22 Eylül 2022

Kahve Bahane #Höp Höp


Yazmadığım için bir takım bahanelerin arkasına saklanacak değilim. Yirmi iki yıl önceki pazarlama dersinden hatırladığım çok kısa bir alıntı "insanlar memnun olduklarında bunu etrafındaki beş kişiyle paylaşırken, memnun olmadıklarında paylaştıkları kişi sayısı elliye çıkar" der.

Sanıyorum benim buraya yazmama nedenlerimden biri bu. Hayattan genel anlamda, bazı detaylarda sıkıntılar yaşıyor olsam bile memnumum. Genelde mutsuzken, kafama bir şeyler taktığım zamanlarda daha fazla yazıyorum. Çok eski blog yazılarımı okuyanlar ne demek istediğimi anladı sanırım. O yazıların temelinde çoğunlukla pesimist bir Yasemin var.
Bak görüyor musun bahanelerin arkasına saklanmayacağım dedim ama yine bir bahane bulmadan yazıya başlayamadım.

Dediğim gibi hayat genel anlamda güzel akıyor. Aslında bunun yaşadığım şehirlede alakası var. Yazın son tatilini yapmak için iki haftalığını Türkiye'ye gittim. İki hafta boyunca yolda yürümek için bile fazladan efor sarf ettim. Oysa ki Krakow'da gözünüzü bağlasanız bile yürüyerek bir yerden bir yere kazasız belasız varabilirsiniz. Ama İzmir'de öyle mi? Kaldırımdan giden bisikletlileri ve motorları kolla, asla yayaya yeşil yanmayan ışıklarla cebelleş, kedi köpek pisliklerine basmamak için hopla zıpla, kaldırıma park eden araçlar yüzünden akrobatik hareketler yap. Ve bunların hepsini evinin 500 metre yakınındaki fırına gitmek için her gün yap. Gerçekten çok yorucu. 

Oysa ki insan tatile dinlenmek için gidiyor. Yukarıda anlattıklarım bir yana bu sefer tatil içinde tatil yaptım. Kız kıza bir kaçamak sıkıştırdık araya. Ama nasıl güzel eğlendik. Sudan çıkmadık. Bol bol güldük, eğlendik. Burnumda tüten tiyatro özlemimi Ahududu adlı oyunu izleyerek bir nebze olsun hafiflettim. Klasikleşen Alsancak turunu da atlamadım. En son bir parçamı (dişimi çektirdim çünkü) da İzmir'de bıraktım. Tabii ki her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi tatil de bitti. Aslında tatili güzel yapan ayrıntı bir yerde bitiyor olması.
















Rutine dönüş yapmak biraz zahmetli oldu. İzmir'den direkt uçuş bulunca sevinen ben iki saat gecikme yüzünden havaalanında kalınca pek üzüldüm. Uykusuz bir gecenin sonunda yuvaya döndüm dönmesine de İzmir sıcağından sonra beni karşılayan yedi derecelik havaya halen alışamadım.

Bu sene Krakow sonbaharı unutup anında kışa geçmeye karar verdi sanırım. Kasım ayında yaşayacağımız hava sıcaklıklarını Eylül bitmeden gördük. Yazlıklar hurçlara, kazaklar raflara yerleştirildi. Soğuk havaya alışana kadar spor salonuna ara verildi.

Ne diyelim sağlık olsun. Bak bu aralar bizim evin konusu hep bu. Dengeli ve sağlıklı beslenme. Birbirimize okuduklarımızı, takip ettiğimiz doktorların araştırmalarını anlatıyoruz. Aslında uzun zamandır yediklerimize dikkat ediyoruz. Tabakta dengeyi yakalamaya çalışıyoruz. Şeker hayatımızda yok denecek kadar az artık. Öyleki eskiden höp höp yediğimiz şeyler artık ekstra tatlı geliyor. İşte bunlar hep sağlıklı olma çabası.

