15 Aralık 2017

Kahve Bahane #11


Arasıra minik aksiliklerin ardı sıra baş göstermesiyle, sorun tepecikleri oluşuyor hayatımda. Sanırım sayısını bilmediğim sayısız tepeciklerim var. Hayat rutinimi etkilemese bile aklıma gelince canımı sıkmayı başarabiliyorlar. Bu hafta blogger yüzünden böyle bir tepecik daha oluştu beynimin derinliklerinde. Çoğu blogun gelir kaynağı olarak gördüğü, beş senedir üye olmama rağmen para kazanamadığım adsense; bir getirisi olmadıgı gibi blogumda reklamlar yerine kocaman sarı bir alan gösterip görselliğini bozmaktan ileri gidemedi.

Bir tutam Karınca'nın dışında yazmaya gayret gösterdiğim iki blogum daha var. Biri diktiğim çantaları sergilediğim Nachnuch adlı blogum. Diğeri ise ingilizce notlarımı yazdığım "Okulsuz ingilizce" adlı blogum. Okulsuz ingilizce adlı bloguma, son bir haftadır adsense yüzünden olduğunu sonradan fark ettiğim giriş sorun yaşadım. İsyanımı twitleyince, sağ olsun blog arkadaşlarım yardıma koştu. Bir iki müdahale ile sanırım sorunu aştık. Şu an bloga sorunsuz bir şekilde ulaşım sağlandığını düşünüyorum. Umarım öyledir.

Konu bloglardan açılmışken daha önce yazmayı planlayıp hep unuttuğum bir konuyu da hemen buraya iliştireyim. Bir facebook grubu kurdum. Bir Tutam Karınca ile Blog Paylaşımları adı. Eğer facebook kullanıyorsanız sizi de beklerim. Blog yazılarınızı orada paylaşabilirsiniz. Mesela ben, e mail ile blog takibinden pek hoşlanmıyorum. O nedenle blog yazan arkadaşlarım orada paylaşım yapınca yeni yazılarından haberdar olabiliyorum.


Hatırlarsanız blog okuyucularıma hediye göndereceğimi yazmıştım. Hediyeleri gönderdim ve kazasız belasız yerlerine ulaştığının haberini alınca mutlu oldum. Tahminimden daha hızlı giden posta beni şaşırttı.


Şaşırmak demişken, netflix'de izlediğim "Making a Murderer " adlı diziden bahsedeyim kısaca. İlk önce izlemenizi tavsiye etmiyorum. Çünkü gereksiz uzun. 5 bölüm olsaydı izleyin derdim. 10 bölüm zaman kaybı. Konusu gerçek bir olaydan alınmış. Aslında dizi değil de belgesel demek daha doğru olur. Amerika'da yer alan hukuk sistemini gözler önüne seriyor. İzledikçe dünyanın her yerinde haksızlıkların olduğunu ve hukuk sisteminin bazen (çoğu zaman) çok doğru işlemediğini görebiliyorsunuz. Bu nedenle bana enteresan geldi.


Making a Murderer biter bitmez "Dark" adlı diziyi izlemeye başladık. Şimdilik gizemli bir şekilde ilerliyor. İzlerken geriliyorum devamlı. Evde biri gerilim sevince bir diğeri de ona ayak uydurmak için yastıkların arasından diziyi izlemeye çalışıyor. Yastık kimin gözlerinin önünde tahmin etmişsinizdir.

Yastık altında saklanan paralar gibi, taslakta bekleyen yazılarım var. Geçen gün birçoğunu okudum. Arada bir yayınlamaya karar verdim. Tabii ki yazıldığı dönemin ruh halini taşıyan yazılar olduğu için güncel ruh halinden biraz uzak olmuş olacaklar. Taslakların içinde bekleyen minicik bir öykü çalışması da var. Hikayeyi dış ses anlatıyor. Onu değiştirip kahramanın ağzından dökülen cümlelerle yeniden yazmayı planlıyorum. Bakalım biraz geniş zamana ve dingin bir ruh haline ihtiyacım var. Yakın zamanda (umarım) kalem kokusu kıvamında bir yazı da blogda yerini alacak.

Şimdilik benden bu kadar. Onbirinci kahve bahane yazısını da yazmış bulunmanın mutluluğuyla bir sonraki yazıda görüşünceye kadar şen ve esen kalın diyorum.
Sevgiler.

✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

24 yorum :

  1. İngilizce blogunu elimden geldiğince takip ediyorum iki blogu yürütmek zordur ama ender aktif bloglar arasındasın. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler R. Atmaca. Eskiden bir blogum daha vardı. Sonra dayanamadım Krakow güncesindeki yazıları buraya taşıdım. Şimdilik böyle devam. Lehçeyi biraz ilerletebilirsem bir de lehçe blog açma fikri de arada bir aklıma gelmiyor değil.

