9 Haziran 2019

Ne Umdum Ne Buldum #Mayıs


Geç yazılmış bir ne umdum ne buldum yazısı olacak bu. Mayıs ayının hareketliliği geçen tüm ayları gölgede bıraktı. Klasik bir giriş ile başlayayım.

Mayıs ayından yine güzel bir hava umdum. Fakat gelmeyen bahar yine gelmedi. Mayıs ayının son haftası fırtına buldum. Bu sene yazın geleceğini dair umudumu kaybetmek üzereyim.

Düzenli spor yapmayı umdum. Pek düzenli olmasa bile (düzenden kastım gün aşırı veya her gün koşmaktı) her hafta koştum. Bol bol yürüyüş buldum. Artık spor salonundan kurtuldum. Dışarıda koşu ve yürüyüşe başladım.

Üç kitap okumayı umdum. Umduğumu da buldum. Uzun zamandır kitaplığımda okunmayı bekleyen Tolstoy'un Savaş ve Barış adlı kitabını okudum. Bu kitapla birlikte içinde savaş olaylarının anlatıldığı, cepheyi konu alan kitapları sevmediğimi keşfettim. Askerlerin hayatlarını, siperlerin arkasında yaşadıklarını gözümde canlandıramıyorum. Bunun dışında Sabahattin Ali'nin Bütün Hikayeler adlı kitabını okudum. Oldukça sevdim. Ay kapanışını M. Kemal Atatürk ile yaptım.

Artık yeşil çay içmeyi ummuyorum. Çünkü geçen dört ayın ardından yeni bir alışkanlık edindim. Her sabah kahvemden sonra yeşil çay içiyorum. Yeşil çay dengeli tüketildiğinde oldukça yararlı. Kahve demişken günlük içtiğim kahve sayısını düşürdüm. Artık günde iki bardaktan fazla kahve içmiyorum.

Su içme ile ilgili umutlarım oldum olası var. Bulduklarım ise içler acısı. Tam böyle umutsuz bir söz öbeği sonrası bu ay enteresan şeyler olduğunu söyleyebilirim. Su içme oranımı arttırmayı başardım. Sağda solda devamlı iki litre su için söylemlerine kulak tıkadım. İdrar rengini baz alıyorum artık.

Mayıs ayında geçen sene umduğum şeyi buldum. 2018 yılının sonuna doğru 2019 yılında bir iş bulacağım demiştim ve gerçekten de öyle oldu. Haziran ayında başlayacağım bir yeni bir işim var artık.

Mayıs ayından sağlık umdum. Çünkü havaların dengesizliği yüzünden tanıdıklarım hep hastaydı. Küçük bir hastalık buldum. Bu süreçte ya koşup bu hastalığı atlatırım dedim; ya da yorgan döşek yatarım. Şanslıydım sanırım. Koşu sonrası yorgan döşek yatmadan atlattım gitti. Bu arada tuhaf bir şey oldu. Hastalanacağımı hissettiğim an canım dereotu çekti. Normalde dereotunu pek sevmem. Hani derler ya kırk yıl yemesem aklıma gelmez. Öyle işte. Hafif seyreden hastalığı atlatana kadar demet demet dereotu yedim. Sonradan araştırdım. Meğer dereotunda bol derece C vitamini varmış.

Mayıs ayında Haziran ayında çıkacağım tatilin hayalini kurdum. 31 Mayıs itibariyle tatilime kavuştum. Deniz, güneş, bol muhabbet...

Şimdilik anlatacaklarım bu kadar. Bu ay ne umdum ne buldum yazısı hayli enteresan oldu. Çünkü bunu havuz başında şezlonga uzanmışken, Krakow'dan aldığım not defterime yazıyorum. Muhtemelen bilgisayar başına geçip, blog yazısı olarak yazarken hataları düzelteceğim. (düzelttim)
Bu yazının orijinal haliyse bir hatıra olarak not defterimde kalacak.

Bir sonraki ne umdum ne buldum yazısında görüşünceye dek şen ve esen kalın.

15:57 / 02.06.2019 / Kuşadası- İzmir

✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

13 yorum :

  1. Umduklarını bulmak çok güzel olsa gerek👍👏😊🤚

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun hastalıktan dolayı.
    Hayırlı olsun iş ten dolayı.

    YanıtlaSil
  3. Yeşil çayı denemeye devam etmelisin.Su içinde zorlamak olmuyor. Içinden gelmesi lazım Zaten dediğin gibi renkten de anlarsın.
    Umarım haziran her anlamda iyi geçer.Mayis ayıda benim içinde vasat geçen bir ay oldu

    YanıtlaSil
  4. güzel bir haziran ve davamı olsun diyelim

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir yazı olmuş teşekkürler. Mayıs ayından umduğunuzu bulmuşsunuz.

    YanıtlaSil
  6. Yanına çayını, kahveni alıp okuyabileceğin bir yazı. Keyif aldım, umduğumu buldum.

    YanıtlaSil
  7. Mayıs gayet güzel geçmiş, haziranda dinlen. Tabi haziranda ne umdum ne buldum yazısında, iş hayatında ne umdun ne buldun ilk izlenimler nasıl belki anlatırsın bize. İyi tatiller...

    YanıtlaSil
  8. hadiii o zaman neşeli bir yaz olsuuuuun :)

    YanıtlaSil
  9. yeni işinize çok sevindim..tebrik ederim canım...ne umdum ne buldum çok güzel olmuş yine sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. bakalım yaz neler getirecek sana...

    YanıtlaSil
  11. iyi tatiller... size, müsade buyurursanız ferdi tayfur'dan bu günler yaşanacak şarkısını armağan etmek istiyorum... hem yazının konusuyla alakalı hem de tatilde deniz kıyısında nostaljik bir depresip damar şarkı dinlemek ilginç olur diye düşündüm... :)

    YanıtlaSil
  12. Su konusunda seninle hemfikirim. Zorladığım halde günde 6 bardağı geçemiyorum. Sanırım fazlasıyla çay ve kahve tüketimi su ihtiyacını gideriyor.

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.