılsınlar yaneee :) okudum da yorum zorunlu diyil demişiniz yaa, yanii bi de şey yapın işte yağğ, herkesin en çok istediği şey yorum almak yaa, yorumu teşvik edin yanii, ben yorumlardan çok mutluyum amaaa yorum almayan çok işteğğ, ona da bişi yapın hihihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harikasın deep. Teşekkürler. Bugün instagram üzerinden bana ulaştılar. Grubumuza dahil ettik. Duyurursan süper olur. Daha çok blogger arkadaşa ulaşabiliriz.
      Büşra ön ayak oldu. Ben de elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum. Yorumu zorunlu kılmadık. Ama elimizden geldiğince yorum yapıyoruz. Güzel oldu böyle.

      Sil
  10. Ne kadar hoş ve güzel insan kendini gerçekten

    YanıtlaSil
  11. Akşam çekilen fotoğraflara bayıldım...
    Ölmeden önce yapılacaklar listeme Krakow'da bir noeli de ekliyorum...

    YanıtlaSil
  12. Ya gerçekten çok güzel görünüyor orda olmak istedim.

    YanıtlaSil
  13. biz bu işi başaramıyoruz. sokağa iki ağaç koyup ışıklandırmak bence bu olmamalı.
    krakow güzel olmuş lakin.

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.