1 Kasım 2016

Okuma Alışkanlığından Yoksun Olma Sorunsalı



Sinirliyim, birine derdimi anlatmam lazım. Neden kendi dilimi okunuştuğum insanlarla iletişim kurmakta bu kadar zorlanıyorum. Son zamanlara başıma gelen olaylar yüzünden artık kendimden şüphe eder oldum.

Geçen hafta etiketlerim bittiği için her zaman çalıştığım yer ile instagram üzerinden yazıştım. Yeni etiket siparişleri verecektim. Nasıl bir etiket istediğimi söyledim. Daha öncekilerin şeklinde olacak ama yazıyı değiştireceğiz dedim. Bir mail atar mısınız dedi. Mailini de attım. Kenar etiketlerimde ne yazılması gerektiğini belirttim. Buraya kadar her şey normal zaten. Bir hafta sonunda, etiketler elime ulaştığında sonuç  hüsran. Etiketlerin yazılarında hiçbir değişiklik yok. Hayır emin olamıyorsan yazıp sorarsın. Ben o maili süs diye mi attım. Okumamışsın besbelli. Yok ama çok bilmiş tavırları ile eskisini basıp göndermek kolay. Üstüne ben sorunumu yazınca da "aaa öylemi siz etiketin resmini gönderince bende öyle basılacağını zannettim " cevabı.

Yine sinirliyim. Hadi kitabı geçtim, gazeteleri geçtim bari işiniz için atılan mailleri okuyun be. Ben bana bir mail gelince veya bir soru sorulunca tekrar tekrar okuyorum ki atladığım bir durum olmasın. Bu kadar hassas davrandığım her saniye, bu kadar boş vermiş insanların karşıma çıkmasına çok içerleniyorum çok.

Aslında okumak dünyanın en kolay eylemi değil mi? 




Paylaş:

15 yorum :

  1. Kesinlikle okumak dünyanın en güzel, en zevkli ve en kolay işi, ama etiketleri sipariş ettiğiniz yer belli ki okumadan öncekini basıp göndermişler. En azından yaptıkları durumdan özür dileyerek durumu düzeltmeye çalışabilirlerdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özür dilemek nedense bazı insanlara zor geliyor. Bakalım belki durumu telafi ederler.

      Sil
    2. Oysa özür dilemek erdemliktir ama dediğiniz gibi bazı insanlar, özür diledikleri zaman kendinin küçük düşeceğini sanıyor galiba o yüzden özür dilenme zahmetinde bulunmuyor.

      Sil
  2. Bakmak ile görmek birbirinden farklı şeydir derlerya hani. Okumak ile anlamak'ta böyle sanırım...

    YanıtlaSil
  3. Benim anladığım işini sevmemek ve özen göstermemekle ilgili galiba.

    YanıtlaSil
  4. Ne yazık ki, böyle insanlarla dolu dünya efendim.
    Ne kendilerine, ne işlerine, ne de başkasına değer veriyorlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dolu ama bende de nasıl bir çekim güçü var. Hepsi sağımda solumda :):)

      Sil
  5. Aslında bununla ilgili çok güzel bir söz var ama argo bir kelime olduğu için yazmayayım. Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  6. Yasemin Hanım, sondaki sorunuza ilk olarak cevap vererek başlayayım yorumuma:
    Okumak dünyanın en zor eylemidir. :)

    Twitter neden 160 karakter sanıyorsunuz. ;)

    Okumak; anlam çıkarmayı, yorumlamayı, muhakeme etmeyi, deneyimlerinizi gözden geçirmeyi, geleceği planlamayı, kendinizi sorgulamayı, bir şeyler yapmayı ve burada saymadığım nice eylemi gerektirir.

    Eylemsizliğe bu kadar alışmış insanoğlu için "Oku!" diyerek sizce de bu küçük omuzlara fazlaca yük bindirmiyor musunuz? :)

    YanıtlaSil
  7. Bu konuda çok haklısın ve yalniz değilsin ;)

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.