13 Ağustos 2018

Ücretsiz İngilizce Öğrenebileceğiniz Siteler


İngilizce, öğrenmeye çalışanlar için biraz sıkıntılı bir süreç barındırıyor bünyesinde. Bilgiye ulaşımın kolay olduğu bu çağda, gerçek anlamda işimize yarayan sitelerin yanında çöp diye adlandırılabilecek birçok site var. İngilizce öğrenme serüvenimde karşılaştığım ve verim aldığım siteleri bir yazı altında toplamak istedim. Böylelikle ingilizce çalışmak için ücretsiz yardımcı site arayanlara bir kaynak niteliği taşıyabilir. Bu sayede öğrenme yolculuğuna çıkanlara ufacık da olsa bir katkım olur diye düşündüm.


İngilizce Öğrenmek İçin Online Kaynaklar 

1 - Duolingo

İngilizce bilginiz yes ve no sözcüklerinden öteye geçmiyorsa Duolingo başlangıç için oldukça güzel bir seçim. 
Tarayıcıdan veya telefona indirdiğiniz uygulaması sayesinde kullanım imkanı sağlıyor. Sitenin tamamen amaca hizmet etmesi güzel. İlk başta sizi ingilizce ile tanıştırırken detaylar ile boğmuyor. Var olan görseller ile kelime ezberine yardımcı oluyor. Görsel hafızam daha iyidir, görerek daha çabuk öğrenebilirim diyorsanız bu siteyi çok seveceksiniz.



2- Voscreen

En uzun soluklu kullandığım uygulama Voscreen. İngilizce anlama becerinizi geliştirmeye yönelik olan bu site, sıkılmadan ingilizce çalışmanıza neden oluyor. Filmlerden, dizilerden, belgesellerden yapmış olduğu kısa kesitleri dinleterek bunları türkçeye çevirmenizi istiyor. Oyun gibi adeta. Ayrıca spesifik bir konu çalışmak isterseniz, örneğin "if" kalıbındaki cümleleri çalışmak istiyorum derseniz sadece ayarlar kısmından bunu seçmeniz yeterli. Seçiminizi yaptığınız takdirde size onunla ilgili konuşmalar getiriyor. Bunun yanı sıra farklı telaffuzlar duymanızı sağladığı için anlama beceriniz gelişmiş oluyor. Konuşmaların nereden alındığı bilgisini de kullanıcı ile paylaşıyor. Ben bu site sayesinde birçok film keşfettim. Verdiği kesit hoşuma gidince filmin geri kalanını bulup izledim.




3- Quizlet 

Quizlet yeni kelimeler öğrenmek adını oldukça faydalı. Bu siteyi diğer sitelerden ayıran en büyük özelliği ise kendi çalışma kartlarınızı oluşturmanıza imkan sağlaması. Kursa gittiğim süre boyunca her hafta öğrendiğim yeni kelimeler için 2 ayrı çalışma seti hazırladım. Böylelikle tam olarak öğrenmek istediğim kelimelere odaklanabiliyorum. 
Bunun yanı sıra ben çalışma seti hazırlamakla uğraşmak istemiyorum diyorsanız, diğer kullanıcıların hazırladıkları kartları çalışabilme şansınız var. Sitenin içinde karşılaştırma oyunu ve testler mevcut. Buna, sitenin öğretirken eğlenmenize olanak tanıyan bir başka artısı diyebilirim.


4- Okulsuz İngilizce 

Okulsuz İngilizce benim yazdığım bir blog aslında. Böyle bir liste oluştururken emek verdiğim siteyi eklememek olmazdı. Okulsuz İngilizce, ingilizce ders notlarımı dijital ortama taşıma fikrinden yola çıkarak oluştu. Seneler öncesinden defterde kalan notlarımı yazmaya başladım. Böylelikle farklı kaynak arayışında olanlara yardımcı olabilecek ve ben de genel bir tekrar yapabilecektim. Çok sık olmamakla birlikte yazmaya devam ediyorum. Bu kurstan sonra upper intermediate seviyesindeki ders notlarım da Okulsuz İngilizce'de yerini alacak. Eğer blogu takibe alırsanız yeni yazılarımdan haberdar olabilirsiniz. 

5- Lyricstraining. com

Müzik dinleyerek ingilizce öğrenmeyi isterseniz Lyricstrainig.com bu iş için biçilmiş kaftan. Sevdiğiniz müziği açın ve programın sizin için yazmanızı istediğini kelimeleri yazmaya çalışın. Bir yandan müziği dinlerken bir yandan da yazma pratiği yapın. Ben buna ikisi bir arada diyorum. İçeriği oldukça geniş. Hangi tarz müzik ile pratik yapmak isterseniz seçenekler kısmından onu işaretlemeniz yeterli. 
Şarkı başlamadan öncede ingilizce seviyenizi soruyor. Böylelikle her seviyeye hitap edebiliyor. Bu da sitenin kullanım alanını genişletiyor. 




