22 Mayıs 2018

Kahve Bahane #20


Kahve bahane serisini yazmak hiç bu kadar zor olmamıştı. Nereden başlayacağıma, son iki haftada yaptıklarımı hangi sırayla anlatacağıma karar vermedim. Bu yüzden kemerleri bağlayın. Hızlı bir yolculuğuna hazırlanır. Kahvenizi alın ve arkanıza yaslanın.

Bir Tutam Karınca İzmir'de. İzmir demek, güneş demek benim için. Sabah gözümün içine doğan güneş ile aramız çok iyi. Hava bana oldukça sıcak geliyor. Gün içinde evdeyim. Hava serinleyince kendimi sokağa atıyorum. Meyve yemekten normal yemekleri yemeye sıra gelmedi henüz. Çilek, dut, kiraz hepsini aynı tezgahta görebilmek ne güzel öyle.

Geçen hafta pazara gittim. Resmen yeşil renge doydum. Laf aramızda pazarda satılan o taze meyve sebze görüntüsünü özlemişim. Bir yıl boyunca enginar enginar diye sayıklıyordum. Geldiğimden bu yana enginar sofradan eksik olmuyor. Böyle güzel olmak zorunda mısın diyorum her yediğimde. Sanırım bunu duydukça daha da güzelleşiyor. Yemelere doyamadım.










İzmir biletini alır almaz kardeşimle, kız kıza bir tatil ayarlamıştım. Geçen hafta Bodrum'a gittik. Dolu dolu 4 gün geçirdik. Hayatımın en güzel tatillerimden biriydi. Kardeş candır. Eğlencenin dibine vurduk diyebilirim. Otelden çıkış yaparken artık bunu her sene tekrarlamalıyız, bu bir ritüel haline gelmeli diye birbirimize söz verdik. Araba ile gitmenin güzel yanı ise dönerken Bafa gölü kenarında verdiğimiz molaydı. Güzel anılar ve enerji depoladık. Bunlar artık bize bir sene yeter.





Tatilin özünde tembellik var değil mi? Bu bana da sirayet etti. Motifleşme etkinliği için hazırladığım motifi göndermekte biraz geciktim. Bugün postaya vereceğim. Umarım gittiği yere mutluluk götürür.


Geldiğim ilk hafta benim motifim de bana ulaştı. Pelin Pembesi o kadar güzel bir motif göndermiş ki. Görür görmez çok sevdim. battaniyemde yerini alacak. Ayrıca kendi elliyle hazırladığı kitap ayraçları da ayraç koleksiyonumda yerini aldı. Hatta tatilde okuduğum kitabım için o ayraçlardan birini kullandım. Ve bir şiir kitabı. Benim gibi kitap delisi birine hediye edilebilecek en güzel şey. Kendisine teşekkür etmiştim. Bu yazı sayesinde bir kez daha teşekkür ediyorum.



Türkiye günleri oldukça eğlenceli bir şekilde jet hızıyla geçmeye devam ediyor. Fırsat buldukça yazmaya devam edeceğim. Haftaya birkaç günlüğüne İstanbul'da olacağım. Dönünce tatile Çeşme'de devam. Deniz, kum, güneş bekle beni.

Bafa Gölü


✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

15 yorum :

  1. Yasemin'cim instagramdan da gezini takip ettim ama pazar fotoğrafların bir şahane.. Güzel İzmir'im benim, çok sevindim güzel vakit geçirdiğine.. Oh motifler de efsane zaten. Ben başlattım motifleşmeyi ama benim motifim hala yok biliyor musun :))) Olsun sizinkileri gördükçe mutu oluyorum ...
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. İzmir'de vakit hep çok güzel geçiyor. Benim de öyle bir hazin öyküm var. Bir etkinlikte herkese hediyesi gitmişti bana gelmemişti. Umarım senin öyle olmaz. Gecikmelide olsa motifin sana ulaşır. 2 hafta içinde ulaşmazsa lütfen bana yaz. Ben bir motif gönderirim ve etkinlik ruhu bozulmamış olur.
      Sevgiler.

      Sil
    2. Merhaba
      motifiniz ulaşmadı henüz.Bu postunuzdan sonra bir kaç gün takip ettim gelen gideni ama henüz bir şey yok .Posta mı kargo mu kullandınız acaba?
      sevgiler

      Sil
    3. Posta yoluyla gönderdim. Neredeyse 2 hafta olacak. :( Ulaşmamış olmasına çok üzüldüm. Haftaya kadar elinize ulaşmazsa yenisini gönderirim.
      Sevgiler.

      Sil
    4. yok yok ulaşır merak etme..dağ başında olduğumuz için posta geç ulaşıyor.ben takipte kalayım postacıyı o zaman ..

      Sil
    5. merhaba motif bugün ulaştı eline sağlık :)

      Sil
    6. Ulaşmasına çok sevindim. Teşekkür ederim. Sevgiler.

      Sil
  2. Bafa gölü harika, çok güzel bir fotoğraf karesi. Diğer fotoğraflar ve yazı çok güzel olmuş. Emeğinize sağlık .:)

    YanıtlaSil
  3. Tekrar güle güle kullan canım. İstanbula gelmişken uğrarsan bana da
    beklerim.Türkiye günlüklerini okumak çok zevkli :)

    YanıtlaSil
  4. Resimler harika, sicacik Izmirde olmak istedim birden 😊

    YanıtlaSil
  5. Bafa Gölü'nde akşam üzerinde bir zamana denk gelseymişsiniz süper bir kare yakalayabilirmişsiniz. Maşallah Türkiye'de de hiç boş durmuyorsun :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısıtlı bir zaman diliminde olunca gezip duruyorum. Daha anlatılacak çok şey ve paylaşılacak çok kare var heybemde :)

      Sil
    2. Bizimle de paylaşsan da bizde görsek :)

      Sil
    3. Dönünce bol bol kahve bahane serisine yazıp fotoğrafları ekleyeceğim. O zaman takipte kalınız diyorum. :)

      Sil
  6. Fotoğraflara bayıldım. Açıkçası tatili hissettirdiler. İzmir'in o tatlı akşam telaşesi kendisini özletti :)

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.