4 Şubat 2017

Kalem Kokusu


Gri kıyafeti ve mis kokusuyla ne kadar süredir orada beklediğine dair bir fikri yoktu. Belki bir gün, belki bir ay, belki bir yıl. Aslında onun için zamanın bir önemi de yoktu. Çünkü bir gün onu gerçekten yanından ayırmayacak sevgilisine kavuşacağına olan inancı tamdı. Işıklar kapandığında yine bir günü geride bıraktığı gerçeğini iliklerine kadar hissetmesine rağmen, "demek ki o gün bugün değilmiş" diye kendini avutuyordu. En sevdiği saatler ise ışıkların yeniden yandığı saatlerdi. Işıklar bir güneş gibi gönlünü aydınlatıyordu. Onun için bir gün başlıyordu ve belki bugün beklediği kişiyle karşılaşabilecekti. Gün içinde bir kaç gözün bakışlarını üzerinde hissettiğinde, kalbi deliler gibi atmaya başlıyordu. "Acaba bu gözler onun mu" diyordu içiden. Tek istediği sıcak bir yuva, her şeyini onunla paylaşacak biriydi.

Yağmurlu bir günün sabahı, damlalar camı tıkırdatırken onu gördü. Üstünde siyah montu ve uzun kızıl saçları vardı. Üşümüş ellerini ısıtmak için ellerini ağzına götürmüş nefesini üfleyip dururken, haylaz bir çocuk gibi etrafına bakıyordu. Birini arar gibiydi gözleri. Belli ki o da bir arayış içindeydi diye düşündü. Onun her adım atışını dikkatlice izledi. Çünkü attığı her adım onu kendine daha da yaklaştırıyordu. Artık aralarında hiç bir engel kalmamıştı. İri ve siyah gözleriyle tam olarak kendisine bakıyordu. Üşümüş elleriyle saçlarını düzeltti ve yüzünde sıcak bir tebessümle "Merhaba" dedi. İşte o an kalbi deliler gibi atmaya başladı. Artık hayalini kurduğu her sahne bir oyun olarak yazılmış ve sahnelenmeye başlamıştı.

Tüm sevgisini ve ömrünü vereceği kişinin ellerini tuttu ve oradan birlikte ayrıldılar. Bundan böyle onun ellerinin arasında tüm sıcaklığı hissedebilecek ve onun düşünceleriyle dans ederek, onun düşüncelerini beyaz sayfalara dökebilecekti. Kağıtla her buluştuğunda, mis gibi bir koku yayılıyordu etrafa. Sevgilisinin en derin düşünceleri kağıda dökmesine ve düşüncelerini ölümsüzleştirmesine  yardımcı oluyordu.
Onun dünyaya geliş amacı da buydu zaten.


Genelde yazarlar yazılarını birine ithaf ederler.
Ben ise bu yazımı geçen hafta aldığım mis gibi kokan kurşun kalemime ithaf ediyorum. Eğer o kadar güzel kokmasaydı ben bu satırları yazamamış olacaktım.

✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

16 yorum :

  1. teşekkür ederim. yazı için. ben de bu yazıyla karşılaşmış oldum. sanırım uzun süre bir şey okumadan kalemlerimi izleyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman ayırıp okuduğunuz için ben de teşekkür ederim. Kalemler güzeldir.

      Sil
  2. Harikaydı :) Yazıyı okuyup sonuna geldiğimde yüzümde tatlı bir tebessüm vardı. Hatta rahatlatıcı bile diyebilirim. Kalemin daim olsun ❤️

    YanıtlaSil
  3. Kurşun kaleminize sağlık Yasemin hanım.

    YanıtlaSil
  4. Hekayəniz su kimi axıb keçdi, xəfif əsintilərlə xoş bir duyğu bürüdü qəlbimi. Duyğularımıza xitab edən belə hekayələr az olur. Xoş hisslər yaşatdığınız üçün təşəkkürlər.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim. Okuduğunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil
  5. Şahane... İyi ki o kurşun kalem varmış... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Kedi hayal etmiştim :) Kalem güzel bir sürpriz oldu. Gri kaleminiz var olsun hep.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel. Bu sayede sizi gerçek bir sürpriz son ile karşılaştırmış oldum. Bu duruma sevindim açıkcası. Sevgiler.

      Sil
  7. Amanın ne kurşun kalemmiş o öyle :) Çok güzel yazmışsın. Kalemine sağlık
    Gülücüklü Kal...

    YanıtlaSil
  8. Yazarın en büyük dostu olan kaleme bir armağan niteliğinde yazı. Ne güzel bir duygu, düşünce Yasemin. Eline sağlık. Benim hiç aklıma gelmemişti böyle bir şey. Bence harika olmuş. İnce bir ruh ancak bunu düşebilirdi. :) sevgi ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sena güzel ve içten yorumun için teşekkür ederim.
      Sevgiler.

      Sil
  9. O mis kokulu kalem sayesinde güzel bir hikaye okudum teşekkürler

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.