20 Temmuz 2015

Krakow'da araba nasıl kiralanır ?


Hafta sonu arkadaşımızın evine davetliydik. Kendisi Polonyalı ve merkezden 70 kilometre uzaklıkta olan Złota, Tarnow da yaşıyor. Yol uzun oluca bizde arkadaşlar ile araba kiralamaya karar verdik.
Hertzden bir araba kiraladık. Şimdi bu süreçten kısaca bahsetmek istiyorum.
Birincisi hertzden araba kiralamak istiyorsanız bir kredi kartınızın olması lazım. Depozito ve kiralama bedelini oradan çekiyorlar. Biz Türkiye'de ki kredi kartlarımızdan birini kapatmamıştık. İnternet alışverişleri için kullanabiliriz diye. Nitekim böyle olunca işimize yaradı.

Polonya'da neredeyse bütün işlerimizi çok kolay halledebiliyoruz. Arabayı kiralamamızda 5 dakikamızı aldı. Bir gün önceden internetten bir form doldurduk. Hangi arabayı istediğimiz seçtik. Gittiğimizde de ehliyet ve pasaportlarımız verdik. Yurt dışında birçok kez araba kiralayan biri olarak, burada da bize sigorta filan satmaya çalışırlar dedim. Fakat hiç öyle olmadı. Hatta benzini oradan alma hizmetleri vardı. Benzini buradan alalım mı dediğimizde, eğer çok uzun bir yol gitmeyecekseniz benzin istasyonundan doldurmanız sizin için daha avantajlı dedi çalışan. Ahh ahh Türkiye'de olsa daha fazla kazanmanın bin türlü yolunu ararlar.

Arabayı Pazar günü teslim edeceğimizi söylediğimizde, Pazar günü çalışmadıklarını, arabayı otoparka bırakıp anahtarıda yandaki otelin güvenliğindeki kutuya bırakacağımız söylediler. Ben yine canım memleketimin çalışanlarını düşünmeden edemedim. Bizde böyle bir yeri Pazar günü kapatıp gideceksin. Kesinlikle imkansız. Bizde çalışan ölümüne çalışmalı. Tatilde neymiş!!

İşin özeti, biz bu araba kiralama işini çok sevdik.
Paylaş:

0 yorum :

Yorum Gönder

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.