13 Temmuz 2018

Ne Kadar Yaşadığın Değil, Nasıl Yaşadığın Önemli Bu Hayatta


Big Bang'dan bu yana, sadece insanların değil, tüm yaşayan canlıların belli bir yaşam döngüsü var yeryüzünde. Kelebeğin  yaşam döngüsü en fazla bir yıl sürer. Kargaların ise 200 yıl yaşadığı rivayet edilir. (Bu arada bu yanlış bir bilgi. Kargalar da en fazla 20 yılda yaşam döngülerini tamamlar.) İnsanoğlu ise dönem dönem uzayan ve kısalan yaşam döngüsüyle kaba bir ortalama alacak olursak 70-80 yıl yaşar.

Hayırdır Yasemin! Bu yaşam döngüsüne niye taktın diyenlere; bugün benim doğum günüm diyorum. Her doğum günümde kendim için birkaç satır karalarım aslında. Bugün farklı bir yazı yazmak istedim. Belki biraz karamsar, belki biraz hüzünlü... İçimden geçenleri aktarmasam, aklımda dolaşıp duracaklardı ve ben o düşüncelerin beynimde tek kale maç yapmasına katlanamıyorum. Bu yüzden pası bloguma attım bile.

Yaşam acısıyla tatlısıyla bizim. Bir kere geliyoruz bu hayata ve zaman dediğimiz şeyi durdurma veya  geri sarma imkanımız yok. Takvim yaprakları bir bir savrulurken yaşam döngümüzü tamamlama an ve an yaklaşıyoruz. Böyle düşününce insan kendini bir bataklığın ortasında yapayalnız hissediyor değil mi? Hemen yelkenleri suya indirip bitti artık demek yok. Sakin olun size şimdi güzel bir şeyden bahsedeceğim.

Bazen hayat katlanılmaz bir hal alıyor olabilir, tam da böyle hissettiğiniz anlarda sizi hayata bağlayacak tek şey "kendini sevmek".

Hayatınızdaki her şey ama her şey geçici olabilir. Şu an birlikte yaşadığınız insanlar, işiniz, eviniz, arabanız. Sizi terk etmeyecek yegane şey yine kendinizdir. Nereye giderseniz gidin o hep sizinle olacak. Hatta mezara bile onunla gireceksiniz. Var mı daha ötesi!

Böyle bilmişlik taslıyorsun da "sende durumlar nedir" mi dediniz? Bunu tam olarak yapmak bazen benim için de zor. Genelde seviyorum kendimi. Barış içinde yaşayıp gidiyoruz. Yeri geliyor deliler gibi eğleniyoruz. Dönem dönem sebebsizce ağlıyoruz. Bazı zamanlar kavga ediyoruz, öyle böyle değil. Birlikte depresyonlara girip çıkıyoruz. Ama ne zaman kafamı kaldırsam "kendim" hep yanı başımda oluyor. Bu kadar sıkıntıya rağmen beni terk etmedin diyip yeniden sarılıyorum ona.  Sanırım tam da bu sebepten dolayı, bugün kadehimi kendime kaldırıp " dolu dolu bir yaşamın olması dileğiyle, iyi ki doğdun" diyeceğim.

Zaman ilerledikçe sayıların bir önemi olmadığını anlıyorum artık. Yaşam döngüm tamamlanana kadar senede bir kere, bu tarih gelip gececek hayatımdan. Benim tek derdim ise bu zamanları en güzel şekilde değerlendirmek.
Yazının başlığında da dediğim gibi;
Ne kadar yaşadığım değil, nasıl yaşadığım önemli bu hayatta.

✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

17 yorum :

  1. nice güzel yaşlarınız olsun.

