27 Ekim 2015

Aldığınız saçma sapan vergiler, burnunuzdan gelir umarım.

Verginin açılımı nedir? Neden vergi alınır? Alınan vergiler ile neler yapılır? Bu sorular çeşitlendirilebilir. 
Bugün saçma sapan bir vergi ödenemin tarifsiz duyguları içinde yazıyorum bu satırları. IMEI kayıt vergisi. Yurtdışından alınan elektronik cihazlar üzerinden, devlet sizi tırtıklamak için bir vergi türü uydurmuş. 
Bir yıldır Türkiye'den aldığımız telefonlarımızı ve elektronik aletlerimizi Polonya'da kullanabiliyoruz. Kimse hey kardeş vergi ödedin mi bakıyım sen bu cihaza demiyor. 
Buna rağmen adamlarının sokakları pırıl pırıl, sağda solda çöp görmeniz imkansız. Parkları her daim bakımlı. Kışın ( ki Polonya'nın kışı buradaki kışlar gibi değil. ortalama -20 derecelerde )  hayat felç olmaz. İnsanlar günlük yaşantılarına devam ederler. 
Şimdi siz de bir düşünün derim. Vergi neydi, neden alınırdı, o vergiler ile neler yapılırdı.

Son sözü aslında ilk başta yazmıştım ve yeniden tekrar ediyorum. Aldığınız tüm vergiler, burnunuzdan fitil fitil gelir umarım. 

 
Paylaş:

2 yorum :

  1. Bu sene o rezilligi bende yasadim maalesef. 131 tl gitti cope. Birde bir aylik bir kisitlama koyuyorlar. Ve banka ile telefoncu uyum icinde olmazsa bizimki para heba olabiliyor. Bencede fitil fitil gelsin burunlarindan...

    YanıtlaSil
  2. Yakında oksijen vergisi de koyarlarsa şaşırmamak lazım.:)

    Dileğine ''amiiin'' diyorum.

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.