22 Nisan 2019

ZOO Kraków Hayvanat Bahçesi



Krakow'da dört sene geçirmeme rağmen gitmediğim yerlerden biriydi hayvanat bahçesi. Bir dağın yamacında kurulmuş, oldukça büyük olan hayvanat bahçesini bugün arkadaşım daveti üzerine ziyaret ettim. Hayvanat bahçelerine karşı biraz tepkiliyim aslında. Çünkü hayvanlar doğal yaşamlarından uzaklaştırılıyor ve bir kafese tıkılıyor. Düşünün bir zaman sonra sizden daha akıllı bir ırk ortaya çıkıyor. (Biz onları yavaş yavaş üretiyoruz aslında. Robotlardan bahsediyorum.) Sonra farklı kıtalardan insanları toplayıp belirli bir bölgede sergiliyorlar. Kötü değil mi?

Bu konuda farklı bakış açıları var. Mesela arkadaşıma "yazık bunları böyle çitlerin, kafeslerin arkasına koymuşlar" dedim. O da bana "ama belki doğal yaşamda öleceklerdi. Burada en azından güvendeler ve keyifleri yerinde. Mesela bir çoğu burada doğuyor ve zaten dışarıdaki yaşamı bilmiyor" dedi. Bu söz bana Truman Show adlı filmi hatırlattı. Henüz izlemediyseniz, en kısa sürede izleme listenize ekleyip, izlemenizi tavsiye ederim. Bu duygu karışıklığı içinde gezdim, gezerken blog için birkaç kare fotoğraf çektim. Doğal yaşamlarında göremeyeceğim hayvanları görme şansını yakaladım da onların bizi görmekten ne kadar memnun oldukları konusunda şüphelerim halen devam ediyor. Benim ilgilimi en çok penguenler, zürafalar ve zebralar çekti. Çok tatlı hayvanlar. Aslan, kaplan yani kedigillerin uyku saatine denk geldiğimden onların fotoğraflarını çekemedim. Poz verdiğim lama ile ortak noktamız ise kesinlikle çok havalı olan saçlarımızdı.
















✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

16 yorum :

  1. Hayvanat bahçelerine genelde pek sıcak bakmasam da buranın gerçekten güzel göründüğünü itiraf etmeliyim. Yine de hayvanlar doğal ortamlarında her zaman daha güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğal yaşam alanlarını benzetmeye çalışmışlar. Hayvanların yaşadığı alanlar oldukça genişti.

      Sil
  2. Günlük hayatta göremeyeceğimiz hayvanları görmek güzel ama onları kendi doğal ortamlarında görmek daha güzel...

    YanıtlaSil
  3. Truman Show’u izledikten sonra ben bir müddet kafayı yedim 🙄🤣Ya yaşadıgım bu hayat tasarlanmış,gerçek olmayan bir yapımsa diye düşündüm durdum🙈🤣
    Hayvanat bahcelerine bende her gittiğimde aynı duyguyu yasıyorum.Keşke dogal ortamlarında olsalar diye düşünmeden edemiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Hayvanların gösteri amacıyla bir bahçeye kapatılması konusunda aynen senin gibi düşünüyorum. Hadi iyi bakılıyorlar, vahşi yaşamı bilmiyorlar gibi savunmaları bir nebze yumuşatıyor bizi. Ama ya sirkleri napcaz hele şu fayton kültürünü...

    Robot konusunda da çok güzel örnek vermişsin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sirk çok kötü. Hayvanat bahçesindekilerin bir eli yağda bir eli balda diyebiliriz.

      Sil
  5. ben de zoo lara karşıyım ama en azından burası doğal ortam gibi olmuş...izmirdeki hayvanat bahçesinin de sasalı ya taşınması çok iyi oldu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğal yaşama oldukça yakın. İzmir'deki küçüktü. Taşınmasına sevindim.

      Sil
  6. Ben de hayvanların doğal ortamlarda yaşamalarından yanayım. Yine de yazınızı çok beğendim çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Hayvanat bahçesi fikrine ben de çok üzülüyorum. Çiftlik hayvanlarını bir şekilde anlayabilirim. Bulunduğumuz yerde atlar, alpkalar, domuzlar falan var. Çiftlik parkı gibi bir yer ama pandaların, kaplanların yapayalnız orada durmasına içim parçalanmıştır hep.. En bi sevdiğimle selfine ayrı bayıldım bu arada :)))
    Kocaman sevgiler Yasemin'cim <3

    YanıtlaSil
  8. heeey ilk foto için bile gidilirmiiş :)

    YanıtlaSil
  9. iyi bakıldıkları sürece sıkıntı yok ama sirkler devreye girince dayanamıyorum. ama yazın güven verdi

    YanıtlaSil
  10. Bizim Sasalı hayvanat bahçesi kadar olmasa da güzelmiş :) teşekkürler

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.