17 Kasım 2021

Kahve Bahane #Ben Kendimin Masalıyım




Yaprak ağaçta, ağaç ormanda, ormanlar Krakow'da olunca blogda bol bol gezi yazısı oluyor.
Geçen hafta Polonya'nın kurtuluşunun yıldönümü vesilesiyle bir gün tatili attık cebe. Gönül isterdi ki Polonya daha sıcak bir havada kurtulmuş olsun da biz de bir günlük tatili yaz tatili gibi değerlendirelim ama elde olan bu. Eldeki koşullarla en güzelini oluşturmak için yine bir araştırma yapıp, Krakow'a bir buçuk saat mesafede olan bir dağ evinde aldık soluğu.

Şöminesi sayesinde iliklerime kadar ısındım. Yapraklarla kaplı ormanda gezdim. Ara ara bi tırsmadım değil. Daha yeni Dark'ı izleyip gitmemim de bunda etkisi büyük. Her an bir mağara görsem ne yaparız şimdi dedim durdum. Muhtemelen ben mağaradan içeri girmeye cesaret edemezdim. Ormanın derinliklerinde yürürken acaba yabani bir hayvan çıkar mı diye biraz tedirgin olmadım değil. İki günlük bu heyecan dolu geziler sonrasında başıma bir şey gelmedi. Böyle dağ tepe gezmeyi de çok seviyorum artık. Beni bıraksan saatlerce gezebilirim. Ama ekip arkadaşlarım için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Tırmanırken söylenip durdular ama zirveye çıkınca afili poz vermekten geri kalmadılar. Sanırsın oflayan puflayan onlar değilmiş de tüm yolu seke seke çıkmışlar. 

















Tatildeyken yeme işini her zaman biraz abartırım. 3 günlük tatilde de ne bulsam yedim. Tabi bu yediklerim kas olarak değil yağ olarak bana geri döndü. Şimdi deli gibi spor yapıp yediklerim bünyeye yerleşmeden yansın gitsin istiyorum. 

Bu mini tatil öncesi Kulüp adlı diziyi izledim. Bittiğinden bu yana aklımda çalan masal şarkısı için diziyi yeniden izleyesim var. Dizinin müzikleri pek hoşuma gitti. Konu tam bir yeşilçam klasiği olsada dönem dizilerine hayran olan benden tam not aldı. Keşke o zamananın İstanbul'unda yaşasaymışım diye düşündüm durdum.  

 Zaman, geçmiş ve gelecek hakkında enteresan bir kitap okudum. Belleğin Kış Uykusu- Mehmet Eroğlu'nun kitabı. Biraz kasvetli olmasının yanı sıra kitap kendiliğinden aktı gitti. Hazır havalar soğumuşken, şehire gri bulutlar çökmüşken okunacak kitaplar arasında. Aklınızda bulunsun. 

Mini tatilin yazısı da mini olur. Bu günlük de benden bu kadar. Bir sonraki kahve bahane yazısında görüşünceye dek şen ve esen kalın. 
Kalp sağlığınız için de hayatınıza hareket katmayı unutmayın. 
Sevgiler. 

✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

11 yorum :

  1. Ben de öyle bir dağ evinde 4 yada 5 gun kalmak istiyorum sadece temiz hava alip beynimi resetlemek ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten insan sonrasında oldukça huzurlu hissediyor. Ara ara yapmak lazım böyle.

      Sil
  2. Selam dağ bayır dolaşmak ne iyi yapmışsınız. Havalar Ankara'da yavaştan soğumaya başladı. Yeni duruma uymak gerekir. Fotolar güzel. Mehmet Eroğlu'nun kitabını not ettim. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar.
    Polonya'nın kurtuluşunun yıldönümü, İkinci Dünya Savaşı sonrası kurtuluş mu? Yoksa Rusya'nın esaretinden kurtuluşu mu? Bu konuyu merak ettim ve internette sağlıklı bir bilgiye rastlayamadım. Polonya bildiğimiz kadarıyla kuzey yarım kürede yer aldığı için Türkiye'ye göre daha soğuk bir ülkedir.

    Tatil gezinizle ilgili izlenimlerinizi okudum ve fotoğraf karelerini ilgiyle inceledim. Polonya'da orman yangını hiç duymadım, bu doğru mu? Polonya'da yaşayan biri olarak siz bu konuyu en iyi bilen biri olmalısınız. Eğer özeliniz değilse, Polonya'da ki işinizi öğrenebilir miyim?

    Keşke benim de öyle özel yeteneklerim olsaydı da ben de öyle Polonya, Almanya, İsviçre, Finlandiya, Norveç gibi ülkelerin birinde oluyor olsaydım.

    Kısa da olsa, keyifli bir tatil yazısı okudum. Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Polonya Bağımsızlık Günü 11 Kasım diye ararsanız google sonuçlara ulabilirsiniz. Kayıtlarda 1918'de 123 yıl aradan sonra Rusya, Prusya ve Avusturya tarafından bölünmüşlüğüden kurtularak bağımsızlığını kazandığı gün diye geçiyor. Polonya Türkiye'ye göre daha kuzeyde olduğu için daha soğuk.

      Küçük çapta orman yangınları oluyor aslında. Bir ara bir site vardı. Güncel orman yangılarını gösteren. Orada minik yangınlar görmüştüm.
      Ben burada finans sektöründe çalışıyorum. Türkiye'de bankacıydım. Burada muhasebeciyim.
      Selamlar sevgiler.

      Sil
    2. Merhabalar.
      Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
      Polonya'ya olan ilgim. Piyanist filminden, daha doğrusu İkinci Dünya Savaş'ından dolayıdır.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
  4. hayat güzel işteee oh oh :)

    YanıtlaSil
  5. Aslında bir zamanlar tatilinde yaşadıkların benim günlük rutinim olabiliyordu. Mağara, tırmanmak, ormanlık arazi, dere... sanırım eski okulumu ve köyünü özlüyorum.
    Kendini şımartman güzel, zaten gayretinin ucu bucağı yok, kısa sürede yakat tüketirsin sen o yağları :)
    Kulüp dizisi çok ilgimi çekse de izlemeye yanaşamıyorum. Tek sezon mu yani devamı gelecek mi? Devamı gelecekmiş gibi biten yani pek de bitmiş olamayan şeyleri sevemiyorum maalesef :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilerde böyle bir rutin istiyorum. Ama mümkünse bir yanımda deniz olsun. Yazın ayağımı denize sokabileyim. Yorumu yazmakta geç kaldım. Yaktım gitti aldığım fazla yağları.
      Kulüp ucu acık bir şekilde bitti. Temennim böyle de kalması. Uzattıkça güzelliği ve büyüsü kayboluyor bu tip işlerin.

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.