Çaba olmadan hedefe ulaşılmıyor. Kendime bir hedef koydum. Sene başı başlamayı ve bir sene sonunda hedefime ulaşmayı planlıyorum. Şimdilik ayrıntıları bende kalsın. İlk adımı atınca buraya yazmaya başlayacağım. 

Şimdi masada okunmayı bekleyen kitabımla biraz vakit geçirme zamanı geldi çattı. Bu da "bir sonraki kahve bahane yazısında görüşünceye dek şen ve esen kalın" demek.

Höp höp yemek yiyerek bedeninizi de çok yormayın. Onunla ne kadar süre vakit geçireceğiniz belli değil. Bu yüzden ona iyi bakmak lazım, değil mi? 

✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

20 yorum :

  1. Özledik o kahve kokulu yazılarını Yasemincm. Ne güzel depoladın güneşi ve deniz havasını. Son üç gündür bizde de hava sıcaklığı düşüş halinde . geceleri 8 dereceye kadar iniyor. gündüzde bir serinlik var. bu sene kış çok olacakmış, hadi hayırlısı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kış gelince can sıkıntısından daha sık yazarım diye düşünüyorum. Kış aylarını eskiden hiç sevmezdim. Şimdi alıştım gibi. Umarım o kadar da çok olmaz. Sevgiler.

      Sil
  2. Senin adına sevindim. Mutluluğun daim olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Herkesin mutluluğu daim olsun.

      Sil
  3. oh hayat güzel :) ayy ben keyifliyken yazmak istiyom :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şekerim sen her koşulda yazıyorsun. Maşallah diyelim.

      Sil
  4. Ne güzel geçmiş günlerin. Benim hiç güzel geçmedi bu yaz. ''Genelde mutsuzken, kafama bir şeyler taktığım zamanlarda daha fazla yazıyorum. '' yazdığın kısımda kendimi düşündüm. Bende mutsuzken daha takıntılı hale geliyorum mutsuz eden şeye odaklanıp uyumak istiyorum nedense. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutsuzluğunda seviyeleri var. Çok derinlerde mutsuz hissedersem içime öyle bir kapanırım ki ben bile kendimi unuturum.

      Sil
  5. Ülkemizde yayaları düşünerek hiçbir şey yapılmaz maalesef. Buna önem veren belediye de devlet kurumu da yoktur. Varsa bile birbirleri ile koordineli çalışamadıklar için bir işe yaramaz. Ama işte yine de bizi kıskanıyor Avrupa nedense!

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel bir tatil olmuş, mutluluğunuz daim olsun :)

    YanıtlaSil
  7. Günlüklerimi mutsuzken yazardım, okuyan intihar edeceğini sanabilirdi:)) neyse ki artık öyle değil..sonbahar soğukları baslamisken yaz fotoları iyi geldi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık öyle olmadığını sevimdim. Kış yaklaşırken ben de yaz fotoğraflarına bakmaktan çok keyif alıyorum.

      Sil
  8. Gerçekten keyifli bir tatil gibi. Deniz güneş kum onlar oldu mu insanın morali tavan yapıyor en azından benim. İzmir hala sıcak sayılır. Gece serinlese de gündüz gayet sıcak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geceleri serinlesin ki rahat uyuyabilsin insanlar. Ben ilk iki gün uyuyamadım. O kadar sıcaktı. Klima altında uyumayı da hiç sevmiyorum. Canım İzmir'e selamlar.

      Sil
  9. Geçmiş olsun. Bu yıl biz de gitmeyi planliyoruz ama sanırım kış aylarında gideriz. Sağlık dedigin gibi çok önemli. Ben yine yıllardır yaşadığım artık bir parçam olan hastalık yüzünden birkaç kilo aldım. Sanırım ilacımın dozajının tekrar ayarlanması gerekiyor. Yine de daha beteri var deyip şükrediyorum. Tatil resimleri çok keyifli olmuş 😊

    YanıtlaSil
  10. Tiyatro oyununu beğendin mi :)

    YanıtlaSil
  11. şeker fotilere bi daha baktım :)

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.