7 Şubat 2017

Yeni Keşifler Serisi #2

Merhaba, blog yazmayı sevdiğim kadar okumayı da çok seviyorum. Gününüm azımsanamayacak bir kısmını blog okuyarak geçirmekten ötürü çok mutluyum. Yeni bloglar keşfettikçe onlar hakkında yazmaktan ve daha fazla kişiye onları duyurmaya vesile olmaktan da ayrıca zevk alıyorum.

Bu hafta size Parlakjurnal adlı blogdan bahsedeceğim.



9 arkadaş olarak başladıkları blog serüvenlerine 14  arkadaş olarak devam ediyor Parlakjurnal.
Böylelikle 1 tıkla 14 beyine ulaşabiliyorsunuz. Çok yazarlı bir blog kültürünü kendilerine hedef olarak benimsemişler ve bu hedef doğrultusunda gerçekten çok faydalı içerikler üretmeye başlamışlar. Blog içerisinde birçok farklı kategori mevcut. Bilim, teknoloji, kitap, edebiyat, eleştiri, film ve sanat bunlardan bir kaçı. Tıp kökenli yazarlardan oluştuğu için bilim kategorisi oldukça dolu bir içerik barındırıyor. Ben tarih ve eleştiri kategorilerinde yazılmış yazılarını ilgi ile takip ediyorum.
E-posta aboneliği ile yeni yazılarından hemen haberdar olabiliyorsunuz. Ayrıca göz yormayan bir blog tasarımına sahipler. Benim için bu büyük bir artı. Karışık bloglarda çok fazla vakit geçiremiyorum. Bunların yanı sıra kitap dostu bir blog. Hatta bu aralar bir kitap çekilişine ev sahipliği yapıyor. Aslında çekilişe katıldığım için bu bilgiyi burada paylaşıp sizi de olaya dahil etmek pek mantıklı değil. ( Çekilişi kazanma ihtimalimi düşürmüş oluyorum. ) Lakin tutamadım kendimi.


Kendilerine ulaşıp, "sizin blogunuz hakkında bir yazı yazmak istiyorum bana kendinizi anlatır mısınız" dedim. Şimdi gelin Parlakjurnal yazarlarından birininin blogları hakkında yazdıklarına bir göz atalım.

" Yazı yazmak insanın sadece yazma yeteneğini değil, ufkunu da iki katına çıkarıyormuş bunu öğrenmeye başladık. Bazen bir şeyler bilmek bir çözüm olmuyor. Bildiğini anlatabilmek ve aktarabilmek, bilme eyleminden çok daha önemli olabiliyor. Tabii anlattığınız şey karşıdakinin anladığı kadar oluyor orası ayrı. Neyse diyelim, biz " tıpçı" olmakla birlikte toy yazarlar olarak çok şeyler öğrenip, mutlu oluyoruz. Anatomi ve histoloji gibi bilumum derslerden vakit buldukça biz buradayız, siz de buyurun tanışalım. Eminiz ki 14 kişi içerisinden en az bir kafa dengi bulacaksınız.   "

Her zaman savunduğum bir görüş var. Hayat paylaştıkça daha güzel. Bu nedenle paylaşmaktan korkmayın. Egolarınızı bir tarafa koyun ve sevdiğiniz, sizi mutlu eden şeyler için teşekkür etmeyi ihmal etmeyin.

Eğer okumaktan sıkılmayıp, şu an bu satırları okuyorsanız muhtemelen birkaç dakika içinde parlakjurnal'da hoş bir gezinti sizi bekliyor olacak.

Keyifli okumalar.

Bir sonraki yeni keşifler serisinde buluşmak üzere.


✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

18 yorum :

  1. Bu serilerin umarım devamı gelir. Yeni blogları keşfetmek için genelde Blog Sözlük'teki bugünkü blog yazıları başlığını takip ediyorum. Ancak blog yazarlarının da bu şekilde takip ettikleri blog yazarlarını paylaşması güzel. I like this :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bundan böyle sıklıkla okumaktan zevk aldığım bloglar hakkında yazmaya karar verdim. Ben de bir çok blogu Blog Sözlük sayesinde keşfettim.

      Sil
  2. Gerçerk ve anlaşılır bir blog tebrik ederim. Takipte kalacağım

    YanıtlaSil
  3. Sizinle de ilk karşılaşışım bu, onları da uçarak ziyarete gidiyorum şimdi ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz. Sizin için bir taşla iki kuş vurmak gibi oldu sanırım. Keyifli okumalar.
      Sevgiler.

      Sil
  4. oooo tıpçıları severiim, hemen gidiyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Vay be harbiden azmetmişler. Sorun şu ki nasıl anlaşıyorlar yani ben bile kendimle bazen kavga ediyorum. Nedense merak ettim neyse, lütfen serinin devamı gelsin bekleriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım kimse kimsenin yazısına karışmıyor :) Yazının devamı gelecek. Sevdim bu işi ben.

      Sil
    2. Uzunca bir süre sonra tekrar bu yazıya denk geldim ve buna cevap verme gereği hissediyorum :) Gerçekten anlaşmamız oldukça zor oluyor(benzer bir şeyler düşünenler iki defa düşünebilirler dost tavsiyesidir) ama dediğiniz gibi de kimse kimsenin yazısına olabildiğince karışmıyor. Herkes kendi istediği gibi yazıyor. Tabi bu bizim sitemizin bir çerçeve içerisine sokulmasına mani olsa da hep beraber bir şeyler yapıp eğleniyoruz.

      Sil
  6. Ya bravo onlara ne güzel yapmışlar, size de bravo sayenizde okuduk, öğrendik ;) Çok hoş tarzınız, keşifleriniz..takibe aldım ;) Beğenirseniz, bana da beklerim :D

    YanıtlaSil
  7. Sizi de tavsiye ettiğiniz bloğu da yeni keşfettim.İyi ki keşfetmişim.Bize de beklerim.http://burasihayalkahvesi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  8. Daha önce fark etmiştim burayı. Blog dünyasına yeni bir soluk kazandırmışlar. Buna benzer bir tane daha vardı umarım daha da artarlar.

    YanıtlaSil
  9. Buraya blog etkinliğinde buldum gayet güzel bir blogunuz var tebrik ederim

    YanıtlaSil
  10. Sayenizde keşfettim, gerçekten harika bir blog teşekkürler paylaştığınız için.

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.