      Sil
    2. Azim büyük ben var olana ne yapıcam diyorum. Seni tebrik ediyorum. :)

      Sil
  2. Süper öneriler, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. "OKULSUZİNGİLİZCE" AÇILMIYOR :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunun üstesinden geldiğimi düşünüyordum. Reklam eklentilerini tamamen kapattım. Umarım şimdi açılıyordur. Ne çok üzüyor beni bu blogspot ve adsense.

      Sil
  4. Öncelikle hediyelerin için tekrar teşekkür ederim. :)

    Adsense konusunda sonuna kadar haklısın. Faydasız, gereksiz bir şey. Sömürüyor blogları...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En sonunda reklamları tüm sitelerimden kaldıracağım sanırım.

      Sil
  5. Yasemin kızım, ne keyifli bir yazı böyle. Adsens hakkında yazdıklarını öğrenmem iyi oldu. Bana gmailden baskı var ama ben reklam istemiyorum. Benim face'im yok. O nedenle e-mail üyeliği yapıyorum. Çok hesap beni yoruyor zira. Başarılarının devamı ve sevgilerimle Yasemin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece hanım sizi burada görmek beni mutlu etti. Yorumunuz için teşekkür ederim. Teşekkürler. Sevgiler.

      Sil
  6. Bugün sana ilk ziyaretimi yaptım, radyo programın gibi yazılarını da keyifle takip edeceğim :)

    YanıtlaSil
  7. Bazen tepenin ardı yokuş aşağı iniş beklerken tekrar dolambaçlı yollar çıkıyor karşımıza. Yolculuğu göze almışsak engebeli yollar da bu işin cilvesi deyip devam edeceğiz ne yapalım:)

    Kalemine sağlık Yasemin.
    Not: Okulsuz İngilizce açılıyor şu an ben de, sıkıntı yok. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle. Dünden beri yorumlara cevap yazarken sıkıntı yaşamaya başladım. Ama görüldüğü gibi yılmadım.

      Sil
  8. facebook grubunu duyurayım. bikaç tane daha face grubumuz var, blogger derneğii gibi. benim feysi heklediler, yeni yılda açcam yine, gelirim tabikide:) dark ivit güzel diyorlar. yaz tabiii kalem kokusuuuu :) yeni yılda sorunların olmasın bi deee :)

    YanıtlaSil
  9. Bu ara benim listemde bloglar siliniyor:( Simdi sen soyleyince fark ettim ki senin nachnuch ta gitmis. Bende diyorum Yasemin canta dikmeyi birakti herhalde. Okulsuz ingilizcede bir sorun yok. Girilebiliyor. (bu ara yine costum, calisir gibi yapiyorum, bakalim ne kadar surecek:))
    Kahve bahane yazilarina bayildim ben, bunu devam ettir, okumasi cok keyifli. Sikintilarin biran once biter, tepeciklerin azalir insallah. ( Buda senin icin yeni yil temennim olsun)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen blogger bizi kendi kaderimize terk etmişiz gibi hissediyorum. Alt yapıda aksaklıklar oluyor. Ohhh ne güzel çalış çalış. Ben de düzenli bir çekilde yine içerik gireceğim. Umarım çalışmanda sana yararı dokunur.
      Şaka maka ben de çok alıştım bu seriye. Her telden yazabilmek güzel oluyor. Böyle devam.
      Temennin için teşekkür ediyorum. Yeni yıl hepimize güzellikler getirsin inşallah.

      Sil
  10. 1 blog yazmaya vakit bulamıyorum 2 blog yazmak gerçekten zor olduğunu düşünüyorum blogger hızlı bir gelişim ihtiyacı var fakat google blogger çok boşluyor malesef umarım birgün farkımız varılır bütün blogger'ler 1. sıralardan aşşa inmez :) iyi çalışmalar dilerim bloguma beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız google kendi oluşumunun arkasında durmuyor maalesef. Umuyorum ki bu güzel dilekleriniz gerçekleşir.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim yasemin hanım tekrar görüşmek üzere :) ziyaretçi defterimiz bekleriz bu arada :))

      Sil
  11. Merhaba blogunuzu Ruhuna renk kat blog yazarının düzenlemiş olduğu etkinlikten geliyorum. Oldukça başarılı bir blog yazmışsınız. Emeğinize sağlık. Blogunuzu izlemeye aldım,takipteyim.

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.