7 Temmuz 2015

Jonathan Strange and Mr Norrell Mini Dizi

19. yüzyılda İngiltere'ye büyüyü yeniden getirmek isteyen iki büyücünün hikayesini konu alan, Susanna Clarke'ın 2004 yılında yayımlanan kitabından esinlenerek çekilmiş, yedi bölüm süren mini bir dizi izledim bu hafta. Uzadıkça saçmalayan olaylar silsilesinin olmayışı, tüm olayların akışının ve bitişinin yerinde olması, bir sinema filmi olmamasına rağmen başarılı görsel efektlere sahip olması, diziyi izlemek için yeterliydi sanırım.

Bu güne kadar izlemeyi deneyip, bir türlü hoşlanmadığın Harry Potter hayranıysanız belki bu size hitap edecek bir dizi olmayabilir. Kendine has bir fantastik kurgusu vardı. Kitabını okumadığım için kitap ve dizi arasındaki benzerlikler veya farklılıklar hakkında bir fikir sahibi değilim.

İngiltere'nin havasından mıdır, suyundan mıdır bilemedim. 
Sanırım büyü en çok İngiltere'ye yakışıyor.

"Can a magician kill a man by magic? Lord Wellington asked Strange. Strange frowned. He seemed to dislike the question. 'l suppose a magician might,'but a gentleman never could.' "






Merak edenler için kitabın arka kapak tanıyım yazısını da ekledim.

Two magicians shall appear in England. The first shall fear me; the second shall long to behold me ...

The year is 1806. England is beleaguered by the long war with Napoleon, and centuries have passed since practical magicians faded into the nation's past. But scholars of this glorious history discover that one remains: the reclusive Mr Norrell whose displays of magic send a thrill through the country. Proceeding to London, he raises a beautiful woman from the dead and summons an army of ghostly ships to terrify the French. Yet the cautious, fussy Norrell is challenged by the emergence of another magician: the brilliant novice Jonathan Strange. Young, handsome and daring, Strange is the very opposite of Norrell. So begins a dangerous battle between these two great men which overwhelms the one between England and France. And their own obsessions and secret dabblings with the dark arts are going to cause more trouble than they can imagine. 

Paylaş:

6 yorum :

  1. Dizilerin bitmek bilmeyen saçmalıklarından sıkılan biri olarak kısa dizi fikri çok iyiymiş. Gerçekten dizilerdeki uzun ve saçma aynı zamanda birbirine çok benzeyen olaylar silsilesi ya da tuhaf ilişkiler zinciri beni yoruyor ve izlemekten alıkoyuyor 2006 yılından beri izlediğim dizi pek yok gerçekten. Bu iyi bir öneri olabilir:) Aklımda olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman şiddetle tavsiye ediyorum :) Çünkü görüyorum ki aydı dertten muzdaripiz.

      Sil
  2. İngiltere'nin havasından evet :) Ben de çok yakıştırıyorum... Harry Potter serisi de İngiltere'den çıkmıştı ... Bloğunuzu takibe aldım bu arada.. Benim bloğumda sizi de görmekten mutluluk duyarım. Kocaman sevgilerimle...
    www.grilady.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  3. merhaba takipçiyim bana da beklerim

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.