16 Ağustos 2018

Kahve Bahane #25


Kahve bahane serisini en çok keyfim yerindeyken yazmayı seviyorum. Bugün de o günlerden biri. Çünkü en sonunda muhteşem üçlüyü bir araya getirebildim. Kim mi onlar? Cezve, fincan ve Türk kahvesi. Karakow'da Türk ürünlerini satan bir market var. Her zaman her istediğimi bulamıyorum. Bu durum hiç olmamasından iyidir tabii ki. Türkiye'den getirdiğim zeytinler bitince markete bir uğrayayım dedim. Zeytin aldıktan sonra, uzun zamandır getirmedikleri Türk kahvesini rafta gördüm. Gelin siz düşünün bende var olan sevinci. Hemen attım sepete. Bir paket Türk kahvesine TL'ye çevirecek olursam 25 TL verdim. Ama şu an masamda buram buram kokusu burnuma geliyor ya değer.

Türk kahvesini sabah yaşadığım koşuşturmanın üstüne yorgunluk kahvesi olarak yudumluyorum. Oturum iznimizin süresi Haziran ayında dolmuştu. Yenisi için evrak topla, başvuru yap ve bekle derken zaman geçti gitti. Bugün sondan bir önceki adım için yine soluğu devlet dairesinde aldım. Yeni karar çıkmış. Polonya hükümeti bu kız buralarda 2021 yılının yazına kadar kalabilir demiş. Şimdi sırada kartın basımı var. Yaklaşık 2 ay kart basımı için bekleyeceğim. Bir an önce kart çıksın da pasaport taşımaktan kurtulayım artık.

Taşımaktan sıkıldığım bir diğer şey ise minik göbeğim. Bu göbek işi bizde genetik sanırım. Ama ben kendisini sevmiyorum. Kim sever ki demeyin; göbeğini çok seven bir arkadaşım var benim. Biraz göbeği bahane ederek ve form tutmak adına koşuya başladım yeniden. Ayağım düzeldi. Bu hafta her gün koştum. Koşarken çok zevk aldığımı itiraf etmeliyim. Ayrıca keşfettim ki koştuğum zaman dilimi içinde algım çok açık oluyor. Koşu bandında koştuğum zamanlar, ingilizce alt yazılı film veya dizi izliyorum bazen de müzik dinliyorum ve duyduğum birçok şeyi anlıyorum. Buna tam anlamıyla bir taşla iki kuş vurmak diyorlar. Hep spor yapıyorum hem de ingilizcemi geliştiriyorum.

Bir işte başarılı olmanın yegane kuralı motivasyon kaynağını bulmak. Ben ders çalışma ve spor yapma konusunda saçma bir motivasyon kaynağı buldum. Siz onu herkesin fotoğraf paylaştığı uygulama olarak tanıyorsunuz. Evet yanılmadınız instagramdan bahsediyorum. Kulağa saçma geliyor olabilir. Ama benim motivasyon kaynağım olur kendisi. Takip ettiğim hesaplarda sabah akşam ders çalışanları görünce, ben de çalışmalıyım diyorum kendime. Aynı şey spor içinde geçerli. Ders çalıştıktan sonra ve yaptığım koşu sonrasında hikaye paylaşıyorum ve ben de kendi arkadaşlarımı teşvik etmeye çalışıyorum. Küçük bir takipçi kitlem olmasına rağmen birilerini spora teşvik ettiğime dair mesajlar alıyorum. Bu beni mutlu kılıyor.
Spor ve ders çalışma adına motivasyon ailemiz her geçen gün büyüyor. Bu arada siz de bize katılmak isterseniz instagramda @everydaykrakow olarak beni takip edebilirsiniz.

O zaman kapanışı herkesin bildiği, bu kahve bahane yazısının içeriğine uyduğu için şu güzel atasözü ile bitirmek farz oldu.
Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.

✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

15 yorum :

  1. Aa, sen Polonya'da mısın? Bilmiyordum (gerçi bunak ben daha önce okumuş olup unutmuş da olabilirim hafızam çok zayıf çünkü) cezve, kahve fincanı mis gibi kokusu geldi burnuma:)afiyet olsun, ayağın için sevindim geçmiş olsun.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 sene olacak neredeyse Polonyadayım. Ben onlara muhteşem üçlü diyorum. Şimdi yine mis gibi kokan Türk kahvemi yaptım. Yorumlara cevap yazıyorum.
      Sevgiler.

      Sil
    2. Sırf meraktan soruyorum okul, eğitim için mi? Yoksa buraya dayanamayıp oraya mı yerleşmeye karar verdin? Çok özel bir soru ise cevaplamayabilirsin, ben hikaye yazmayı, film hikayelerini özellikle çok sevdiğimden insanların böyle uzak ülkelere yerleşmeleri hikayeleri hep merakımı cezbeder...:)

      Sil
    3. Türkiye'den uzaklaşmak istedik. Rüzgar da bizi buralara attı. Sanırım 10. Yıl adlı yazımda sorularının cevabını saklı.
      Sevgiler.

      Sil
    4. Aaa, hemen bakıyorum. :)
      Sevgiler...

      Sil
  2. Böyle bir hesap takip etmeye çok ihtiyacım vardı. :D Uzun süredir çalışmak zorunda olduğumdan instagramı tamamen hayatımdan silmiştim; ama yeni yeni kullanmaya başladım tekrar. Seni de takip edeyim. :) Türk kahvesiz bir yaşam çok zor olmalı. Sevindim senin için :) Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  3. Ben de ne zaman açık havada yürüsem algımın açıldığını farkederim çok iy gelir , Türk kahvesini her gün içememek bir an için çok korkutucu geldi bana ya, yurt dışı tatiline ne zaman gidip dönsem en özlediğim şey (3 gün 5 gün 10 gün içinde) mis gibi kokan Türk Kahvesi oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türk kahvesi de diğer kahveler gibi bağımlılık yaratıyor bünyede. Ama bulamayıp içemeyince alışıyor insan.

      Sil
  4. Yıllardır kahveyi ne aklaya bildiler ne de tam anlamıyla yasakladılar:)
    Can sıkıntısına iyi geldiği kesin, antioksidan ama bir de bağımlılığı var.
    Çoğu zarar azı yarar galiba. Uzaktan sevmesi en güzeli:)

    YanıtlaSil
  5. Oturma izni kartın için çok sevindim, kolaylık olacak senin adına..
    Oh afiyetle yudumla, spor ve ders çalışma konusundaki motivasyonunun destekçisiyim :) Takip ederken mutlu oluyorum.. Spor güzel bir şeyi koşmasam da her gün 10.000 adım atıyorum ve sıklıkla yüzüyorum beni gerçekten mutlu ediyor :)

    Ayağının geçmesine de çok sevindim, dilerim bir daha tekrarlamaz.
    Bu arada seni mimledim, linki ekliyorum :)
    http://ezgissimo.blogspot.com/2018/08/mimlendim-yaz-abur-cuburu.html#more

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ezgi çok teşekkür ederim. Motive edici geri bildirimler almak beni mutlu kılıyor.
      Mim yazını okudum ve mimlendiğimi gördüm. Ben pek iyi değilimdir müzik konusunda bu yüzden bir mim yazısı oluşturmaya çekindim açıkcası.

      Sil
  6. ayyyy genelde hoş şeyler hoş haberleeer :)

    YanıtlaSil
  7. Gurbette olmak hala ve her şeye rağmen bir kavram, bütün yoksunluklarıyla..

    Kocaman sevgiler Bodrum'dan

    YanıtlaSil
  8. Biz de Avusturyada herseyi bulamiyoruz ama sükür kahve var😊

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.