6- English E-Reader 

English E-Reader yaklaşık iki ay önce keşfettiğim harika bir e-kitap okuma sitesi. Sitenin en güzel yanı seviyenize göre kitaplar bulabilmeniz. Ayrıca bazı kitapların seslendirmesi mevcut. Böylelikle yolda, sporda, uyumadan önce kitabı dinleyebilme imkanı veriyor. Eğer kitap okumayı seviyorsanız ve okurken ingilizcem gelişsin diyorsanız bu site kesinlikle favorileriniz arasında yerini alacak. Ben bu site sayesinde dokuz tane ingilizce kitap okudum ve okumaya devam ediyorum.



Planladığımdan daha uzun bir yazı oldu. Ama güzel oldu. Ne zamandır aklımdaydı böyle bir kaynak oluşturmak. Umuyorum ki verdiğim siteler sizin için de faydalı olur. 

Bu kadar bilgi paylaşımından sonra Montaigne'nin bir sözü ile kapanış yapmak hoş olur sanırım. 
"Başkalarının bilgisiyle bilgin olabilsek bile, ancak kendi aklımızla akıllı olabiliriz."

✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

31 yorum :

  1. Harikasınız, her adresi not aldım. İngilizce seviyem fena olmasa da dil çabuk unutuluyor, pratik yapmayınca. Özellikle bloğunuzu hemen takibe aldım. Bu yararlı paylaşım için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dil gerçekten nankör. Biraz boş verince ister istemez geriliyor insan. Bu yüzden bilgileri tazelemekte yayar var. Rica ve teşekkür ederim.

      Sil
  2. Quizlet'ten setlerinizi ekledim :) English E-Reader da İngilizce bir şeyler okumak için faydalı görünüyor. Paylaşımınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni setler de oluşturacağım yakın zamanda. English e-reader oldukça faydalı. Rica ederim. Yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
  3. Teşekkürler :)
    English e-reader sık kullanılanlar listeme eklendi bile!

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkür ederim. ihtiyacı olan arkadaşlarıma söleyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevinirim Deep. Herkes yararlansın daha çok kişiye ulaşsın isterim bu liste.

      Sil
  5. Harika bir yazı olmuş, söz konusu siteleri detaylı olarak inceleyeceğim ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Mustafa. Faydalı olması dileğiyle.

      Sil
    2. Tekrar merhaba Yasemin, az önce sitelere tekrar baktım. Ve Duolingo'yu çok beğendim. Mobil uygulamasını indireceğim.

      Sil
  6. Duolingo hariç hiçbirini bilmiyordum, hazine bulmuşçasına mutluyum şu an. Hepsini deneyeceğim inşallah, blogunuzu da takibe alıyorum hemen :))) Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutluluğa sebep olmak güzel. Sevindim. Şimdiden iyi çalışmalar diliyorum.
      Sevgiler.

      Sil
  7. english e reader için teşekkür ederim :) ben de ekleme yapmak isterim eğer ororo ya kayıt olursanız dizi, film bölümlerini ingilizce altyazılı olarak izleyebilirsiniz. 40 dakika gibi bir günlük süresi var. kayıt olmayınca sadece ted konuşmaları vs. dinlenebiliyor tavsiye ederim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Daha önce duymamıştım. İnceleyeceğim. Bu değerli paylaşım için teşekkür ederim.

      Sil
  8. İngilizce öğrenmek yada kelime dağarcığını geliştirmek isteyenler için son derece güzel bir liste olmuş. Bu kıymetli liste için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. Vo screen uygulamasını indirdim bende tam nasıl geliştirsem diye düşünüyordum valla imdadıma yetiştiniz yasemin hanım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle hoşuma gitti ki. Birçok insana ulaştı ve faydalı bir yazı oldu.

      Sil
  10. Vo screen' i denedim. Çok faydalı.

    YanıtlaSil
  11. Ben Netflix'te dizi izlerken öğreniyorum. Orijinal dil İngilizce, alt yazıyı da İngilizce seçiyorum çok faydalı oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Netflix'den izliyorum bazen. Fakat bu listede ücretli olduğu için kendisine yer vermedim.

      Sil
  12. Tsk ederim hemen basliyom , elinize saglik

    YanıtlaSil
  13. Harikasın, çok faydalı oldu. Bütün hepsini not aldım, kendime uygun olanlarla başlayacağım..
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper. Çok keyifli uygulamalar eminin ki çok seveceksin. Sevgiler.

      Sil
  14. Müthiş bir paylaşım olmuş Yasemin. Ben bu sayfayı favorilerime eklerim, silme sakın :)

    YanıtlaSil
  15. Çok teşekkür ederimm. Kardeşimle inceleyeceğiz önerdiğin siteleri.😊🌸🌸

    YanıtlaSil
  16. Süper, duolingo yu duymuştum sadece, eline sağlık

    YanıtlaSil
  17. Yaa sen ne tatlı, ne faydalı, ne minnoş bir kızsın.. Ay laff yuu beybii <3

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.