    YanıtlaSil
  2. Hey! Mutlu mu mutlu, huzurlu mu huzurlu, sağlıklı mı sağlıklı, keyifli mi keyifli, eğlenceli mi eğlenceli, üretken mi üretken, e tabi neşeli yıllar dilerim :)) Doğum günün kutlu olsun :) Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
  3. Bugün instagramı açıp baktığımda ilk senin fotoğrafını gördüm hemen yazını okumaya geldim. Ne güzel yazmışsın, ben de her doğum günümde böyle sorgulamalarda bulunuyorum, yazıyorum uzun uzun..
    O zaman, doğum günün kutlu olsuun, bol gülmeli bir yeni yaş seni bekliyor olsuun :)

    YanıtlaSil
  4. Daha nice dolu dolu geçireceğiniz yaşlarınız olsun. Çok güzel

    YanıtlaSil
  5. Ben sizin gibi değilmişim. Ne kendime ayrı biri gibi muamele ediyorum ne de doğum günlerimde yazı yazıyorum. Çoğunlukla hatırlamıyorum bile.
    Yine sizden farklı olarak kontrollü yaşamaya çabalıyorum. Yarın hesap gününde her anın hesabını ayrı ayrı vereceğimi bilmek hem korkutuyor hem de anın tadını çıkarmamı sağlıyor. Ahım şahım aksiyonlar yaşamıyorum belki ama yazınızı okumadan önce bile aklımda yaşlanınca neleri hatırlarım acaba diye düşünüyordum. Bu yüzden güzel zamanlar geçirmeye çalışıyorum.
    Ha unutmadan, hayırlı ömürler diliyorum size😊

    YanıtlaSil
  6. İyi ki doğdun. :) Kendine böyle güzel yazılar yazacağın nice senelerin olsun. :)

    YanıtlaSil
  7. Doğum gününüz kutlu olsun; kendinize yazdığınız satırlarınız bana da çok iyi geldi :)

    YanıtlaSil
  8. Kendinle ve sevdiklerinle birlikte nice mutlu yıllar.

    YanıtlaSil
  9. ben de kadehimi senin için kaldırıyorum yasemin "iyi ki doğdun , doğum günün kutlu olsunn" :D

    YanıtlaSil
  10. Nice güzel senelere Yasemin. Yeni yaşın kutlu olsun. Sözlükten de baktım bugün doğum günün gözükmüyordu, gözümden mi kaçtı acaba dedim.

    Bugün otobüs durağındaydım, kulağımda sevdiğim bir şarkı. Gökyüzündeki bembeyaz bulutları seyrettim. Gözümüzün içine içine giren şeyler, hayattaki tüm meşkalelerimiz bize yaşamı unutturuyor bazen. İki üç dakika hayata mola verip o bulutla sürüklendim ben de. İnsanın kendiyle baş başa kalması iyi oluyor dediğin gibi.

    YanıtlaSil
  11. sevmekten ziyade kabullenmek. insan kendine mahkum ve yine kendine. gereğinden fazla yakın. öyle ki. tamamını göremiyor. öte yandan hayatta kalma güdüsü. savunma mekanizmaları. kişiye kendini olduğu gibi göstermiyor. neden çünkü. kendin olmak katlanılmaz. aşırı yakın bir mahkumiyete katlanmaktansa özgürlük uğruna yokluğu seçmek. her koşulda daha makul bir seçenek.

    şahane bir yıldan ziyade son derece özgün bir tane. adı konmuşların dışında. kendine ait duygular keşfetmek suretiyle. romantik kendini gerçekleştirmelerin arasında. sevinçli tebessümlerin de eksik olmadığı bir yıl. neden dilemeyeyim.

    YanıtlaSil
  12. Vurdu ve gol oldu:))))
    Iyi pas idi. Nice yillara ve dolu dolu yasaman dilegimle, kocaman opuyorum seni

    YanıtlaSil
  13. misal 40 yaşındayım. misal değil gerçekten 40 yaşındayım. Şimdi Mevla bana 60'a kadar ömür verse 20 senem kalmış demektir. Bunun bir kısmı uykuda, bir kısmı lavaboda, birazı arabaya park yeri ararken vs abuk subuk işlerle geçecek. Şimdi kendime stres yaratmak yerine kuşa böceğe bloga bakıyorum size de bunu tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.