13 Temmuz 2020

Ömür Dediğimiz Nedir Ki?



Son senelerde, doğum günümde kendim için bir şeyler karalarım. İşte yine o gün geldi çattı. Ne çabuk geçiyor yıllar, peşinden koşuyorum resmen. Ömür dediğimiz kimi için doya doya yaşamaktan, kimi için de etliye sütlüye karışmadan geçirmekten ibaret. Ben elimden geldiğince doya doya yaşamaya çalışanlardanım.

Otuz yedimde; yeni bisikletimle kilometrelerce yol katettim. İşime bisikletle gitmeye başladım. Buralarda nasıl olur derken, memleketimden çok uzak olan bu yerde bir ev sahibi oldum. Böylelikle borç yiğidin kamçısıdır dedim yeniden. Çizdim, yalnız başıma çizdim, arkadaşımla buluşup çizdim. Yetmedi çizdiklerimi odamın duvarına, tam da Picasso tablosunun yanına astım. Okudum, her gün, fırsat bulduğum her an ve her yerde okudum. Kendime yeniden bir kitaplık yapmaya başladım. Polonya'da bir evde yavaş yavaş bir kitaplık oluşuyor artık. Spor yaptım. Hiç bırakmadım. Kendi ağırlığımca ağırlık kaldırmaktı hedefim. Başardım. Yılbaşına buraya gelmesini çok istediğim erkek kardeşimle girdim. On gün boyunca çocuklar gibi eğlendim. Taşındım. Balkonuma rengarenk çiçekler aldım. Soğuk olmasına aldırmadan çayımı balkonda içmenin keyfini çıkardım. Çok kısa bir zaman dilimi de olsa bir köpek sahibi olmanın tadına vardım. İzmir'de tatil hayalleri kurarken, virüs yüzünden bir yere gidemedim. Karantina süresince yeni yemekler denedim. Menümü genişlettim. Biri maske dikeceksin derse inanmazdım ama diktim. Evden çalışmaya başladım. Bir ara kendimi bilim kurgu filmlerde yaşayan bir karakter gibi hissettim. Arkadaşlarımla hafta sonu minik tatillere gittim. Posta kutumda kız kardeşimden gelen mektupları bulup saatlerce sırıtarak gezdim. Sanırım biraz daha olgunlaştım. İçimdeki çocuğu öldürmeden, olayları farklı bakış açılarıyla ele almayı öğrendim. Lehçe mi? İşte onu öğrenemedim. Başladım, belki bu sefer olur dedim. Yine yarım bıraktım. Düştüm. Mecazi anlamda değil, bayağı bayağı yere kapaklandım. Yeniden ayağımı sakatladım. Koşmaya ara vermek zorunda kaldım. Bu arada sabah yürüyüşlerine başladım. Sincapların, çiçeklerin fotoğrafları çektim. Yürümenin bedenimden çok ruhuma iyi geldiğini keşfettim.

13 Temmuz sabahı gözümü açtığımda, birlikte güzel anılar biriktirdiğim otuz yedim bana el sallayarak gözden kayboldu. Otuz sekizim ise tam da yanı başımdaydı. Ne diyelim, gelene git diyemeyiz. Ama tek bir şey söyleyebilirim. Otuz sekiz hazır ol! Seninle de harika bir yıl geçirmeyi planlıyorum. Beni yarı yolda bırakma, olur mu?

✄----------------------------------------------------------------------


Paylaş:

25 yorum :

  1. Mutlu yıllar :) Gerçekten de aslında mutluluğu yaratmak değil mi bu?!

    YanıtlaSil
  2. Doğum gününüz kutlu olsun :) Umarım çok güzel bir yaşınız olur. Sağlık huzur mutluluk dolu sevdiklerinizle :)
    Gerçekten değişik bir yıldı bu yıl :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Kesinlikle öyle, çok değişik bir zaman dilimindeyiz.

      Sil
  3. Nice mutlu senelere Allah uzun ömürler versin ne güzel şeyler yapmışsınız azminizde takdire şayan bu sene gerçi bizde tatil yönünden biraz tereddüt yaşıyoruz hastalık bitsinde varsın bu senede böyle olsun .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Her şeyin başı sağlık. Bu sene de varsın böyle olsun. dediğiniz gibi.

      Sil
  4. Bir tutam da olsa karınca karıncadır... Bır yılı daha, koyduğunuz hedefleri aşarak geride bırakmışsınız Maşallah... Yeni yaşınızda mutluluklar dilerim... Gönlünüzce, yeni hedeflere pedal sallayacağınız güzel bir yıl dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tatlı bir yorum. Karınca olmak bunu gerektirir. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  5. Mutlu yıllar.Ne güzel isteklerinizi gerçekleştirmişsiniz. Her şeyi bırakın mutlusunuz. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan sevdiği şeylerle uğraşınca mutluluk da kaçınılmaz oluyor. Sevgiler.

      Sil
  6. ne güzel şeyler anlatmışsın yeni yaşında daha da güzel şeyler seni bulsun :)

    YanıtlaSil
  7. bu yazıyı 38 okusaydı 37’yi kıskanır ve 37’den daha iyi bir yıl geçirmeniz için elinden geleni yapardı, eminim. yazınız da yaşınızda dolu dolu olmuş. nice sağlıklı senelere

    YanıtlaSil
  8. nice umut dolu sağlıklı senelere

    YanıtlaSil
  9. Mutlu yıllar, sağlıkla ve de huzurla ♥

    YanıtlaSil
  10. Nefes almak için değil de, yaşamak için nefes almışsın. Belli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bir tatlı yorum daha. Hayatın keyfi böyle çıkıyor.

      Sil
  11. Nice mutlu ve sağlıklı yaşlara canım. ne güzel bir yaştasın ve ne çok şey sığdırmış
    ve başarmışsın. her zaman takdirle bakıyorum sana. benden 10 yıl sonra
    doğmuşsun, kırk yaşına gelene kadar gençlik halinde insan. sonra yavaş yavaş farklılaşıyor hayat.
    bu günlere de sağlıkla ulaşmanı temenni ederim.

    YanıtlaSil
  12. Hep böyle dolu dolu yaşaman dileğimle en güzel yıllar senin olsun Yasemin. Mutlu yıllar

    YanıtlaSil
  13. Ne güzel bir anlatım, yanınızda gibi hissettim, sanırım, galiba,korkarim blogunuzu takip edeceğim :) 38 hepsinden iyi olsun dileklerimle

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.