17 Haziran 2017

Kumaş kalemi ile çizim nasıl yapılır?

Uzunca bir süredir denemek istediğim bir projeyi hayata geçirdim. Çok işlevli olduğu için clutch çanta dikmeyi seviyorum. El altında, hemen al ve çık bir çanta olabiliyor. Bunun yanı sıra tam bir kitap dostu. Kitabınızı, cüzdanınızı, anahtarınızı atın içine. Sonra hop büyük çantanın içine. Böylece çanta içinde oluşan karmaşaya son vermiş olursunuz. Ayrıca bazı müşterilerim clutch çantayı bebek bezi taşımak için kullanıyorlar. Dediğim gibi çok fonksiyonel bir çanta.

Şimdi neler yaptığımı anlatayım. Fotoğraftaki çantayı çizimi dahil ben yaptım. Evet evet. Yanlış okumadınız. Uzunca bir süredir aklımın bir köşesindeydi. Farklı kumaşlar kullanarak, sıra dışı çantalar dikmeyi seviyorum. Sonra dedim ki, neden kendi çizimlerim ile tamamen bana ait olan bir kumaş ortaya çıkarmayayım. İlk deneme için küçük bir robot çizdim. Şu an çok basit bir çizimle başladım. İlerleyen zamanlarda çizimleri çoğaltmayı düşünüyorum.

Lise yıllarımda, çizim yeteneğim vardı. Hatta bu çizim işiyle ilgili çok eskilere dayanan bir anım var.
Yeri gelmişken anlatayım. Ben mini mini bir kızken, o zamanlar adım atom karıncaydı. Hem öylesine söylenmiş bir lakap değildi. Hakkımla kazandım ben o lakabı. 5,5 yaşında okula gitmeye çalışırken, kendimden büyük sarı bir çanta taşırken, lojmanda komşumuz olan teyzeler takmıştı o lakabı bana.
Çantayı taktığımda, arkadan bakıldığında, kafam hiç gözükmezmiş. Sadece minik iki bacak gözükürmüş ve pıtır pıtır servise koşarmışım. Siz hayal edin halimi. Konuyu ne çok dağıttım. Hemen asıl konuya dönüş yapıyorum. İşte atom karınca olduğum zamanlarda, annemin bir ressam arkadaşı vardı. Onun evine her gidişimde kendimi onun atölyesine atardım resmen. Elime geçen boyalar ile adeta bir Vincent Van Gogh edasıyla boyar dururdum. Çizimlerimi gören ressam teyze her defasında " bu kızda gerçekten bir yetenek var, lütfen bunu resime yönlendirin" derdi. Dedi ve dediği ile kaldı. Lisede mecburi çizim derslerinde benim bu körelmiş yeteneğim yeniden gün ışığına çıktı. 3 sene çizdikten ve dersleri güzel notlarla geçtikten sonra ben yine bıraktım çizmeyi. İşlemeyen demir pas tutar derler. Doğru. İşte az sonra fotoğrafta göreceğiniz çizim yıllar sonra ilk çizim denememdi.  Durum vahim demeyin sakın. illüstrasyon resimler çizmek istiyorum aslında. Biraz gerçeklikten uzak. Bu konuda araştırmalar yapıyorum. Görsellere bakıyorum. Umarım ki yakın zamanda bu projeyi tam anlamı ile hayata geçirebilirim.

Kumaş kalemi ile çizim nasıl yapılır? Kumaş boyası yıkandıktan sonra çıkar mı? Hangi kumaşlarda kumaş kalemi ile çizim yapabilirim?
Buna benzer sorular kafanızda dönüp durabilir. Kumaş kalemi fırça kullanmaktan çok daha kolay. Eğer ilk denemeniz olacaksa kesinlikle kumaş kalemi kullanın. Böylelikle hata oranınız en aza iner.
Kumaş boyası uygun şartlarda yıkandığında kesinlikle çıkmaz. Belki seneler sonra solabilir. Zaten bu her kumaş için geçerli değil mi? Yıkama sıklığı, kumaşın solma süresi belirlenir.
Kumaş kalemini pamuklu ve sık dokumaya sahip kumaşlarda gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Esnek kumaşlarda pek sağlıklı sonuçlar elde edemezsiniz. Ayrıca şifon ve çok ince yapılı kumaşlar da boyamak için elverişli değildir.
Bu küçük ayrıntılara dikkat ettiğiniz sürece siz de rahatlıkla kendi desenleriniz oluşturarak, kendinize özel kumaşlar elde edebilirsiniz.
Yok ben böyle kumaş boyama ve dikişle uğraşamam ama aklımda bu güzel çantada kaldı diyorsanız bana instagram hesabımdan ulaşarak sipariş verebilirsiniz. Ben sizin için zevkle çizer ve dikerim.

Nachnuch instagram hesabı



✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

9 yorum :

  1. Hiç alakası olmayan ben bile okudum, zevkli bir şeye benziyor. T-shirte falan cinali çizerim ben de :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok zevkli. Ben bir ara (o zamanlar kartal yuvası yoktu) kendime bir beşiktaş tişörtü yapmıştım kendime. Her gören bayılıyordu.

      Sil
  2. Çok cici olmuş ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Pilot'un frixion diye bir kalemi var. Kumas kalemi, ama utuyle ucup gidiyor. Once onunla cizip, sonra gercek kumas kalemi ile uzerinden gecsen, hata en aza indirgenir diye dusunuyorum:))
    Tabi bu benim gibi cizim dehalari!!!! icin sahane birsey:))
    Ama fikir sahane, artik hersey buram buram Yasemin olacak cantalarda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o kalemi bazı yerlerde kullanıyorum. Gerçekten çok güzel bir yardımcı. Bakalım bu maymun iştahlılığım bunda da olmaz umarım. Tam bir projeye başlarken aklıma başka bir şey geliyor. Var olan projeyi rafa kaldırıyorum.

      Sil
  4. Çizim,dikim derken çok ta güzel olmuş.Emeğine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağ olun. Daha güzelleri olacak umarım. Sevgiler.

      Sil
  5. Çanta harika, çizim de çok şeker olmuş, ellerine sağlık ^^ Blogunu yeni keşfettim takipteyim, bana da beklerim <3

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.